Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİLLET MAHALLESİ, BURSA'NIN YÜKSELEN DEĞERİ...

Bursa'mızın son yıllarda en çok göç alan ve en çok rağbet gören mahallelerinden biri olan Millet Mahallesi'nin başarılı Muhtarı Sayın Mehmet Mutlu ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MİLLET MAHALLESİ, BURSA'NIN YÜKSELEN DEĞERİ...
Öncelikle Mehmet Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise 4 yıldır Millet Mahallesi'nde ne tür hizmetlere ön ayak olduğunuzla ilgili bizleri, okuyucularımızı aynı zamanda kamuoyunu bilgilendirirseniz sevinirim?

    ----Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1971 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinin Killi köyünde doğdum.  4 yıldır mahallemizde muhtarlık görevini sürdürmekteyim. Tabii 4 yıldan beri birçok hizmeti mahallemize getirmek için önayak olduk, öncülük ettik. Bunlardan kısaca bahsedecek olursam;

--- 11 Eylül Bulvarı altına mahallemiz için bir İlköğretim Okulu kazandırdık.

--- 1 tane 32 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi kazandırılmasına ön ayak olduk.

--- Mahallemize 4-5 ay içerisinde 9 doktorluk bir sağlık ocağı hizmet binasını kazandırmış olduk, ayrıca yine 11 Eylül Bulvarı altındaki bölgeye 2. sağlık Ocağımızda da ilk doktorumuzun hizmet vermeye başladığını söylemek istiyorum.

--- Yeşil alan çalışmaları kapsamında 3-4 dönümlük bir bölgede çocuk parkımızı yaptırdık.

--- 11 Eylül Bulvarı'ndaki aşırı trafik yoğunluğundan dolayı birçok kazanın meydana gelmiş olduğu bölgeye bir üst geçit yapılması ile ilgili birçok girişimde bulunduk ve sonunda yaptırdık.

--- Mahallemize en az 7-8 kreş kazandırdık. Ayrıca iki tane özel okulda gelerek son zamanların en gözde Mahallesi olmasından dolayı mahallemizde eğitim-öğretim hayatlarına başladılar.

  Birçok yapmış olduğumuz hizmetlerden bazılarını, kısaca sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek münasebetiyle bilgi vermiş oldum.

Peki muhtarım şuan Millet Mahallesi'ndeki nüfusla ilgili bilgi verebilir misiniz? Tabii daha önceki dönemle de ilgili kıyaslarsanız sevinirim?

     ----Mahallemizde 2014'te nüfus 40.000 civarıydı ve 20.320 de seçmenimiz bulunmaktaydı. Şu anki tahmini seçmen sayımız 31.000'in üzerindedir, genel olarak nüfusumuzu da 60.000 olarak tahmin etmekteyiz.

Muhtarım gerçekten de Anadolu'da 60.000 nüfusu bulmayan birkaç şehir olduğunu biliyorum sizde gerçekten burada özverili bir şekilde çalışmalar yürütmektesiniz, Peki bizlere mahallenin eksiklikleri, ihtiyaçları ile ilgili neler söylemek istersiniz?

    ----Çok büyük Mahalle olması itibariyle ve nüfusunun da dediğiniz gibi birkaç Anadolu şehrinden de fazla olmuş olması münasebetiyle Millet Mahallesi'nde tabii bir çok ihtiyaç da hasıl olmuştur.

    Öncelikle hala mahallemizde ortaokul eksikliğimiz var, bunun yanında mahallemizde 3 tane daha okul projemiz bulunmakta bunların da bir an evvel hayata geçmesini Tabii bizler çok önemsiyoruz.

    Mahallemizde biraz önce de söylemiş olduğum gibi İmam Hatip Ortaokulumuz ve Lisemiz mevcut. Ben kesinlikle ama kesinlikle bu okulumuza karşı değilim bunu öncelikle belirtmek istiyorum.  Ama bu okulda okumak için Bursa genelinden buraya birçok öğrenci gelmektedir. Buna karşın mahallemizde ikamet eden 2500''ün üzerinde ortaokul çağındaki öğrencimiz şehrin başka mahallelerinde bulunan orta okullara gitmek için sabahın erken saatlerinde yollara çıkmaktadırlar. Bu sıkıntının bir an önce giderilmesini ve mahallemize bir orta okulun kazandırılmasını beklemekteyiz.

     Ayrıca bu sıkıntımız dan sonraki en büyük ikinci sıkıntımız ise,  yeni yerleşim bölgesinde yani Siteler bölgesinde bu konuyla ilgili defalarca Burulaş'a,  Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı'na ,  bunun yanı sıra Bursa UKOME Altyapı Komisyonu'na ,UKOME  Esas  toplantılarına katılmış olmamıza rağmen bununla da yetinmeyip Yıldırım Belediye Başkanının organize ettiği Genel Müdürlük toplantılarına bile katılmış olmamıza , Burulaş'ın Genel Müdürünü Vatan Mahallesi ,Yunus Emre ve Samanlı Mahallesi muhtarları ile birlikte 4 muhtarımızla  birlikte ziyaret ederek müdür yardımcısı  ile  görüşmemize ve dilekçelerimizi sunmamıza yine Büyükşehir Belediyesi özel sekreterine ulaşmamıza ona da konuyla ilgili bilgi vermiş olmamıza rağmen D-1B  aracının 3 sefer , güzergahı uzatılarak Heykel'e veya Devlet Hastanesi'ne kadar ulaşım imkanı sağlayamamamız büyük sıkıntı yaratmaktadır.

    Bu konuyla ilgili artık sabrımız kalmamıştır, Bu bölgede 30.000 üzerinde insan yaşamaktadır. Diğer mahallelerle birlikte 100.000'in üzerine çıkan bir nüfus mevcuttur. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve burada ikamet eden insanların Devlet Hastanesi'ne ulaşımının en kısa zamanda ivedilikle halledilmesini beklediğimizi tekrar tekrar belirtmek istiyorum.

     Tabii yine 11 Eylül Bulvarının altı ve üstü olarak iki mahalleye bölünmesi konusu Millet Mahallesi'nin daha iyi hizmet alabilmesi için de iyi olacağı kanaatindeyim. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin düzenleme yapmasını beklemekteyiz.

     Bir de mahallemizde bulunan yeni sağlık hekimliği içerisindeki belirli doktorların hizmet vermiş olduğu kendi sorumluluğunda olan ailelerle ciddi sıkıntıları bulunmaktadır.  Konuyla ilgili İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne kadar bildirimlerde bulunmuş olmamıza rağmen bir çözüm bulunamamıştır. Bu konuyla ilgili nihai çözümün bir an evvel bulunmasının mahallemizin huzuru açısından elzem kabul etmekteyiz.

Sayın muhtarım gerçekten güzel açıklamalarda bulundunuz. Tabii röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak neler eklemek istersiniz?

    --- Millet Mahallemiz son zamanlarda gerçekten de büyük rağbet ve talep görmektedir. Bununla birlikte dünyaca ünlü markaların şubeleri de arka arkaya mahallemizde bulunan Gözde caddelerde açılmaktadır. Böylelikle Yıldırım ve Osmangazi İlçelerinde yaşayan bir çok insanımız çok uzaklarda olan FSM'ye, ya da Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'na kadar gitmelerine lüzum yoktur. Çok Gözde markaların şubelerini açmış olmasından dolayı onları Millet Mahallesi'ne beklediğimizi söylemek istiyorum. Zaten Mahallemiz gerçekten çok yoğun talep görmekte Yıldırım, Osmangazi ilçelerinde yaşayan birçok vatandaşımız buralara gelerek ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Buradan ben bütün halkımızı tekrardan Millet Mahallesi'ndeki bu güzel mekanlara davet etmek istiyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

  

   Bursa'mızın nüfusu en hızlı artan mahallelerinden olan Millet Mahallesi'nin başarılı muhtarı Sayın Mehmet Mutlu'ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.