Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet İçin Geliyoruz! Artık Tamam.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'dan Milletvekili adayı olan, Sayın Süleyman Ayyılmaz’la keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Millet İçin Geliyoruz! Artık Tamam.

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz Süleyman Bey?

 1986-1987 den beri Bursa’da yaşıyorum.Kamu çalışanı ve maliyeciyim.26 nisan 2018’de istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisin’den aday adayı oldum.Daha sonra genel merkezin tasarrufu ile yoklamalarla 2. Bölge 5. Sıradan aday oldum.1993 yılından sendika başkanlık zamanlarından bu yana Chp ile içiçeydim.Tabi sendika çalışanı olduğumdan tüm siyasi partilerle aramız iyiydi.Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekten yana anamuhalefet partisi olmasından dolayı yoğun ilişkilerimiz devamlı süregeldi.Kamu çalışanı olduğumuz için herhangi bir siyasi partiye olma sansımız yok .Ama 2 yıl önce genel başkan yardımcısı Veli Ağababa sayesinde Emek Büroları kuruldu ve tüm illerde oluşturuldu. Bursa’da 1,5 yıl önce kurulan büronun sorumluluğunu yürütüyordum ve burada işçi sendikaları da var onlarla oluşturduğumuz 5 kişilik bir komisyonun başkanlığı da bendeydi.

Peki Süleyman Bey 24 Haziran Seçimleri herşeyin ilkleri yaşanacağı  bir seçim olacak Cumhuriyet Halk Partisinin Bursada çalışmaları nasıl ileriliyor bu süreçte?

 26-27 nisandan beri ben sokaklardayım.Partinin vermiş olduğu görevler doğrultusunda bölgedeki dağ ilçeleri ve İnegöl  dışında bütün ilçeleri ziyaret etme imkanı bulduk.Onları da önümüzdeki hafta ziyaret edeceğiz.Gittiğimiz ilçelerde ilçe örgütlerimiz çok överili, organize şekilde çalışıyorlar onlara da teşekkür etmek istiyorum .1 haziranda Cumhurbaşkanı adayımız Muharem İnce’nin de geldiği tarihi bir miting gerçekleştirdik.Yine Gemlik’te 40-50 kişiyle bütün Kumla’yı baştan başa dolaştık.Sonunda İskele Meydanın’da milli bir miting düzenledik.Tüm bunların moral ve motivasyonuyla örgütümüzde daha fazla bir özveri ve hareket olduğunu hissediyoruz.

Millet İttifakı öncesi ve sonrası neler gözlemlediniz.Onlardan bize bahseder misiniz?

 Farklı yasam tazlarından farklı  ideolejilerden gelen partiler bu ülke için bir araya gelebiliyorlar ortak kararlar alabiliyorlar. Tek memleket düşüncesi ile biraraya gelebiliyorlar. Millet için atılmış çok önemli bir adım bu.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde hedefleriniz neler?

Hepimiz birinci turda Muharrem İnce’nin seçilmesini ve mecliste de biz Cumhuriyet Halk Partisi yanında da  bu ittifakın meclis çoğunluğunu parlementoda alması.Çalışmalarımız ve hedefimiz bu doğrultuda.Elbette kamuoyu araştırmaları ne kadar doğru şu an bilmiyoruz.Bu oldukça farklı bir şeçim süreci.Fakat tüm ziyaretlerimiz sırasında halkımız şimdiye kadar bizi iyi karşıladılar ve dinlediler.Bu bizi motive ediyor bu süreçte.

Bursa ile ilgili projeleriniz neler Süleyman Bey?Neler yapmayı planlıyorsunuz?

 Bursa’nın sorunları çok büyük değil aslında.Doğal alanların azalması ,kentsel dönüşüm adı altında çarpık kentleşme önlenemiyor şuanda, bir diğer sorun bu kentte ulaşım.Ankara’da ,İstanbul’da daha kalabalık olmasına rağmen ulaşım mümkün ama Bursa’da haftasonu Heykel’e çıkma şansınız yok ne yazık ki. İnsanlar ekonomileri düzeldiğinde Nilüfer’e ya da Mudanya ya taşınmak istiyor.Biz Bursa’nın bütününde bir Nilüfer yaratmaya çalışacağız.Bunun için mücadele edeceğiz.

Sizin eklemek istedikleriniz okurlarımızın bilmesini istediğiniz şeyler var mı Süleyman Bey ?

 Biz kira stopajını kaldırmayı planlıyoruz esnaftan, kendi içinde bir de Esnaf Bakanlığı kuracağız.Bu ülkenin olmazsa olamazlarından artık esnaf bakanlığı.Eğer biz markalar yaratacaksak markalar ülkesi olacaksak kesinlikle bu ülkede esnaf bakanlığı kurulmalı.Bugün esnafımız çok zayıf ,para döndüremiyorlar.Her kriz dönemi batmanın eşiğine geliyorlar.İş yerini kapatıyor.Kendisi bile asgari ücretle iş bulamaz hale geliyorlar.Esnaf bakanlığı ne yapacak; esnafla birlikte mali durumunu kontrol altında tutacak  sıkıntıyla, mali bir sorunla karşılaştığı zaman hemen başında borçları yapılandırmaya gidilecek.Bankalarla protokoller yapılacak esnafa düşük faizli kredi imkanları sağlanacak.Esnafımız arasında eşit bir dağılım dengeyi amaçlıyoruz.Olursa Cumhuriyet tarihinde ilk olacak bu uygulama. Biz halkımızdan projelerimize destek istiyoruz.Artık halkımız daha bilinçli,oy kullanmanın ne demek olduğunu, kıymetini biliyor. Diyerek sözlerini tamamladı Milletvekili Adayı  Süleyman Ayyılmaz.

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin  Bursa Milletvekili Adayı olan Süleyman Ayyılmaz’a bizler de bu  kutsal vazifede başarılar diliyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.