Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESLEKTE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

Baba mesleğini güzel bir şekilde ilerleterek Bursa'nın önde gelen lokantalarından olan Nezih Sofrasını açan ve işleten Sayın Sabri Türkmen ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MESLEKTE ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

Nezih Sofrasını işleten Sayın Sabri Türkmen ‘Maalesef lokantacılık ayaklar altına alındı, iki yemek yapmayı öğrenen herkes lokanta açması yıllarını bu mesleğe veren bizleri de rahatsız etmekte’ dedi.

Öncelikle Sabri Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında da Meslek hayatınız ve Nezih Sofrası ‘nın kuruluşunu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim?

Elbette, 1968 yılında Kastamonu'da doğdum. 4 yaşında ailecek İstanbul'a geldik. Baba mesleği olduğundan hayatım hep babamın yanında lokantalarda geçti babamın İstanbul'da açtığı Esnaf Lokantası meslekle ilk tanışma yerim oldu. Askerlik sonrası Bursa'ya yerleştim, ilk olarak Hürriyet Mahallesinde 1996 yılında “Merkez Yemek Salonu" adı altında ilk işyerini açtım burada güzel çalışmalara imza atarak 20 yıl çalıştırdıktan sonra 2016 yılında kapattım. Sonrasında Yine Aynı yıl içerisinde İhsaniye Mahallesi Cami Sokak'ta Nezih Sofrası adıyla yeni işletmemi kurdum.  Her zaman kaliteli malzemeden en kaliteli yemeklerin çıkacağı düsturuyla çalışmalarımıza İlk günkü Şevk ve Arzu ile devam etmekteyiz.

Sabri Bey bu güzel giriş için ayrıca teşekkür ediyorum ve sizden Nezih Sofrası ‘nın müşterileri buraya geldiklerinde neler bulabilirler acaba bunlarla ilgili bize bilgi verebilir misiniz?

Her gün beş çeşit çorbamız çıkmakta bunlar Mercimek, Ezogelin, tavuk suyu, kelle paça ve İşkembe çorbalarımız bazı zamanlarda ise düğün ve kremalı domates çorbamızda bu saymış olduğum çorbalara ilave olarak çıkmaktadır.

Yemeklerimize gelince günlük olarak 25 çeşit yemeğimizin çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu bazen 25'in üzerine dahi çıkmakta Güzel lezzetlerimize örnekler verecek olursam,

Hünkâr Beğendi,

Macar Kebabı,

Tandır çeşitlerimiz,

Saç kavurmalarımız,

Güneydoğu yemeklerimiz,

Akdeniz yemeklerimiz,

Güveç çeşitlerimiz,

Ali Nazik Kebabımız,

Zeytinyağlılarımız,

Pideli Köftemiz,

Izgara Çeşitlerimiz,

Başta olmak üzere diğer klasik yemek çeşitlerimiz de bulunmaktadır.

Peki, Sabri Ustacım işletmenizin gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söyleyebilirsiniz?

Öncelikle mekânımızda değişiklikler yapma taraftarıyız. İkinci katımızın projesi çiziliyor en kısa zamanında bu projeyi hayata geçirme planlarımız bulunmakta. Kendi yerimizde güzel çalışmalara imza atmak maksadıyla Şu an için 2. şube planlarımız bulunmamakta, franchising teklifleri almış olmamıza rağmen bu konu ya da pek sıcak baktığımız söylenemez.

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları Öncelikle de gençler üzerindeki işsizlik oranları yüksek çıkmakta sizde genç, başarılı, girişimci bir işveren olarak bu konu üzerinde gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Gençler maalesef sebatkâr değil. Zorlanmaya ve terlemeye gelmiyorlar koşturmadan terlemeden kolay işlerin peşinde koşuyorlar.  Bu durumda Tabii ki rakamlara yansıyor. Gençlerin mutlaka sevmiş oldukları iş kollarında istikrarlı bir şekilde çalışmaları ve kendilerini mesleklerinde kanıtlamaları gerektiği inancındayım.

Sabri Ustam biz istemesek de maalesef her sektörde Sektörel sıkıntılar yaşanmakta sizin sektörümüzde de sıkıntılar oluyor mu bize bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Maalesef lokantacılık ayaklar altına alındı, iki yemek yapmayı öğrenen herkes lokanta açması yıllarını bu mesleğe veren bizleri de rahatsız etmekte. Mutlaka Avrupa'da görmüş olduğumuz meslek erbaplarının her mahallede muhitte, belirli sayılarda olması gerektiği ile ilgili düzenlemelerin ülkemizde de bir an evvel hayata geçirilmesini dört gözle bekliyoruz.

Babası Mehmet Türkmen'den almış olduğu bayrağı, güzel noktalara taşıyarak Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan "Merkez Yemek Salonu" ve" Nezih Sofrası “nın kurucusu ve işletmecisi olan Sayın Sabri Türkmen’ine Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz. Değerli Nilüfer ve Bursalıları İhsaniye Mahallesi, Cami Sokak'ta olan bu güzel işletmeye giderek güzel lezzetlerden mutlaka tatmalarını bilhassa öneriyorum.

İletişim Bilgileri:

İhsaniye Mahallesi, Cami Sokak

No:40

Tel:0224  240 29 29

Gsm: 0507 690 38 21

Nilüfer /Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.