Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESLEKTE 67.YIL GURURU..

1938 doğumlu olmasına rağmen hala orta yaşlı görünümünde çalışmalarına devam etmekte olan Bursa’mızın duayen aşçılarından Sayın Ali Sultan ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 01:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 01:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MESLEKTE  67.YIL GURURU..

Öncelikle Sayın Ustam sizi tanıyabilir miyiz?  Uzun bir hayat, meşakkatli bir süreç bizlere  bu bağlamda neler söylemek istersiniz?

1938 Bulgaristan-Şumnu doğumluyum. 1951 yılında ailecek Marmaris'e ve oradan da Muğla'ya geldik. Bulgaristan'da orta okulu bitirmiştim Muğla'ya gelince liseye başladım. Sonrasında bir müddet Fethiye'de kaldıktan sonra ailemin de köye gitmesiyle ben Fethiye'de bir lokantada 13 yaşında çırak olarak çalışmaya başladım.

    1957 senesinde Fethiye'de bayağı yıkıcı bir deprem oldu . Deprem dolayısıyla işyerimizde yıkıldığından  Lokantadaki arkadaşımla beraber İzmir'e gittik. 1,5-2 sene kadar İzmir'de çalıştıktan sonra 1959'da Bursa'ya geldim. O zamanlar Kültürpark daha yeni yeni yapılıyordu Ben de orada çalışmaya başladım. O süreçte Fethiye'deki ailemi de Bursa'ya getirdim. Askerlik dönemim geldiğinde Askere gittim askerlik dönüşü Kayhan içerisinde ufak bir Çorbacı Dükkanı kiraladım ilk olarak kendi işyerimi tuttum. Açılıştan bir gün öncesine kadar her şeyi hazırladım. O gece Eski Hal kavşağında bir lokanta vardı ve orada Usta aranıyor diye bir haber geldi, gittik konuştuk anlaştık ve  bu Eski Hal kavşağındaki lokantada çalışmaya tekrardan başladım . Bu süreçte kendi  işyerimi tutmak nasip oldu fakat açmak nasip olmadı. 1,5-2  sene kadar burada çalıştıktan sonra oranın sahibi rahmetli Mehmet Abi Oğlum sen bu işi çok iyi biliyorsun ben bu dükkanı sana bırakıyorum sen çalış geliştir dedi. Makul bir ücret karşılığında o lokantayı devraldım ve çalışmaya başladım, ilk olarak yanıma yardımcı olsun diye bir ortak aldım. 13 sene 1963-1976 yılları arasında bu ortaklığımız sürdü O dönemde 1976 yılında karayolları tarafından çok yer yıkıldı ve böylelikle Ankara Caddesi oluşturulmaya başlanmıştı, ve bu durumdan bizde etkilendik. Ben tekrar bu sefer yalnız  olarak eski Tekel binasının altında köşede Ankara caddesine cepheli işyerimi açtım ve 1992’ ye kadar çalıştırdım. Bu süreçte tekrar yol çalışmaları nedeniyle burasını da terk etmek zorunda kaldım. Ve böylelikle  İzmir Yolunda , Bursa'dan 16 kilometre dışarıda restoranımızı  açtık aynı anda o dönemde ,şu anki iş yerimizi   Eski Gemlik Yolu üzerinde  açtık halen bu 2 işyerimizde merkez ve şube olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Ali Ustam gerçekten de zor ve meşakkatli çalışmalar neticesinde bugünlere gelmişsiniz ve şu an 80 yaşındasınız öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki kesinlikle 80 yaşında  görünmüyorsunuz oldukça dinç ve zindesiniz. Peki bizlere Rodop Ali Yemek ve Izgara Salonu’nda ki menünüzden  bahseder misiniz?

Sabah 06:00  itibariyle 6 çeşit çorbamız hazır bulunmakta ve akşam 19:00’a kadar çorba servisimiz sürmektedir. Öğlen saatlerine doğru 11:00 gibi başlayan yemek servisimizde öğleden sonra 15:00’e,16:00’ya  kadar sürmektedir. Mutfağımızda Osmanlı Mutfağının değişmez lezzetlerinden,  Rodop Köfte ve  ızgara çeşitlerine kadar bunun yanında soğuk zeytinyağlılar ve tatlı çeşitlerimize  kadar  Bursalı hemşerilerimizin  55 yıldır hizmetindeyiz.

    Buradan 55 yıldır bizleri tercih eden güzel yemeklerimizden  yemeden geçmeyen  değerli Bursalı hemşerilerime tekrar tekrar selamlarımı gönderiyor, teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

      Bursa’mızın duayen aşçılarından olan, meslek hayatındaki 67.  yılını ve kendi işletmesinde de 55. yılını kutlayan ustaların ustası değerli  ağabeyimiz  Ali Sultan'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında gelecek hedeflerinde başarılar ve uzun ömür diliyoruz.

   Ali Usta’nın  güzel  lezzetlerinden Bursa'da tatmayan kalmamıştır ama 55 yıldır  eğer hala daha  tatmayan varsa mutlaka giderek  bu eksikliklerini  gidermelerini  ivedilikle önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Veysel Karani Mahallesi,

Eski Gemlik Yolu Caddesi     No: 228

Telefon: 0 532 435 97 17

Osmangazi/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.