Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİNİZ KADAR YAKINIZ!

Her üç sektörde de güzel çalışmalara imza atmakta olan Bursa'nın değerli işveren ve iş adamlarından Sayın Mehmet Yılmaz ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MEMLEKETİNİZ KADAR YAKINIZ!

Bursa'nın değerli işveren ve iş adamlarından Sayın Mehmet Yılmaz ‘Şubeleşme planlarımız bulunmakta orta vadede daha birçok şube açma planımız bulunduğu gibi, bunun ile ilgili ilk hedefimiz Bursa'nın şirin ilçesi İnegöl'ü seçmiş bulunmaktayız’ dedi.

Öncelikle Mehmet Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise çalışmalar yürütmüş olduğunuz her üç sektörle ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?

Elbette 1979 yılında Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdum. Uzun yıllar ulusal ajanslarda muhabirlik ve yöresel televizyonlarda televizyon programları yaptım. 1998’de girmiş olduğum basın sektöründe güzel çalışmalara imza attığım kanaatindeyim. Ayrıca bu işlerime ilaveten 2009 yılında Bursa'da sağlık sektörüne de giriş yaptım ve" Ulus Sağlık Hizmetleri" adı altında günümüze dek hizmet vermekteyiz. Ayrıca bunlara ilaveten 2015 yılının ortalarında iki kat üzerine, 140 oturma kapasiteli Memleketim Kahvaltı & Kafem adı altında ağırlıklı olarak yöresel kahvaltı servislerinin yapıldığı bir işyeri daha açtım. Kahvaltı Kültürünü ve dengeli beslenmeye her zaman özen gösteren biri olarak bu  şekilde gıda sektöründe yer almak istedim ve böyle bir şey düşündüm. Bu işi şehre uzak ve yeşillikler içerisinde bir yerde de yapabilecekken, ben şehir içinde herkesin kolayca ulaşabileceği bir yer olması düşüncesiyle Ortabağlar Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı'nda açtım. Alt katımızda kahvaltı ve yemek hizmetlerimiz veriliyor olduğu gibi üst katımızda şirket toplantıları ve çeşitli etkinliklere uygun salonumuz bulunmaktadır. Ayrıca üst katımızda bulunan salonumuzun ön tarafında genişçe bir terasının da olduğunu ayrıca belirtmek isterim

Peki, Mehmet Bey Memleketim Kahvaltı & Kafe’mde ne tür hizmetler vermektesiniz?  Açıklar mısınız?

Öncelikli olarak serpme kahvaltı vermekteyiz serpme kahvaltımızda; Artvin'in dillere destan peynir eritmesi, Karadeniz'in vazgeçilmezleri arasında yer alan (mıhlaması) sezonluk erişte, silor ve özellikle orijinal dut pekmezi, köy yumurtası ve ilaveten normal kahvaltı çeşitlerinden mütevellittir. Ayrıca kahvaltı haricinde terasımızda cafe hizmeti de verilebilmektedir. İlaveten kahvaltılarını yapmış olan konuklarımızın beğendikleri ürünlerini alabilecekleri Şarküteri sistemimizin de olduğunu eklemek isterim.

Yöresel tatlar, lezzetler genelde Anadolu'nun çeşitli yörelerinden geliyor değil mi? Mehmet bey?

Aynen o şekilde kahvaltıda sunduğumuz kaşar peyniri,  kaşar diyarı Kars'tan olması ve köylünün ürettiği kaşarlardan olmasını bilhassa vurgulamak isterim. Tereyağını Artvin Şavşat'tan yine Artvin'in özel eritme peynirini Artvin'den getirmekteyiz. Kısacası bütün ürünlerimizi memleketimizin en iyi üretiminin olduğu bölgelerinden tedarik etmeyi hedef edinmiş bulunmaktayız.

Peki, işletmenizin gelecek hedefleri ile ilgili bize neler söylemek istersiniz?

Şubeleşme planlarımız bulunmakta orta vadede daha birçok şube açma planımız bulunduğu gibi, bunun ile ilgili ilk hedefimiz Bursa'nın şirin ilçesi İnegöl'ü seçmiş bulunmaktayız.

Bizlere sektörel sıkıntılarınız ile ilgili söylemek istedikleriniz var mı?

Olmaz mı? Maalesef insanlarımız poğaça, börek gibi daha ucuz maliyetli kahvaltılarla gereksinimlerini karşılamaya çalışıyorlar. Bizim burada da Sabahları birçok kişi gelip börek var mı? Poğaça var mı?  Diye soruyorlar ama biz inadına insan için oldukça sağlıksız olan bu tür bir beslenmeye olanak sağlamamak için iş yerimizde kesinlikle bu tür unlu mamuller bulundurmamaktayız.

Her 3 sektörde de güzel çalışmalara imza atıyorsunuz, fakat bu durum yorucu ve zor olmuyor mu?

İllaki zor oluyor ama ben çalışmayı çok seviyorum ve bu sıkıntıları bu şekilde aşmaya çalışıyorum. Ayrıca her üç mesleği de sevdiğimden kendimi pek yorulmuş hissetmiyorum.

Başarılı bir iş adamı, genç bir girişimci aynı zamanda işveren olarak son zamanlarda işsizlik oranlarının yüksek çıktığı görülmekte bu konuyla ilgili bilhassa genç işsizlere neler önerirsiniz?

Ben Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmıyorum. Bu ülkede iş beğenmemezlik var maalesef masa başında, rahat, sıkıntısız, fazla yorulmadan ve terlemeden aydan aya asgari ücret değil de daha fazla ücret talep eden ve iş arayanlar çoğunlukta bulunmakta. Bu da tabii toplum içerisinde sıkıntılara sebebiyet vermekte “Aza tamah etmeyen çoğu bulamazmış. Bu misal durumu en güzel şekilde özetliyor kanaatindeyim.

Mehmet Bey gerçekten de güzel bir çalışma oldu. Röportajımızın sonuna yaklaşırken son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

İnsanlarımızın sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmeleri ve günümüzün hastalığı olan obeziteye, yakalanmamaları gerektiğine inanıyorum ve bu amaçla üç beyazdan Şeker un ve tuzdan mutlaka uzak durmaları gerektiği inancındayım. Ben bu 3 beyazdan uzak durarak 107 kilodan 92 kiloya düştüm ve halen de bunu düşürmek amacındayım. Normal şartlarda 75- 80 kiloya düşmeyi hedeflemekteyim. Bunu anlatmamın sebebi, dünyadaki en güzel mutluluk sağlıktır bu mutluluğu yakalamanın birinci şartı da sağlıklı beslenmektir. Ve bunu bütün vatandaşlarımıza ısrarla öneriyorum.

Sıcak kanlı ve cana yakın tavırlarıyla bizleri kendisine mest eden Memleketim Kahvaltı & Kafe’min kurucusu ve sahibi, aynı zamanda basın ve sağlık sektöründe de güzel çalışmalara imza atmış olan Sayın Mehmet Yılmaz'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak güzel çalışmalarının devamını diliyoruz. Ayrıca Memleketim Kahvaltı & Kafe’mde güzel bir kahvaltı yapmış biri olarak buradaki bu güzel yöresel lezzetleri bütün Bursalılara gönül rahatlığıyla önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Ortabağlar Mahallesi, Mimar Sinan Bulvarı No: 95

Tel:0 224 367 32 32

GSM: 0 532 100 36 55

Facebook:  Memleketim Kafe'm

@memleketimkafem

www.memleketimurunleri.com

( online satış mağazası)

Yıldırım/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.