Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MELİH ŞEN HAİRDRESSER KENDİN OLMAK GÜZELDİR

2010 yılında kurulan, Balat mevkisindeki ilk kuaför salonlarından olma özelliğini taşıyan ve kendi ismiyle bir marka oluşturma yolunu tercih eden Melih Şen Hairdresser'in kurucusu Melih Şen ile başta saç modası ve sektörün geleceği hakkında olmak üzere birçok konu hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MELİH ŞEN HAİRDRESSER KENDİN OLMAK GÜZELDİR

Kendin Olmak Güzeldir sloganı ile müşteriye hitap ettiklerini ve her müşterinin kendileri için özel olduklarını belirten Melih Şen sözlerine başlamadan önce kendisine her anlamda sonuna kadar destek olan, sektörün gelişimi hakkında kendisinden yardımını esirgemeyen, iyi zamanlarda mutluluğunu kötü zamanlarda hüznünü paylaşmaktan çekinmediği bir abladan çok daha fazlası olan Tuğba Şen'e sonsun minnet ve şükranlarını sunduğunu; onun hakkını ödemenin neredeyse imkansız olduğunu  ifade etti.

SON ÇIRAK NESLİYİZ

Değişen ve hızına yetişmenin mümkün olmadığı zamanlarda usta-çırak kültürünün son neferlerinden olduğunun altını çizen Melih Şen '' 18 yıldır içinde olduğum bu sektörün çekirdeğinden yetiştim. Kendi saçlarıma gösterdiğim özen ve merak sayesinde ailemin büyük desteğiyle başladığım kuaförlük serüvenimde bir ustanın himayesinde yetişen son nesil olmanın avantajını yaşıyorum. Okullardaki zorunlu eğitim sisteminin çıraklık kavramını neredeyse bitirdiği şu dönemde çırak olarak kendi ayaları üzerinde duran son nesil olarak hem mesleki terbiye hem de ahlaki temeller bazında ilerleyen süreçte farkımız daha da bariz şekilde ortaya çıkacak. '' şeklinde konuştu.

ALTIN MAKAS ÖRNEK İŞYERİ ÖDÜLÜ

Türkiye'de ilk olan Ekspres Kuaför uygulaması ile de yeniliklerin peşinde olduğunu belli eden Melih Şen Hairdresser 2016 yılında Altın Makas Örnek İşyeri  ödülünü almayı başardı. Nilüferde bulunan kayıtlı 2 bin 500 civarı işletmenin arasından sıyrılarak habersiz denetimlerden başarı ile geçen Melih Şen Hairdresser bu ödülü bizzat Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in elinden aldı. Bu büyük başarı hakkında tevazudan taviz vermeyen Melih Şen ise ''Biz zaten elimizden gelenin en iyisini sunmak için devamlı çalışıyoruz. Profesyonelliğimizin, hijyen hassasiyetimizin ve işimize duyduğumuz saygının bu şekilde onore edilmesi bizi mutlu etti. Lakin biz gelişerek, daha iyisini hedefleyerek çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.

FABRİKASYON ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

İşini yaparken önceliğinin kesinlikle sağlıklı, hijyenik ve kaliteli çalışma olduğunu ifade ede Şen, 'Dünya standartlarına uygun aldığım eğitim ve seminerler doğrultusunda hareket ediyor ve saç yıpranması, saç kayıplarını minimuma indirmeye çalışıyorum. Saç konusundaki uzmanlığımın yanı sıra kişisel gelişim, tasarım, diksiyon ve renkler üzerine aldığım eğitim ve seminerler doğrultusunda işe müşterimi tanıyarak başlıyorum.  Saçlar ile temasa geçmeden evvel konuğum hakkında bilgi sahibi olarak onun ruhuna temas ediyor ve ona özel bir uygulama gerçekleştiriyorum. Bu yüzden getirilen fotoğraflar üzerine fabrikasyon ve birebir çalışma asla yapmıyorum. Kurduğum samimi bağ sayesinde kişinin istediğini ortaya çıkarmada yardımcı oluyorum.'' diyerek yaklaşım metodu hakkında tüyo verdi.

TÜM RENK DEĞİŞİMLERİNE CESARET EDİN

Melih Şen, salonunda asla sihir yapmadıkları lakin kaliteli malzemelerle en iyisini çıkarmak için sonuna kadar çaba harcadıklarını söyledi. Şen renk değişimine cesaret edemeyenler de şu sözleri ile cesaret verdi: '' Genelde kuaförlerin hızlı ve kalitesiz çalışmaları esnasında bıraktığı hasarlar sonrası birçok kişinin saçının rengini değiştirme cesareti kalmaz. Biz yaptığımız testler, cilt altı renklerinin tespiti ve saç yapısının dermatolojik incelenmesinin akabinde en doğru sonuca ulaşmaya gayret ediyoruz. Riski neredeyse sıfıra indirerek kişinin içinden gelenin en uygun şeklini uygulamaya çalışıyoruz. Bu yüzden kendinizi Melih Şen Hairdresser'e bıraktığınız zaman renk değişimlerine gönül rahatlığı ile cesaret edebilirsiniz.''

EN BÜYÜK RAKİBİMİZ YOUTUBE

Son yıllarda kuşak eğitimi konusunda ciddi çalışmalarda bulunduğunu belirten Mustafa Şen '' Artık teknolojinin içine doğan bir Z kuşağı mevcut. Daima bilgi birikiminin üzerine koyarak yeniliğe açık olan ve kendini geliştiren kurumlar anca ayakta kalabilecek. Bu minvalde biz kendimize en büyük rakip olarak video paylaşım platformu olan Youtube'yi görüyoruz. Orada gördüğünü talep eden gençlerimizin taleplerini makul ölçülere çekerek karşılamaya gayret ediyoruz. Detayı gösterilmeyen ve ışık oyunları ile gözü yanıltan teknikler kullanılan içeriklerde izleyeni yanıltan birçok nokta söz konusu. Bunun farkında olmayan ve taleplerini izlediklerine paralel geliştiren konuklarımızı da verdiğimiz hizmetle memnun biçimde göndermek için çabalıyoruz.Kaliteli deneyimleri profesyonellerden almak isteyen; kendisine özen gösteren herkese salonumuzdan randevu almalarını öneriyoruz.'' diyerek sözlerini noktaladı.

İLETİŞİM

Balat mahallesi
Nilüfer Bey Sok.
Belen Sitesi A Blok 11/A

NİLÜFER

TEL:0 224 404 00 05

Haber ve Fotograf : SERCAN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.