Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEKANİK KATLI OTOPARKIN YERİNE SOSYAL DOKU ALANI İSTİYORUZ!

Mekanik Katlı Otoparkın Yerine Sosyal Doku Alanı İstiyoruz!

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MEKANİK KATLI OTOPARKIN YERİNE SOSYAL DOKU ALANI İSTİYORUZ!

-Sayın muhtarım, öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Gökay Erbasın kimdir?

 Gökay Erbasın, 1964 Bursa doğumludur. Dede mesleği olan matbaacılıkla iştigal etmektedir. Aynı zamanda 1999 senesinden beri Hocaalizade Mahalle Muhtarlığını yürütmektedir. 4. dönem 19,5 yıldan beri muhtarlık yapıyoruz. Yeni dönemde de tekrar adayım, biraz daha hizmet etmekte fayda var diye düşünüyorum.

-Peki, muhtarım 19,5 yılda neler değişti? Hocaalizade Mahallesi’nde neler yapıldı? Siz de muhtar olarak hangi hizmetlere aracılık ettiniz?

 Hocaalizade Mahallesi çok eski bir mahalle, Bursa’nın oturmuş mahallesidir. Şu anda mahallemize açılan Bıçakçılar Müzesi var. Bursa’ya ayrı bir özellik kattı. Eski Adliye tarafında Bursa Müzesi’nin olması ayrıcalık yarattı. Bu şekilde biraz hareketlendi.

-19,5 yıl süre içerisinde vatandaşla aranız nasıl, iletişiminiz nasıl?

 Vatandaşla bir aile gibiyiz. Gayet samimi ve içten, hiçbir sıkıntı görmüyorum. Hiç problem olmadan 19,5 seneyi tamamladık. Kimseyi ayırt etmek istemiyorum ama bu mahallede oturan şahıslarımız kaliteli insanlardır. İstekleri olduklarında yardımcı oluyoruz. Herkesin işin görmeye çalışıyoruz, müracaat edenleri geri çevirmiyoruz.

-Peki, muhtarım eksiklikleriniz var mıdır?

 Daha önce Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bir katlı otopark vardı. Şu anda orası yıkıldı ve açık otopark olarak kullanıyorlar. Burası çok verimli bir yer, biz burayı Hizmet Binası olarak yapalım. Çocuk Bahçesi yapalım. Sağında ve solunda iki okulu var. Atatürk Ortaokulu ve Necatibey Kız Meslek Lisesi, oraya gelen veliler de orada çocuklarını beklesinler, vakit geçirsinler. Çocukların spor aktiviteleri olabilir. Mahallelimizin vakit geçirebileceği bir park, caminin tam karşısı olması sebebiyle oradaki cemaat faydalanabilir. Otoparktan daha önemli, o alanı vatandaşa hizmet vermek için sosyal aktivite alanı yapalım. Başka alanımız yok, alan olarak çok dar bir mahalleyiz. Zaten burası yeşil alan, bir yeşil alana otopark yapılmaz. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Osmangazi Belediyesi’ne müracaatımızı yaptık, olumlu bir yanıt alamadık. Tekrar bu işin üstüne gideceğiz.

 Ayrıca ufak tefek kaldırım ihtiyaçlarımız var, onları gidermeye çalışıyoruz. Belediyeler ellerinden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyorlar.

-Son olarak vatandaşlarımıza, Hocaalizade’ye ve sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz? Ayrıca tekrar aday olacağınızı söylediniz, seçimlere az bir zaman kaldı. Bunun hakkında mahalle sakinlerine neler söylemek istersiniz?

 “65 Yaş Üstüne Evde Hizmet” olarak bir projem var. Belediyemiz 65 yaş üstüne ücretsiz taşımacılık yapıyor, bende diyorum ki; 65 yaş üstündekiler telefon etsinler, evrakları evlerine gelsin. Oturan insanlarımız 60-70 yaş üstü olduğu için gelemeyen olursa bir telefon etsinler, evraklarını yarım saat içinde gönderelim. Bu şekilde bir hizmet verelim diye düşünüyorum. İnşallah gerçekleştiririz.

 Seçimler için memnuniyetleri varsa tabi ki yine biz görev başına geçeriz. Adaylık bizden, takdir onlardan… Sandık başında milletimiz için vatandaşlardan güzel oylar çıkmasını, sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Bizlerde Bursa Haber Gazetesi olarak muhtarlığınıza kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de bütün muhtarlarımıza olduğu gibi size de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.