Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEHMET ALİ YILDIZ , GÖREVE HAZIR...

STK çalışmaları ile Bursa’da gerçekten güzel hizmetler sunmuş olan ve şimdi de uzun yıllar ikamet etmiş olduğu Yüzüncü Yıl Mahallesinden Muhtar adaylığını açıklayan Sayın Mehmet Ali Yıldız ile güzel , keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MEHMET ALİ YILDIZ  ,   GÖREVE HAZIR...


     Mehmet Ali Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
      ----Elbette , memnuniyetle. Konuşmama başlamadan evvel öncelikle bana  böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli  yöneticilerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Mehmet Ali Yıldız, Bursa-Orhaneli doğumluyum. Güneyköy  ve Çöreler Köyü'ndenim babam ve annem ayrı ayrı köylerden. 1952 doğumluyum, evliyim bir oğlum, bir kızım var. Kızım Endüstri Mühendisi ,oğlum Ziraat Mühendisi. Emekliyim, Disk'e bağlı Metal-İş sendikasından  emekli oldum, asıl mesleğim kaynak operatörlüğüydü. 1980 öncesi iş yerinde baş temsilciydim. O zamanlar yoğun bir şekilde sendikal faaliyetler yürüttüm. Zaten sendikadayken bu bölgedeki kooperatifleşme devam ediyordu Emir-Koop birliktir, Kooperatifler Birliği. Emir-Koop'un buralarda açmış olduğu alanlarda” Barışıklar Kooperatifi”  yeni kuruluyordu, eğitimcilerden bir arkadaşımız  bana, kooperatif kuracağız  bu kooperatifte sen de olur musun diye sorulduğunda ben de olur dedim böylelikle  Barışıklar Kooperatifi'nin kurucularından oldum. 1997 yılında burada inşaatlar başladı. İnşaat sürecinde  iki -üç yıl ara verdim kendi işlerimden dolayı ondan sonra tekrar yöneticiliğe geçtim nereden baksanız 15 yıl kadar yöneticilik yaptım. Nilüfer Yüzüncüyıl Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı olan  muhtarımız rahmetli olduktan sonra Başkan Yardımcısı pozisyonundan başkanlığa geçtim.


   Peki Mehmet Ali Bey sizi Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtar adaylığına   götüren süreç nasıl ilerledi?
    ---Muhtarımız Ali Şık Bey, 9 ay  kadar önce rahmetli oldu .Çok yakın arkadaşımdı, kendisi öğretmendi,  onlar da 1987-1988 döneminde öğretmen sendikalarının , örgütlenmesi sorunu vardı, yeni yeni örgütleniyorlardı. Birleşik Metal-iş onların bir üstündeydi dolayısıyla onlar da yeni bir örgütlenme olduğu için  , ta o zamanlardan beri bir dostluğumuz vardı. O da sendikacıydı, ben de sendikacıydım.  Muhtarlığı döneminde aşağı yukarı her gün birlikteydik. Ali Bey rahmetli olunca seçimlerde yakın olduğundan dolayı geçici bir arkadaşımız Kaymakamlık tarafından Muhtar olarak  görevlendirildi.
   Bana o süreçte etraftan arkadaşlarımızdan ,dostlarımızdan, STK’lardan  muhtar olmamla ilgili telkinler geldi. Bende bu konuyla ilgili  Mahalle komitesine ,STK  başkanlarına ,Cami cemaatlerine birçok dostumuzla şu anki muhtar arkadaşımla da istişare ederek durum değerlendirmesi yaptım  ,bu süreç neticesinde  mahallemizde muhtar adayı olmaya karar verdim. Tabi burada mahallemizdeki STK’ların bana göstermiş oldukları  teveccüh  yadsınamaz. Onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.


    Peki Mehmet Ali Bey Yüzüncü Yıl Mahallesi sonuç itibariyle yeni mahallelerimizden, gecekondunun olmadığı mahallelerimizden biri  , peki burada ne gibi yenilikler düşünüyorsunuz ne gibi  eksiklikleriniz var?


    ---Şimdi dediğiniz gibi yeni bir mahalle, herşey tam oturmuş değil eksikliklerimiz var tabii hayati eksiklikler değil ama  sonuçta ihtiyaç. Bu güzel mahallemizde tabii her şey  çok daha güzel olabilir. Örneğin mahallemizde “Dayanışma Güzelleştirme Derneği “ adı altında bir derneğimiz yok böyle bir dernek açmayı hedeflemekteyiz.


         Bunun yanı sıra,  hemen muhtarlığımızın  karşısındaki 7 dönümlük alanda  Emir-Koop'un hissesi var. Orasını biz Mahalle komitesi olarak karar aldık, ”Afet ,toplanma merkezi ,parkları ve oturma yerleri”nin olduğu bir yer olmasını istiyoruz. Bu konuyu biz Sayın Belediye Başkanımız Bozbey’e de   götürdük,  sayın Başkanda bizlere destek verdi ama o alanın belediyeye ait  olmadığını söyledi. Biz de buna karşılık başka bir yerdeki  arazi ile takas edilebileceği ile ilgili bir öneride bulunduk . Bu projenin hayata geçmesini bekliyoruz.            Ayrıca sağlık ocağının yanında da boş bir alan var o alan ise tamamen belediyeye ait . Orası da bizim için çok önem taşıyor bazen sağlık ocağında  çok yoğunluk oluyor orada hastaların bekleyeceği, dinleneceği bir park alanı gibi bir hizmet alanı olmasını bekliyoruz .      Yine başka küçük bir alanımız olmasını istiyoruz . Yani abartılı olmasın İngiltere'de var ya herkesin mikrofonu alıp konuşabildiği bir alan serbest kürsü gibi bir alanımız olsun istiyoruz. Efendim bayramlarda toplanabildiğimiz, bayramlaşma yapabildiğimiz  küçük bir alan. Bunlar da var projelerimizde işte altyapı ve yollardaki çukurlar ,elektrik direkleri ile ilgili rutin şeylerden bahsetmek istemiyorum . Örneğin ulaşımla ilgili sıkıntı var. Bunları sona erdirme planımız bulunmakta. 48 no'lu otobüslerimiz direk üniversiteye  giderken sadece dönüşte  uğramaları sıkıntı oluyor. Bir diğer sıkıntıda  terminal otobüsleri terminal otobüsleri üniversiteden kalkıyor bizim  mahallemizden geçiyor sonrasında birçok mahalleye  uğradıktan sonra   aşağı-yukarı 1 saat 40 dakika kadar süren bir yolculuk neticesinde otobüs Terminal’e varıyor. Bu da büyük bir dert. Buna da bir çözüm  bulunmasıyla   ilgili girişimlerde bulunacağımı buradan bütün mahalle sakinlerimize iletmek istiyorum. Benim asıl hedefim şu; mahallenin sorunlarıyla belediye, kaymakamlık arasında bir santral vazifesi görmek. Aslında beni arkadaşlarımın da önermelerinin sebebi  , bu konuyla ilgili girişimlerde bulunmak ısrarla sıkıntının sona ermesine kadar o işin üzerinde  duracağımı  bildiklerinden bu manada bizim arkadaşlarımız  dostlarımız  bu işi yapabilecek   kişi gördüklerinden beni destekliyorlar. Bu desteğe layık olmak için gerekli çabayı sarf edeceğimin sözünü de burada vermek istiyorum.

    Peki sayın  muhtar adayım son olarak Yüzüncü Yıl Mahallesi sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz? Sonuçta bir çok aday var ,seçmenler   karar verirken nelere dikkat etmeleri gerekir sizce?
   -- Baştan şunu söylemek isterim diğer muhtar adayı arkadaşlarımla da görüştüm. Bu süreçte daha demokratik davranalım, birbirimizi kırmadan, hareket edelim herkes mutlaka kendisini tanıtmak için çaba harcayacaktır ama bu süreçte kimse kimseye kötü söylemde bulunmasın,  herkes projesini anlatsın,  konuşsun diye böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Yaşça onlardan  büyüğüm , bir muhtar  adayımız bayan, onlarla rahat bir şekilde konuştum ve bu durumlara dikkat etmemiz gerektiği ile ilgili ortak kanaati vardık. Ve tabii ben  , bütün  aday arkadaşlarımıza  başarılar diliyorum .Mahallemizde yaşayan kişilerin ,insanların biraz önce de  belirtmiş olduğum gibi işlerin bitirilmesiyle ilgili takipçi olmamdan dolayı ,uzun yıllar sendikal geçmişim olmasından dolayı ,sorunları sıkıntıları biliyor  olmamdan dolayı , belediye başkanıyla da Sayın Bozbey zaten arkadaşımız Saygınkent’in kuruluşundan beri her zaman diyalog halindeyiz. Bu arada  Sayın Bozbey'i  Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek bizleri mutlu edecektir. Bu manada mahalle sakinlerimizin, oturan bir Muhtar değil, Çalışan, takipçiliği kuvvetli, diyalogları iyi olan benim üzerimde güçlerini birleştirmelerini beklediğimi eklemek istiyorum.  Başta  bütün Yüzüncüyıl mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Nilüferlilere  ve  Bursalılara sağlık, sıhhat ve  esenlikler  diliyorum diyerek sözlerimi tamamlamak istiyorum.

    STK geçmişi ile gerçekten Bursa'daki muhtar adayları arasında kimliği ile öne çıkmayı başarmış olan Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtar Adayı Sayın Mehmet Ali Yıldız’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.