Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAVİ ATLAS EĞİTİM KURUMLARI

O2 Haziran 2018 tarihi 8. sınıf öğrencileri için yeni uygulanacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS)’nın ilk sınavı olması bakımından önemli tarih zira bu sınavla eskiden beri uygulanmakta olan bir sistemin dönüşümünün ilk virajı olmakta. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi sınavla göre öğrenci alacağı liselerde bu sene köklü bir değişime giderek Bursa’da 48 nitelikli okul belirlemiş ve bu okulların 24 tanesinin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması gözleri bir anda Meslek ve Teknik Liselere çevrilmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAVİ ATLAS EĞİTİM KURUMLARI

Bursa ilinde birçok Anadolu ve Fen Lisesi yeni dönemde eğitim hayatına başlarken bizler de devletin meslek liselerine yönelmesi ve bu alana destek vermesini fark eden aynı zamanda da “Bursa’nın ilk sivil Havacılık Lisesi” olma özelliğine sahip Mavi Atlas Sivil Havacılık Lisesi ile okulu ve Milli Eğitim’deki bu dönüşümü konuştuk.

Okul Müdürü Ali Osman Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada  “Bundan birkaç yıl öncesinde bir söylem vardı, meslek Lisesi memleket meselesi diye bugün geldiğimiz nokta da bunun bir söylem olmadığı ve artık eyleme dönüştüğünü görüyoruz. Devletimiz sanayide ileri bir noktaya gelmek istiyordu ancak sanayi sektöründe iş yapabilecek nitelikli ara eleman bulamıyordu bu durumdan sanayicilerde şikâyet ediyordu. Artık devlet veliye diyor ki nitelikli eleman istiyorsan bak sınavda iyi derece yapmış kalifiye öğrencileri meslek liselerine alıyorum gel sen de elini taşın altına koy ve birlikte ülkenin sanayisini ayağa kaldıralım.”

Sayın Ali Osman Hocam, “sınavda başarılı olamamış ancak mesleki yeterliliğe sahip öğrenciler ne olacak?

Bu öğrenciler adrese dayalı sistemde meslek liselerine kayıt olacaklar burada da nitelik doğal olarak düşmüş olacak. İş te burada bizim gibi özel meslek liseleri devreye giriyor. Bursa’nın 17 ilçesi var ancak özel meslek lisesi sayısı 14 bu okullardan sadece 4 tanesi sanayi sektörüne teknik eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Biz Mavi Atlas okulları olarak üç farklı okul ile mesleki eğitime hizmet vermek için yola çıktık.

Bu okullarımız ve bölümlerimizden kısaca bahsedecek olursak

Mavi Atlas Sivil Havacılık Lisesi

Bu okulumuz Bursa’nın ilk ve tek sivil Havacılık Lisesi olup havacılık sektörünün teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Türkiye’nin 21. sivil Havacılık lisesidir. Bu okulda öğrencilerimiz gerçek uçak kesitleri ile eğitimin yanında teknolojik imkânları da kullanarak simülatör ve 3D eğitim ile teorik bilgilerini alacaklardır. Okulumuz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve Sönmez Holding gibi sektör temsilcileri ile protokoller imzalayarak öğrencilerimize staj imkânı da sağlamış oluyoruz.

Sivil Havacılık Bölümlerimiz ise,

A) UÇAK GÖVDE BAKIMI

Bu Bölümde öğrencilerimiz gerçek uçak kesitleri ile uçağın sahip olduğu gövdesi ve özellikle de motorun parçalarıyla birlikte bakımının güncel verilere ve evrensel standartlara dayanarak hassas bir şekilde yapılmasını öğrenmektedir.

Bu bölümümüz devlet tarafından “%50” desteklenmektedir.

 B) KABİN HİZMETLERİ

Bu bölümde öğrencilerimiz etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı, karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilecek yeteneğe sahip kabin hizmetleri verebilecek personel olarak yetiştirilmektedir.


C) UÇAK ELEKTRONİĞİ

Bu bölümümüzde öğrencilerimiz, Uçakların ve diğer hava araçlarının elektronik ve elektrik sistemlerinin her türlü bakım-onarım, montaj ve servis işlerinin yapmayı öğrenmektedir.

İNOVASYON LİSESİ (ÜCRETSİZ LİSE)

Bildiğiniz gibi İnovasyon, farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamak anlamına gelmekte biz de burada Plastik Teknolojileri bölümü ile farklı fikirler ortaya koymak ve bu alanda nitelikli iş gücü oluşturmak istedik.

PLASTİK TEKNOLOJİSİ

İlimiz plastik sektöründe faaliyet gösteren firmalar sıralamasında Türkiye’de 2. sırada yer almaktadır. Ancak plastik sektöründe çalışan meslek lisesi mezunu %12 civarında olduğu düşünülürse nitelikli eleman ihtiyacının nedenli önemli olduğu görülmektedir..

Bu okulumuzda eğitim ücreti %100 olarak ve 4 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmakta.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ

İnsan, hayatını dengeli bir şeklide yaşmak için sağlığına dikkat etmek zorunda bunun yanın da yeterlilik sahibi insan kaynağına en fazla ihtiyaç duyulan alanlardan biride Sağlık sektörüdür. Biz de bu okulumuzda İnsanlarınıza sağlıklı ve mutlu yaşama konusunda yardımcı olacak güler yüzlü ama işini de seven nitelikli iş gücü oluşturmak istedik.

A) HEMŞİRELİK

Bireyleri; hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve bunu yaparken de mutlu olan nitelikli insanlar yetiştirilmektedir.

B) EBELİK

Ebelik, bilim ve sanatın birleştiği, ruh ve etik değerler üzerine temellenmiş sağlık disiplini olup bir insanın dünyaya gelişinde onu karşılayan ilk kişidir bu nedenle ebeler, aileden biridir.

Evet, Ülkenin ilerlemesi için nasıl ki sanayi üzerine ağır bir yük alıyorsa Meslek Lisesi mensupları da sanayicinin ağır yükünü hafifletecek nitelikli iş gücü sağlamak zorundadır. Devletimiz bu anlamda velilerin ekonomik yönden okul ihtiyaçlarını karşılayarak bu imkânları velilerimize sunuyorsa öğrenci ve velilerin yapacağı da kendi yeteneklerine uygun bölümleri tercih etmeleri olacaktır.

Hep şunu ifade ediyoruz, Mutlu bir toplum mutlu bireylerden oluşur. Bireyin mutlu olabilmesi için de sevdiği işi yapması gerekmektedir.

Son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün her yerde asılı olması gereken “Ülkesini en çok seven insan işini en iyi yapandır” sözü ile bitirmiş olalım.

Sayın Ali Osman Hocam sizinle bir araya gelmek bilgilerinizden yararlanmak bizleri mutlu etti. Sizlere ve arkadaşlarınıza da Bursa’mıza kattığınız değer için ve meslek sevdanız için teşekkür ederiz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

      

    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.