Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAHALLEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU "ULAŞIM"

Bursa'da 5 dönem ve 6 seçimdir muhtarlık yapan ender muhtarlardan olan Fethiye Mahallesi Muhtarı Sayın Hüseyin Ormanlı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAHALLEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU "ULAŞIM"

Fethiye Mahallesi Muhtarı Sayın Hüseyin Ormanlı ‘Fethiye mahallemizin yaklaşık çeyrek asırdır muhtarlığını yapmaktayım ve önümüzdeki dönem muhtar adayı olmayacağımı buradan belirtmek isterim’ dedi.

Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise muhtar olma sürecini biz ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1947 yılında Bulgaristan'ın Şumnu ilinin Karagözler köyünde doğdum. 2,5 yaşında ailemle birlikte ilk olarak Niğde’ye yerleştik sonrasında 1955 yılında Karacabey'in Hayırlar köyüne geldik, askere gidinceye kadar köydeydim askerlik dönüşü İstanbul'a yerleştim. 1981'de tekrar Bursa'ya geldim ve kamuya görevli olarak girdikten sonra 1993 yılında resen emekli oldum. 1994’te muhtarlığa adaylığımı koydum ve beş aday arasında en çok oyu alarak muhtar seçildim. 5 dönem ve 6 seçimdir mahallemizin muhtarlığını yürütmekteyim seçimlerde ortalama % 80 oy almaktayım beni tercih eden, etmeyen bütün mahalle sakinlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Peki, Sayın muhtarım bunca yıl muhtarsınız, yaptığınız yapamadığımız konularla ilgili bizlere ne tür bilgiler vermek istersiniz?

Mahallemize büyük hizmetler vermiş olduğumuz gibi elimizde olmadığından Maalesef bir türlü halledemediğimiz konularda bulunmakta.

Örneğin;

4 sene önceye kadar mahallemize hizmet veren 14-F ve 9-P otobüsleri Yarım saatte bir hizmet verirken,  sonrasında bir saate çıkartıldı. Böylelikle vatandaşların otobüs duraklarında uzun süre beklemesi neticesinde yoğun şikâyetler gelmeye başladı. Ben de bununla alakalı ilgili makamlara yazılı olarak bildiride bulundum. Gelen cevabı yazıda Heykel ‘deki trafiğin çok yoğun olduğundan Araç sayısını genelde düşürdüklerini arz ettiler. Bende be boş durmadım, Heykel ‘deki son durağa gittim orada değişik hatlarda çalışan otobüslerle ilgili bir çalışma yaptım. 8- c numaralı bir otobüs saatte 6 kere gelirken yine 9-D numaralı bir araç yine o da saatte 6 kez gelirken, mahallemize hizmet veren 14-F aracımız 63 dakikada geldi. Yine bizim mahallemize hizmet veren diğer 9- P aracımız da 57 dakikada geldi. Saatte 6 kez gelen araçla Heykel trafiği yoğunlaşmıyor da bizim 2 aracımız 63 dakikada bir gelirken mi yoğunlaşıyor diye tekrardan Bur Ulaş’a yazmış olduğum Dilekçeye gelen cevabi yazıda özetle  “ sizin mahalleniz metro istasyonuna yakın vatandaş oraya yürüsün"  diyerek bizi başlarından savdılar.

Ulaşım üzerine diğer bir sıkıntımız ise mahallemize terminal otobüsünün gelmemiş olmasıdır bilindiği üzere  Bizim mahallemizde yurdumuzun bütün illerinden gelen insanlar yaşamaktadır ve de o insanlar memleketlerinden gelirken büyük gıda paketleri ile birlikte gelmektedir durum böyle olduğundan 600-700 kilometrelik uzaklıktan 60 lira ulaşım bedeli ödeyen insanlarımız, mahallemize terminal otobüsü olmadığından taksi tutmak zorunda kalıyorlar ve Terminalden mahallemize takriben 22 kilometrelik mesafeye de yine 60-70 lira ödemek zorunda kalıyorlar. Burulaş'tan özellikle terminal otobüsünün mahallemizi tahsis edilmesini ve 14-F  ile 9-P otobüslerimizin ise tekrardan yarım saate çıkartılmasını beklemekteyiz.

BUSKİ, Doğal Gaz ve TEDAŞ'ın evsel bağlantı kazılarını ve kanalizasyon kazılarını çok çabuk yaptıklarından bunun için ayrıca yetkililere teşekkürlerimizi iletmek isterim. Ama yapılan kazıların asfaltlarının aylarca yapılmaması Bu nedenle Mahalle sakinlerinden yoğun şikâyetler gelerek Nilüfer Belediyesi nerede diye söylemlerde bulunmaları neticesinde dert yanıyorlar. Aslında bu asfalt tamir işlerinin sorumluluğu Bursa Büyükşehir Belediyesinde olduğunu bilmeden bu şekilde konuşuyorlar.

Değinmek istediğim diğer bir husus ise mahallemizde düz lise olmamasından dolayı gençlerimizin başka semtlerdeki liselere gitmeleri ve gidiş -gelişlerde çok sıkıntı çekmeleri. Kilometrelerce uzaktaki bu okullara giderken gelirken otobüs yetersizliğinden de büyük sıkıntılar yaşanmakta.  Okul yerimizin olmasına rağmen hak sahiplerinin olması dolayısıyla lisemiz bir türlü Hayata geçirilememektedir. Bu yerlerin acilen istimlak edilerek listemizin hayata geçirilmesini bütün Mahalleli olarak dört gözle beklemekteyiz.

Sayın muhtarım röportajımızın sonuna da yaklaşmış bulunurken son olarak neler ilave etmek istersiniz?

Fethiye mahallemizin yaklaşık çeyrek asırdır muhtarlığını yapmaktayım ve önümüzdeki dönem muhtar adayı olmayacağımı buradan belirtmek isterim. Muhtarlık dönemimde istemeyerek te olsa kırdığım birileri varsa onlardan tekrar tekrar özür diliyorum ve saygılarımı sunuyorum.

Gerçekten de Bursa'da çeyrek asırdır muhtarlık yapan ender muhtarlardan olan Fethiye Mahallemizin Muhtarı Sayın Hüseyin Ormanlı’ya Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyor ve daha nice uzun ömürler temenni ediyoruz.

İletişim Bilgileri:

Fethiye Mahallesi, Ulu Cadde    No:90

Tel: 0224  243  16 61

Gsm: 0530  517  16 90

Nilüfer/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.