Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAHALLE İŞİ GÖNÜL İŞİ...

Yeşilova Mahallesi'nde Muhtar adaylığını açıkladıktan sonra etrafında çok büyük bir çekim kuvveti olmasını sağlayan , Sayın Mustafa Emir ile başta adaylık süreci ,çalışmaları, hedefleri başta olmak üzere güzel , kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAHALLE İŞİ GÖNÜL İŞİ...
Sayın muhtar adayım, Mustafa Bey röportajımızasizi tanıyarak başlayalım isterseniz?

    --- Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Mustafa Emir , 1970 Yeşilova doğumluyum ,doğma büyüme bu mahalleliyim. Serbest meslekte  uzun yıllar bu mahallede çalışmalar yürütmekteyim, bu bağlamda Mahalle halkının  çoğunu  tanımaktayım. Biz Yeşilova'ya seviyoruz , Yeşilovalıları  daha çok seviyoruz, biz Allah için herkesi seviyoruz. Ve bu bağlamda ekibimizde bulunan 4 bayan ,  6 bay azamızla bu göreve hazırız inşallah.

Peki sizi mahallenizde hangi sebepler muhtaradaylığına getirdi?

    --- Öncelikle söylemek istiyorum ki; üç dönemdir iyisiyle kötüsüyle yapmış olduğu hizmetlerden ötürü mevcut muhtarımıza teşekkür ediyorum.  Diğer aday arkadaşımıza da yine aynı şekilde başarılar diliyorum. Yeşilova Mahallesi bulunmuş olduğu konum ve nüfus potansiyeli bakımından maalesef uzun zamandır hak ettiği hizmetleri alamamış olduğunu herkesin  farkında olduğunu tahmin ediyorum. Bu bağlamda biz de bu hizmetlerin gelmesi ile ilgili ekibimiz ile birlikte aday olduk. Örneğin ben isterim ki ; Yeşilova'da seçim sonuçları tabelada yayınlansın halk bilgilendirilsin, insanlar bir telefonda muhtara ulaşsın. Bana gelen mesajları  bütün mahalle sakinlerinin de görmesi ile ilgili Muhtarlığın önünde bir dijital bilgilendirme ekranı kurarak buradan her türlü ,mahallemizle ilgili  mesajları orada  yayınlayarak hem mahalle halkı  hem belediye bilgilendirilmiş olacak, belediyedekiler görmezse biz bu şikayetleri oraya da ileteceğiz. Bunun yanı sıra daha bir çok ihtiyacımız var, Bayanlara dikiş ,nakış, örgü kursu açmak, sosyal etkinlikler düzenlemek, çocuklarımız için yürüyüş alanları , bayanların oturabileceği park alanları ,çalışan anneler için kreş, her yıl ihtiyaç sahiplerine sünnet törenleri düzenlemek ,gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılması ile ilgili düzenlemeler, Ramazan ayında etkinliklerin düzenlenmesi ,uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadele ederek gençlerimizin yanında olmak gibi gibi gibi daha birçok hizmeti mahallemize getirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra mahallemizin birçok sokağından rögarlardan kokular gelmekte , bu pis kokular nedeniyle halkımız buraları kapatmak zorunda kalıyorlar. Bu da tabii gelecek zamanlarda olabilecek sel gibi durumlarda da sıkıntı yaratabilir.  Bunları mutlaka gidermemiz  lazım . Buraların  düzenli ilaçlanması lazım. Bunun yanı sıra ulaşımla da ilgili sıkıntılar var. Altınova-Yeşilova bölgesinde hattında 13 tane taksi var , fakat gece 12'den sonra hiç yok maalesef .O saatten sonra ya Çarşamba'dan ya Altıparmak'tan  ya da Kemerçeşme’den çağırmak zorunda kalıyorlar. Mutlaka 12'den sonra 2-3 arabanın nöbetçi durmaları durumunda bu sıkıntının sona erebileceği  düşüncesindeyim. Sonrasında mahallemizde bulunan PTT şubesinden 2 lira karşılığında faturalar ödenmekte bu da tabii insanlarımızı sıkıntıya sokmakta, aya ,yıla vurduğunuzda büyük paralar ortaya çıkmaktadır . Bu nedenle  mecburen  bie çok kişi  Başaran'a gidip bu ödemelerini yapmak zorunda kalıyorlar.  Başaran’a gelen Gezici-Mobil tahsilat merkezinde fatura ödemeleri  ücretsiz olarak tahsilat yapılıyor , sadece faturası kadar para ödüyor insanlar. Burada bulunan bu postane bu sıkıntıyı gideremiyor ,üste her fatura için 2 tl alınıyor. Mutlaka bu mobil sistemin  mahallemize en azından iki gün gelmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız .Bunun yanı sıra birçok mahallede olan Mahalle konaklarının mahallemizde de olmasının  birçok konuda sıkıntıları sona erdireceği  kanaatindeyim, bununla  da ilgili girişimlerde bulunacağız.


 

Sayın muhtar adayım, peki vatandaşın adaylığınızayaklaşımı nasıl?

  --- Mahallemizde gerçekten bir hareket ortaya  çıkarmaya  çalıştık ve böylelikle aza arkadaşlarımızla birlikte bu yola çıktık . Mahalle  sakinlerimizin, vatandaşlarımızın  söylemleri çok güzel , çok güzel tepkiler alıyoruz, herkes destek olacaklarını  söylüyorlar. Tabii Sonuçta her şey 31 Mart akşamı belli olacak biz elimizden geldiğince  çalışıyoruz şu an. Sonuçta takdir edecek olan halkımız , bu bağlamda 31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize  hayırlar getirmesini temenni ediyorum . Bizler de ekip olarak inşallah Yeşilova Mahallesi halkından yetki almamız durumunda çok daha güzel  çok daha yaşanabilir bir mahalle olması için gece gündüz çalışacağımızın buradan sözünü vermek istiyorum.


AZALARDAN TAM DESTEK!!!

Şimdi de isterseniz azalarınızıtanıyalım;

   *** İsmim Remziye Akçasarı  doğma büyüme Yeşilova’lıyım. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada evlendim.  Mahallemizde  BUSMEK’ in  bayanlarla ilgili meslek edindirme kursları yok, en yakın kurs Başaran’da bizde mahallemizde böyle bir kursun olmasını istiyoruz. Bizim Mahallemizden oraya gidip meslek öğrenmeye birçok kişi gitti .

 *** Ben Zeynep Sülün, Ben de doğma büyüme buralıyım, bu mahalleliyim. Yeşilova Meydanı'n da  karşılıklı iki park olmasına rağmen maalesef bayanlara özel  bir park yok. Bayanlarımız maalesef muhtarlık tarafındaki parkta çocuklarıyla gelmiş olmasına rağmen rahat edemiyorlar bahar ve yaz aylarında  havalar ılık  olduğunda her yerde erkekler daha baskın   oturduğundan bayanlara  güzel  havada dahi hava alma imkanı olmuyor. Bununla ilgili biz en azından muhtarlık tarafındaki parkın bayanlara  ayrılmasını istiyoruz.

   ***Ben Ayşe Ertan ; ben de  buralıyım. Mahallemizde özellikle çocuk parklarında  Mobese Güvenlik kameralarının konulmasını istiyoruz .Çünkü duyuyoruz etrafta  uyuşturucu kullanan  kişiler ,  insanlar var.  O  yüzden çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için bu Mobese kameralarını hayata geçirilmemiz  lazım . Ayrıca çalışan anneler  için de bir kreşin olması da  mahallemize değer katacaktır.

   ***Ben Vedat Erenko ; Ben de buralıyım doğma büyüme buralıyım, Büyük Sokak’ta doğdum. Ben diyaliz hastasıyım evde yaşayan diyaliz hastaları için muhtarımız ile görüştük, evlere elektrik kesintilerine karşı jeneratör bağlatmayı düşünüyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntıyı giderecektir. Bunun yanı sıra Yeşilova'daki sağlık ocağının yanına bir tane 112 acil ambulansının  olması  mahallemiz için güzel olacaktır.

***Adım Ramazan Aslan; İnegöl doğumluyum. 50 seneden beri bu mahalledeyim. Mahallemizdeki sıkıntılarımız çok ,özellikle bağımlı gençler var. Bunları  gençlerimizi, çocuklarımızı  bu illetten kurtararak topluma kazandırmak istiyoruz. Ayrıca Beşyol tarafında  bir fuhuş yatağı var, muhtarımızla, azalarımızla hep beraber nereye varırsa varsın sonuna kadar  mücadele edeceğiz ve bu sıkıntıları gidermek için çabalayacağız.

   ***İsmim Mustafa Güler , Bulgaristan doğumluyum 1 yaşından beri Yeşilova’dayım eğitimimizi, okulumuzu hepsini burada yaptık. Mahallemizin en önemli sıkıntılarından biri de garaj altında spor tesisi yok bunun yanı sıra yürüyüş parkı  gibi bir etkinlik alanı da maalesef yok. Sağ olsun şu anki arkadaşlar  bununla ilgili bir girişimde bulunmamışlar.  Yer yok deniliyor ama bununla ilgili belediye sonuçta çözüm üretebilir. Bunun yanı sıra mahallemizde futbol haricinde de branşlarda çocuklarımızı faal hale getirerek ,  biraz önce söylemiş olduğum gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çabalamamız gerekiyor.

   ***Adım Eyüp Durmuş, ben öz Bursalıyım, 1893 göçmeniyiz. Doğma büyüme Yeşilova’dayım. Daha önceki süreçte kahvecilik ,ocakçılık yaptım . Şimdi de Mustafa Emir arkadaşımızın muhtarlığında aza olarak görev almak istedim o da kabul etti ,Allah razı olsun. Amacımız mahallemize daha iyi hizmet etmek daha iyi yerlere getirmek. Ben burada sabit bir ambulansın olmasını istiyorum. Bazen sıkıntılar çıkabiliyor. Bunun yanı sıra uyuşturucu maddesinin temizlenmesi ile ilgili uğraşmak istiyorum, yoğun çabalarımız olacak  inşallah. Onlar da bizim gençlerimiz onlar da bizim çocuklarımız onları topluma kazandırmak istiyoruz.

 ***İsmim Filiz Enginar; Doğma büyüme buralıyım ,Yeşilovalıyım .Annem babam Karacabeyli, ev hanımıyım, Mustafa Emir'in listesindeyim aza adayıyım. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak ile ilgili barınak olsun, yem olsun belediyelerle iletişime geçeceğiz. Durumu yerinde olmayan gidemeyen insanlarımızın umreye gönderilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın bir planı vardı her mahallede 10 çifti umreye gönderilecekti, bununla  ilgili mutlaka biz göreve gelmemiz  durumunda  hayata geçirmek istiyoruz ve böylelikle her sene 10 çifti İnşallah umreye göndermek ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bunun yanı sıra 18-A otobüs Devlet Hastanesi'ne gidebilirken, dönüşte bu otobüs maalesef yok mecburen aşağıya Kızılay'a  inmek zorunda kalıyoruz .Bunun mutlaka düzenlenmesi lazım. Eskiden 18-H  vardı ,onda bir sıkıntı yaşamıyorduk. İnşallah bu düzenlemenin hayata geçmesiyle ilgili çalışmalar yapacağız.

   ***Adım İbrahim Dava; Yenişehirliyim, ben 1 yaşından beri bu mahalledeyim. Mahallemizde İnşallah ekip olarak birçok iyileştirme yapacağız.  Mahalle halkından fikirler alarak ,bunları hayata geçirmek çok önemli onların fikirlerini ön planda tutup kendi fikirlerimizle birleştirerek mutlaka güzel çalışmalar yapacağız daha yaşanabilir bir Yeşilova ortaya çıkartmak ile ilgili gece gündüz çalışacağız. Diyerek sözlerini tamamladı.


 

HABER VE FOTORAFÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.