Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzette 35 yıllık tecrübe

Kebap ve lahmacun tarihçesi konumuzu güler kebap pide salonu yetkilisi AVNİ AKYÜREK ile gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzette 35 yıllık tecrübe

Yıllardır aynı lezzeti koruduğu için Bursa’da adından sıkça söz ettiren güler kebap yetkilisi Avni Bey imalatı kendisinin yaptığını belirtirken çok yakında ikinci şubesini açmayı hedeflediğini dile getirdi

Paket servis hizmetinin 11:00 -22:00 arası olduğunu söyleyen AKYÜREK helal sertifikalı işletmemiz olduğu için müşterilerimizden lezzetlerimize çok yoğun talep var ifadelerini kullandı.

LAHMACUNUN TARİHİ

Lahmacunun tarihi çok eskilere, babillere kadar dayanır. Doğuya özgü bir yemektir ve yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Lahmacuna kimi yerlerde Türk Pizzası adı verilir. 1960 yıllardan sonra ülkemizin doğu bölgelerinden tüm ülkeye yayılmış ve büyük ilgi görmeye başarmıştır...

Arapça da adı “lahm ü macin”dir, et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelir. Mayasız hamurdan yapılır ve üzerine kıymayla birlikte çeşitli baharatlar konduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının nedeni hamurun kalınlaşmasını engellemektir.

Lahmacunun en lezzetli hali taş fırında pişirilmiş halidir fakat maraşın bazı kesimlerinde sacda pişiriliyor. Taş fırında pişirilen lahmacun 2 gün dayanabilir ve bu 2 gün süresince kesinlikle kurumaz.

ANADOLU' DA KEBAP BAŞROLDE

Daha çok bölgede toplanan otlar kebap ile çeşnilendirilmiştir. Öyle ki bakıldığında Güney Doğu Anadolu bölgesi ele alındığında fiziki olarak çok yakın şehirlerde bile kebap farklı baharatlarla tatlandırılmıştır. Kebap isimlerinin Adana Kebabı, Urfa Kebabı, Antep usulü kebap olarak adlandırılması örnek verilebilir. Kullanılan acı da zamanla kebap isimleri için belirleyici olmuştur. Acılı kebap, acısız kebap vs.

İLETİŞİM

Çamlıca mah. Kavaklıdere cad. güler st. No: 152 (çamlıca taksi durağı karşısı) nilüfer/BURSA

TEL: 0224 451 11 03

GSM: 0539 596 15 36

HABER FOTOĞRAF ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.