Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LEZZETİ,DAMAK TADINI BİLENLERİN ADRESİ

Bursa'mızda sektörünün öncü kuruluşlarından olan "Burak Karacaoğlu Baklava-Dondurma Gıda Sanayi"nin ikinci kuşak işletmecisi Sayın Burak Karaca ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LEZZETİ,DAMAK TADINI BİLENLERİN ADRESİ

Öncelikle Burak Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise Burak Karacaoğlu Baklava-Dondurma Gıda Sanayi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1989 yılında Bursa'da doğdum .Baba tarafından Kahramanmaraş'lıyım, babam Ümmet Karaca tarafından 1980'li yılların başında kurulmuş olan işletmemiz 35 yılı aşkındır sektörümüzde güzel hizmetler sunmaktadır. Ben ise çocukluk yaşlarımdan itibaren babamın yanında gidip gelmeler ile  bu meslekle tanışmış oldum. Uzun yıllardır edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden   20'li yaşlarla birlikte  işletimi almamla birlikte, babam  daima bizim  yanımızda  desteğini sürdürmektedir.

Burak Bey hangi ürün gruplarında üretim yapmaktasınız?

Şerbetli ve Sütlü Tatlılar,

Unlu Mamüller,

Pasta ve Pasta çeşitleri

Dondurma çeşitlerimiz

Mayalı Unlu mamüller ve börek çeşitleri,

Grupların da birçok çeşit ürünlerimiz bulunmaktadır.

Bursa-75. Yıl mahallemizde perakende satışlarımız olmakla birlikte şehir içi ve şehir dışında da birçok noktaya toptan  tedarik hizmetimiz bulunmaktadır.

Birçok çeşit ürün üretmiş olmanıza rağmen en baş aktörde  baklavanız  gelmekte sanırım. Yıllarını bu sektöre vermiş bir kişi olarak iyi bir baklava nasıl olmalı bizlere nasıl tarif edebilirsiniz?

İyi bir baklava nişastasız ve ince olmalı aynı zamanda şeker ayarı da dengeli olmalıdır. Mutlaka İyi bir usta tarafından hamur ve şekerin ayarlanması gerekmektedir. Bunun yanında malzemelerin kalitesi de iyi bir baklavanın ortaya çıkabilmesi için olmazsa olmazlardandır. Diğer bir ana faktör de işçilik, bunlar bir bütün halinde hepsi bir araya geldiğinde ortaya tarif edilmez lezzette baklavalar çıkacağı muhakkaktır.

Peki Burak Bey bizlere işletmenizin gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Öncelikle aile şirketi olarak kendi yağımızda kavrulmayı hedefliyoruz. Tabii Sonrasında  bilhassa franchising  tekliflerini açık olduğumuzu ve böylelikle genel anlamda şubeleşmeye gidebiliriz diyebilirim.

Burak Bey bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları daha da yüksek çıkmakta, sizde genç başarılı bir girişimci olarak gençlerimize ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz neleri öğütlersiniz?

Mutlaka meslek sahibi olmalarını tavsiye etmek istiyorum. Eski bir atasözü vardır bilirsiniz, "meslek altın bileziktir". Bu atasözünü de unutmamalarını ve en az  bir meslek  üzerine yoğunlaşmalarını  böylelikle hayatlarının ilerleyen  süreçlerinde daha iyi koşullarda yaşayabilecekleri  kanaatindeyim.

Peki sektörde karşılaştığınız sıkıntılar oluyor mu bu konularla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Sektördeki en büyük sıkıntı çırak- kalfa -usta silsilesinin son yıllarda bozulması diyebilirim. Maalesef usta  bulamıyoruz, yetişmiş elemanlar bulmakta sıkıntılar çekiyoruz. Bu konuyla ilgili  meslek edindirme kursları ve meslek okullarına büyük görevler düştüğü kanaatindeyim.

Bursa'da gerçekten de halkımız tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmektesiniz. Bu tercih edilme sebepleri ile ilgili ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Babamın sektörde çok uzun yıllardır hizmetler vermiş olması ve  neticesinde 35 yılı aşkındır da kendi işyerimizde hizmet vermemiz tabii ki toplum  nazarında bize karşı büyük güven duygularının oluşmasını sağlıyor . Ben de onun çizdiği bu yolda devam etmesi hususunda elimden gelen bütün çabayı sarf etmekteyim ve bunun ilerleyen süreçlerde de hızlanarak devam etmesini arzu etmekteyim.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Bursa'da  yaşayan bütün halkımıza ,vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz neler söylemek istersiniz?

Bütün Bursalılara Bursa'da yaşayan herkese sağlık ,sıhhat ,mutluluk ve esenlikler diliyorum. 35 yılı aşkındır hizmet vermekte olan  işletmemizin derin tecrübelerini   Bursa'da yaşayan herkesle paylaşmak istiyoruz. Ve onları işyerimize bekliyoruz.

Genç yaşta "Burak Karacaoğlu Baklava -Dondurma Gıda Sanayi’nin işletimini alarak güzel başarılar  elde etmiş olduğunu gördüğüm  değerli kardeşim Sayın Burak Karacaya'ya  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında  başarılarının devamını diliyoruz. Ve bu güzel lezzetleri gönül rahatlığıyla bütün Bursalılara şiddetli önermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

75. Yıl Mahallesi,

Şendoğan Sokak  , No: 22

Telefon: 0 224 366 20 57

Gsm: 0 534 333 64 84

www.burakkaracaoglu.com.tr

Instagram:BAKLAVAKARACAOGLU

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf:ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.