Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LEMİ KESKİN'DEN BURSASPOR’A NEFES PROJESİ

Bursaspor'umuzun Başkan adaylarından Lemi KESKİN , Dubai Merkezli dünyada bir çok projeler yürütmekte olan CONTEC GLOBAL İNVESTMENTS Başkanı Mr.Sid Kevin GHADİANİ ile birlikte Çelik Palas Otel'de basına ve taraftarlara açık bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LEMİ KESKİN'DEN BURSASPOR’A NEFES PROJESİ

Toplantı açılışında Başkan Adayı Lemi Keskin "Bilindiği gibi Bursaspor için yaklaşık 4-5 aydan beri sürdürdüğümüz bir programımız var, bu programımızın en önemli parçası da öncelikle Bursaspor'un nakit akış tablosunu  düzenlemek. Biz Contec Global  Yatırım firmasıyla esasında sözleşmemizi 3 Nisan tarihinde yaptık ve bunun tüm evraklarını basına  takdim ettik , önceki tanıtımımızda da anlattık  .Fakat nedense Bursa'da buna  inanmak istemeyen yada  inandığı halde başka yerlerde olan arkadaşlarımız var. Ondan dolayı Contec  Global  Başkanı'nın çok yoğun programının olması  nedeniyle bugün böyle bir basın açıklaması yapma zarureti hissettik."

"Mr.  Kevin  Ghadiani öncelikle sizlere  kendi firmasını tanıtacak. Arkasından da hepinizin merak ettiği bu yatırım firmasıyla bizim aramızdaki anlaşmanın detayları ile ilgili sorularınızı sorabilir siniz?"

"BUYRUN  SAYIN KEVİN GHADİANİ"

" Çok teşekkür ederim değerli taraftarlar beni buraya davet ettiğiniz için bütün katılımcılara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bursa'da olmak benim için çok memnuniyet verici. Birçok kereler Türkiye'de oldum ama ilk kez Bursa'ya geliyorum. Bu işbirliği için öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum. Seçim sonrasında çok yakın zamanda Bursaspor ile daha uzun bir iş birliği içerisinde bulunmak isteriz.  Benim şirketimde, Türkiye'deki çalışanlardan ,Bursaspor hakkında çok güzel şeyler duydum. Bursa'dan çok yakın bir arkadaşım Bursa'ya gönlünü vermiş bir kişi Bursaspor projesini bize tam olarak açıkladı. Bu kişiye sonsuz güvenimiz var. Bursaspor projesini yakın incelemeye aldık. Böylelikle. Çok yüksek bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Özellikle Lemi Beyin bizlere anlattığı gibi projeleri dikkate aldığımızda çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Tüm bu planlara ve öngörülerine katılıyoruz. Aynı zamanda çok açık olmamız gerekiyor. Bu çift yönlü bir ilişkidir ,Bursaspor yönetim kuruluna danışmanlık yapacağız bu çalışmalarda. Sponsorlar için daha çekici olması için vesile olacağız. Çünkü çoğunlukla yerine getirilmesi gereken noktalar var, konular var. Ancak bundan sonrasında sponsor olan taraflar sizlere destekçi olabilir tabii ki şartların yerine getirilmesi gerekiyor. O yüzden Lemi Keskin'i  Direktör Başkan olarak görmek istiyoruz .Çünkü gerçek iş seçimlerden sonra gerçekleşecek. Çok yakın bir işbirliği olacak.  Contec ve de Bursaspor'un başkanı her ikisi de el ele çalışmak zorundalar, Tabii ki başarılı olabilmek için".

"Contec Global , danışmanlık olarak başta Lüksemburg olmak üzere  Avrupa ve dünyada hizmet vermekte olan bunun yanı sıra danışmanlık bölümünde şirketlere stratejiler sunan tam profesyonel bir şirkettir. Dünyada  birçok ülkede her türlü finansal desteklerin olduğu  büyük projelere imza atmaktadır".

"Bursaspor nasıl ilgi alanınıza girdi" sorusuna Sayın Ghadiani şu şekilde cevap verdi.

"Çok fazla nedeni vardı. Türkiye'deki bazı firmalarla uzun yıllardır çalışıyoruz ,farklı projelerimizde var Türkiye'de. Bursa'ya çok gelmek istedim, Ancak zamanım olmadı .Benim Şirketimiz  halihazırda Türkiye'de de çalışıyor çok ilginç projelere bakıyorlar aynı zamanda çok güvendiğim  bir kişi ismini vermemi istemedi o da Bursa'da bu kulübe sonsuz bir bağlılığı var aynı zamanda çok yakın arkadaşım. Bu potansiyeli bizlere açıkladı. Bizlerde  izleme  yaptık çift taraflı olarak çok önemli bir konu ve bunu  mutlaka başaracağımıza inanıyorum."dedi.

"50 milyon Euro'yu Nasıl vereceksiniz ödeme planınız nasıl?  Bunun içerisinde yayın gelirleri var mı?" sorusuna

"Televizyon geliri bu işin içinde değil ödeme planları ile ilgili olarak bunu Bursaspor yönetimi ile iyi bir şekilde  planlamamız lazım, bu ödeme tabii ki aşamalar halinde olacak"dedi.

"Başka  spor kulüplerinde de  benzer bir çalışma yaptınız mı?"  sorusuna .

"Futbol Kulübü olarak ilk kez"

" Peki stadyumda hiç teknik geziler yaptınız mı?

"Detaylı olarak gerçekleştiremedik ,sözleşme çerçevesinde yapılacak ilk işte bu. Genel bir açıklama yapacak olursak Bursaspor Kulübü tarafından resmi olarak görevlendirilmediğimiz  için bu çalışmayı ciddi anlamda yapamıyoruz. Bunu yapabilmemiz için sözleşmeyi beklemek zorundayız.Normal olarak bir yatırımda bulunduğunuzda aynı değerde ya da daha fazla olabilecek şekilde Garanti'nin olması lazım projeye girerken Bursaspor'un bütün geniş çaplı yeteneklerini potansiyelini inceleyeceğiz tabii ki bu durumda. Ve bu ödeme için çok makul bir ödeme garantisinin olmayacağını görebiliyoruz hala incelememiz gerekiyor ancak ,bu aynı zamanda hem yatırımda hem de bahsettiğiniz sponsorlardan kazanacağımız toplam bir bedeli olacaktır. Bazı sponsorları hemen devreye sokacağız.  Bildiğimiz şekilde fiziksel manada bedelleri değil de mutlaka yatırdıkları paraları reklam yaparak geri alacaklardır."

Peki Kazanamazlarsa ne yapacaklar ?

"  Kazanamayacağımıza  inanmasak zaten burada olmazdık.  İkinci olarak ,dünyanın her yerindeki herhangi bir yatırımcı, tabii ki risk  alıyorlar, aksi koşulda zaten bankaya gitmeleri gerekiyor. Ancak  biz yönetime doğru planı oluşturması için desteğimizi vereceğiz ve bu yüzden de sizlere açıkladığım gibi aktif olarak yatırım yapıyoruz.Biz de Bursaspor ile beraber çalışarak hedeflerine  ulaşmasına yardımcı olacağız.

Sözleşme  kaç yıllık acaba sorusuna

Başkan Adayı Lemi Keskin araya girerek.

Bizim anlaşmamız 10 yıl olacak. Dünyadaki bütün statlarda anlaşmalar 10 yıl oluyor, ama borcumuz bittiği zaman hemen boşa çıkacağız .Mesela işte belirli bir süre zarfında diyelim Contec  bize verdiği 50 milyon  Euro'yu aldığında boşa çıkmış olacağız. Ee  tabii ki her projenin bir riski vardır bankalarda halka vermiş olduğu bir sürü krediyi alamayabiliyorlar.

Şu anda bizim televizyon gelirlerimiz temlikli kımıldayamıyorlar.. Keşke bu soruları bu yönetime sorsanız bu statta sadece 2 tribün hakkı satıldı. Bir tanesinin  de bu sene sonunda anlaşması bitiyor. Bu kadar gelirden sadece Bursaspor 600 bin dolar gelir elde ediyor. Bursaspor'un sadece bu kadar gelir elde ettiği bir  projeyi  riske ederek (sizin tabirinizle) 50 milyon Euro alıp Bursaspor'un önünü açmaya çalışıyoruz .Güneşli günlerin gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Diğer adaylara  da bakıyorum, Ali Bey dahil kimseden ses çıkmıyor şu an personel 4 aydır maaş alamıyor, futbolcularımız antrenmana çıkmıyor,Böyle bir mali kriz var. Haziran ayında transferler yapılması lazım ama paramız yok, para gitti, ama kimselerden ses çıkmıyor. Adaylardan hiçbir ses yok, şu kadar koyacağım bu kadar vereceğim  diyen kimse çıkmadı.  Kimseden böyle bir  şey duymadım, bilmiyorum siz duydunuz mu? .Bizim net bir planımız var. Bursaspor trafik kazası geçirmiş 5-6 kemiği kırılmış ve kan kaybından hastaneye kaldırılmış bir hasta olarak görüyorum. Öncelikle bizim kırıkları değil kan kaybını bitirmemiz lazım. Bu para ile transfer sözü de verebiliriz öyle bir şey de yapmıyoruz. Öncelikle içeri girelim Bursa'nın durumunu iyice görelim ödeme durumlarını çıkartalım ve Bursaspor'un  hiç olmazsa bugünü yakalamasına sebep olalım. Onun için bu işte parasız olmuyor ,farkındayım ama şu anda Bursaspor tarihinde önüne gelmemiş bir fırsat esasında bu proje, bu güvensiz ortam  için ben sizden özür diliyorum ama bunun sebebi ben değilim.

Bize göre çok büyük bir rakam olan 50 milyon Euro aslında bu Dubai kaynaklı Lüksemburg'da, Avrupa'da birçok projeler  yürütüyor  olan Contec Global  için çok küçük bir rakam.

Benim Bursaspor'a  olan sevgimi ,takıntımı ,hassasiyetimi biliyorsunuz. Bursaspor'un hiçbir şeyi riske atılmıyor sadece ve sadece göreceksiniz 3-4 ay içerisinde bizim stat ismimiz bizim öngöremediğimiz , beklentilerden  çok daha yüksek bir fiyata satılacak. Bursaspor'luların içi rahat olsun". Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.