Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUZENLERBİR'İN TARIMDAKİ BÜYÜK ATILIMI

Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi'nin Türkiye yetkilisi ve Mali Müşavir Sayın Ramadan Yılmaz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KUZENLERBİR'İN TARIMDAKİ BÜYÜK ATILIMI

Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi'nin Türkiye yetkilisi ve Mali Müşavir Sayın Ramadan Yılmaz ‘Şu anda genel anlamda  iki şirket ortağının da İtalya'da uzun süredir çalışmalar yürütmüş olmalarından dolayı İtalya'daki tarım ve hayvancılık teknolojilerini Türkiye'ye getirerek yerli üreticilerle buluşturma çabamız bulunmaktadır’ dedi.

Öncelikle Ramadan Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi'nin kuruluşu ve bu günlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1961 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde doğdum .1970'de Türkiye'ye göç ettik ve Bursa'ya yerleştik. ilk ve ortaokulu Bursa'da tamamladıktan sonra gece Lisesi'ne başladım ve bitirdim. Ortaokul ve lise hayatım boyunca hep gece okullarına gittiğimden gündüzleri de bir muhasebecinin yanında çalışmalar yürüttüm. Askerlik dönüşü 1984 yılında Ali Yıldız ve İsmet Kaynak ile birlikte bir muhasebeci Ofisi açtık. 20 Sene kadar beraber çalıştıktan sonra 2005'ten itibaren ferdi çalışmalar yürütmeye başladık . 2014'te de ayrıca mali müşavir ruhsatını da alarak çalışmalarımı sürdürdüm. Sosyal projelere destek veren bir kişi olarak Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim süreçlerine destek oldum. Ayrıca 2006'da UNICEF Türkiye Milli Komitesine  üye oldum. Odamızın çeşitli sosyal faaliyetlerinde 2006 yılında ücret tespit Komisyonu Başkanlığı ve ayrıca yine 2008 - 2012 yılları arası Sosyal etkinlikler Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüm. Halen Bursa Çağdaş Muhasebeciler grubu üyesi olduğumu da eklemek isterim.

Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi 2016 yılının Ekim ayının 18'inde kurulmuştur. Kurucuları Sayın Mehmet Emin Harımcı, Sayın Muhammet  Ali Tömek ve Sayın Hacı Tömek'tir. Ben de kurulduğu yıldan bu yana Kuzenlerbir Hayvancılık ve  Tarım Limited Şirketi'nin Türkiye Yetkilisi olarak bulunmaktayım.

Şirket ortaklarından Mehmet Emin Harımcı ve Muhammet Ali Tömek uzun yıllardır İtalya'da bulunduklarından şirket çalışmaları, distribütörlük anlaşmaları ve yatırımlarda bizleri bir adım öne çıkarmaktadırlar.

Ramadan Bey MTS  s.r.l. şirketi ile distribütörlük anlaşması görüşmeleriniz şu an hangi  aşamada acaba?. Öğrenebilir miyiz?

2017 yılının Mart ayından beri görüşmeler yürüttüğümüz  İtalya'nın ünlü firmalarından olan  MTS  

s .r .l .  ile görüşmelerimiz  neticesinde distribütörlük anlaşmamız gerçekleşmiştir. Başta domates toplama makinası olmak üzere, ileriki süreçte daha birçok tarımla ilgili tüm teknolojileri yerli üreticilerimizle buluşturma çabasındayız. Ayrıca Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi olarak Karacabey'de Kıranlar Mahallesi Alatlıkonak mevkiinde hayvancılık ve tarımı geliştirici projelerde uygulamak için geniş bir araziyi  2016 yılında kuruluşumuzdan sadece iki gün sonra bünyemize kattık. Bu tür tarım ve hayvancılığı  geliştirici projelerimizin ilerleyen safhada ve süreçte çok daha fazla  artarak devam edeceğini de şimdiden bütün üreticilerimize müjdelemek istiyorum.

Peki Ramadan Bey Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Limited Şirketi'nin kuruluş amaçları ve hedefleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Kuzenlerbir Hayvancılık ve Tarım Ltd, ilk kurulduğunda amacı süt inekleri ithalatı yapmak ve bu planlar doğrultusunda çalışmaktı. Şu anda ise genel anlamda  iki şirket ortağının da İtalya'da uzun süredir çalışmalar yürütmüş olmalarından dolayı İtalya'daki tarım ve hayvancılık teknolojilerini Türkiye'ye getirerek yerli üreticilerle buluşturma çabamız bulunmaktadır .Daha  ileriki yıllarda ki amaçlarımızdan biri  ise tıbbi temizlik maddeleri (dezenfektan) malzemeleri ithalatı yapmak olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

Kuruluşundan günümüze kısa zaman geçmiş olmasına rağmen büyük atılımlar  gerçekleştirmiş olan Kuzenlerbir Hayvancılık ve  Tarım Limited Şirketi'nin değerli kurucuları Sayın Mehmet Emin Harımcı'ya , Sayın Muhammet Ali Tömek'e, Sayın Hacı Tömek'e ve Şirketin Türkiye yetkilisi ve aynı zamanda Mali Müşaviri olan Sayın Ramadan Yılmaz'a  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Hacı İlyas Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi,

2. Tezcan Sokak  No :2, Arslanlar İş Merkezi

Kat: 8     Daire: 60  Osmangazi/ Bursa

Telefon: 0 224 253 79 87

Gsm: 0 532 283 95 07

 

Haber ve Fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.