Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURUMSAL MUHTAR ve EKİBİ GÖREV BAŞINDA..

Bursa'nın en aktif muhtarlarından olan ve daha önce birçok kereler röportajlar gerçekleştirmiş olduğumuz Demirtaşpaşa Mahallesi'nin genç ve aktif muhtarı Sayın İhsan Tozaklı ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KURUMSAL MUHTAR ve EKİBİ GÖREV BAŞINDA..

Öncelikle Sayın muhtarım sizi gerçi Bursa'da pek tanımayan yok ama kısaca kendinizi tanımayan  okuyucularımıza tanıtır mısınız?

Tabii ,1971 Bursa doğumluyum.İlkokulu Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nda ,Ortaokulu O zamanki adıyla Devrim Ortaokulu, şimdiki adıyla İbni Sina Ortaokulunda ,Liseyi ise Erkek  Lisesi'ni tamamlayarak mezun oldum. Muhasebe bürosunda işveren vekili olarak 15 yıl çalıştıktan sonra Demirtaş Spor Kulübü'nün yönetimine  2000 yılında girdim. 2014 yılında Muhtarlık seçimlerinde Mahalle halkının da teveccühü ile seçimlere katıldım, benimle birlikte 8  adayın yarıştığı seçimlerde mahallemizin büyük desteğiyle ipi göğüsledim.

Peki Sayın muhtarım Demirtaşpaşa Mahallesi'nde çalışmalar nasıl gidiyor ne tür hizmetler yaptınız, yapıyorsunuz?

Son yaptığımız röportajdan  günümüze mahallemizde büyük değişiklikler oldu. Okulumuzun inşaatı yaklaşık olarak %30-40  oranında tamamlanmış durumda. Sağlık Ocağımızın yeri belirlenmiş bulunmakta, ayrıca temizlenerek temel atma durumuna gelmiştir. En kısa zamanda temel atma töreninin olmasını beklemekteyiz.  Buradan söylemek istediğim diğer bir unsur temel  atma töreninin tarihi  belirlendikten sonra bu bizim için çok önemli olan güne şimdiden bütün mahalle sakinlerimizi  davet etmek istiyorum.

Tarihi Demirtaşpaşa Cami'mizin hemen yanında olan Türkiye'nin tek altı şadırvan üstü Minare olan tarihi eserin , Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmalarına 15-20 gün önce başlanmış olup yeni yılla birlikte tekrardan hizmet vermeye başlayacağını buradan söylemek istiyorum.

Demirtaşspor bünyesinde yapılması için büyük uğraşlar verdiğimiz tesisimizin yapımı  Osmangazi Belediyesi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne devir oldu. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı tesisin yeri belli olup mahallemiz ve bütün çocuklarımıza yakışacak bu tesisinde en kısa zamanda temelinin atılmasını mahalle sakinleri olarak dört gözle bekliyoruz. Buradan Bursa Büyükşehir Belediyemize olan güvenimizin tam olduğunu ayrıca belirtmek istiyorum.

Osmangazi Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü ile beraber mahallenin karşı tarafında bulunan metruk evlerin yıkımında bize yardımcı olduğu için Osmangazi Belediye  Başkanına ,Başkan Yardımcısına   ve   Fen İşleri müdürümüze mahalle sakinleri olarak teşekkür etmek istiyoruz .Kalan metruk binaların da bir an evvel yıkılmasını tekrardan mahalleli adına rica etmek  istiyorum. Bu konuyla ilgili bayağı yol kat edilmiş olmakla birlikte Hala da metruk binaların bulunmuş olması çevrede yaşayan halkımıza da büyük sıkıntı yaşatmaktadır bu yüzden kalan metruk binaların da bir an evvel yıkılmasını    beklemekteyiz.

Bursa,  Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaşpaşa Mahallesi'nde uedaş (Uludağ elektrik Dağıtım Şirketi)  Mahallemizi pilot bölge  olarak seçmiş olmakla  beraber( 2015 yılı içerisinde dilekçe başvurusuyla yapmış olduğumuz başvuru neticesinde yatırımın 2017 yılında programa alınmıştır) bütün mahallemizin  elektrik direk ve kablolarının yani yer üstündeki bütün tesisatların yeraltına geçeceği için bu aşamada sürenin biraz uzun olacağını buradan Mahalle sakinlerinin bilgisine sunmak  istiyorum .Aşağı- yukarı dört beş ay içerisinde yer altına geçildikten sonra asfalt çalışmalarının yapılacağını ve işlerin tamamlanması  öngörülmektedir.

Büyükşehir Belediyesi altı şadırvan üstü Minare olan eserin restoresi haricinde tarihi Demirtaşpaşa Camisi'nin ve çevresinin bakım ve onarımı bitme aşamasında ve Anıtlar kurulundan onay beklenmektedir.

2017 senesinde Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne verdiğimiz Mahalle Sokak ve caddelerin asfaltlama işlemleri geçen hafta Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bulunduğu 2. Sabunevi Sokakta çalışmalara  start verilmiştir. Bu konuyla ilgili desteklerini esirgemeyen Osmangazi Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü'ne de teşekkürlerimizi  iletmek isteriz. Bundan sonra da diğer sokaklarında aynı şekilde asfaltların yapılmasını da mahalle sakinleri  olarak beklemekte ve bu konu ile ilgili Osmangazi Belediyesi ve Fen İşleri Müdürünün  verecekleri desteklere  İnancımız tamdır. Diyerek sözlerini tamamladı.

Gerçek anlamda Bursa'daki en aktif muhtarlardan olan ve her ziyarete gittiğimizde onu yeni  bir proje üzerine çalışıyor  olarak gördüğümüzü buradan belirtmek istiyor ve Demirtaşpaşa halkının böyle aktif , Mahallesini  düşünen bir muhtarları olduğu için şanslı olduklarını düşünüyorum .Bizlerde  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak Demirtaşpaşa Mahallesi'nin genç ve başarılı muhtarı Sayın İhsan Tozaklı'ya çalışmalarında ve projelerin de başarılar diliyoruz.

iletişim bilgileri:

Demirtaşpaşa Mahallesi,

8. Okul Sokak      No: 11

16230 Osmangazi/ Bursa

Telefon: 0 224 253 41 53

Gsm: 0 536 637 30 01

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.