Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURTULUŞ MAHALLE MUHTARI MEHMET AYDIN SALDIZ İLE ÇOK ÖZEL...

Nilüfer İlçemize bağlı Görükle-Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Sayın Mehmet Aydın SALDIZ ile güzel bir o kadar da bilgilendirici keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KURTULUŞ MAHALLE MUHTARI MEHMET AYDIN SALDIZ İLE ÇOK ÖZEL...
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise mahallenize muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Mehmet Aydın Saldız, 1976 yılında Bursa -Görükle doğumluyum. Balıkesir Üniversitesi Makine Bölümü mezunuyum. 2014 Mart Yerel seçimlerinde Nilüfer'in en genç Mahallesi olan Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı seçimlerinde aday oldum, vatandaşın teveccühü ile de muhtar olarak seçildim. Yeni bir mahalle olduğundan hemen kolları sıvayarak çalışmalara başladık, öncelikle Nilüfer Belediye Başkanımız Bozbey'e teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Mahallemize, Mahalle İletişim Merkezi ve muhtarlık binası kazandırdığı için, bunun yanı sıra hemen muhtarlık binamızın karşısında Bursa'nın tek Camisi olmayan mahalle olduğumuzdan 2 yıl gibi kısa bir sürede mahallemize Cami kazandırdık. Nilüfer Belediyemiz tarafından yapılan 5 adet çocuk oyun ve yürüyüş parkını ayrıca mahallemize kazandırdık.  Oyun parkuru ve jimnastik alanları ile birlikte güzel bir görünüm kazandırmış olduk. Bugüne kadar Nilüfer Belediyesi'nden ne istediysek aldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Büyükşehir’i ilgilendiren altyapı ve ulaşım sorunlarımız vardı onları da büyük ölçüde hallettik. Mahallemizde ilk seçildiğimde sokağa akan kanalizasyonlarımız vardı, bunları BUSKİ Genel müdürümüz Güngör Bey’in girişimleri ile halletmiş olduk. Mahallemiz Uludağ Üniversitesi’ne 5 dakikalık bir mesafededir, fakat ulaşımımız 4 tane mahalleyi aşarak yapılıyordu, bu da yaklaşık 30 dakikalık bir mesafe kat etmemiz gerekiyordu. UKOME’nin son kararı ile bu sorun da halledildi şimdi artık mahallemizden istasyona 5 dakikada ulaşabiliyoruz. Ayrıca yarım saatte bir otobüsümüz de mevcut. Mahallemizin genel sorunları halledilmiş durumdadır. Bir tek Nilüfer Belediyesi'nden Kültür Merkezi ve Spor Tesisi talebimiz var ve başkanımız bu konuda adım atacağına dair bizlere söz verdi.  Mahalle olarak tek sıkıntımızın bu olduğunu söyleyebilirim, mahallemiz Bursa'nın en sakin mahallelerinden biridir.

Peki, Sayın muhtarım mahallenizdeki nüfus yapısı ile ilgili bilgi verir misiniz?

 Nüfus olarak şu an 6.000 nüfusumuz var, seçildiğimde 2.000 civarı bir nüfusumuz vardı ve 4 buçuk yılda 3 katı kadar bir nüfusa ulaştık. 2014 seçimlerinde 4 aday içerisinde kullanılan 1100 oyun 500’ünü aldım, kalan 600 oyu da diğer arkadaşlar paylaştı, rahat bir seçim kazandığımı söyleyebilirim, aslında mahallemizin yabancısı olmama rağmen halkımız teveccüh gösterdi ve seçildik. Biz de elimizden gelen gayreti yapmakla meşgulüz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dediğim gibi çok sıkıntılı bir mahalle değil mahallemiz. Yalnız Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 5 yıldır bekletilen bir imar planımız var, 6000 dönümlük Ekokent Projemiz Mahalle sınırları içerisinde bulunuyor. Bu bir türlü gündeme alınıp neticelenemedi, bütün bölge halkı şu an bu projenin hayata geçmesini bekliyor.

 Mahallemizde Devlet İlköğretim Okulu yok, sadece bir Lisemiz var. Özel olarak bir de Görükle Final Okulları var ama devlet okulu olarak İlköğretim Okulu ihtiyacımız mevcut. Çocuklarımız diğer mahalleye gitmek zorunda kalıyorlar tabii onunla da ilgili servis ücreti verdiklerinden maddi olarak sıkıntı teşkil etmiş oluyor. Bundan sonra hedefimiz mahallemize Nilüfer Belediyesi'nden istediğimiz bir kültür merkezi spor alanı kazandırmak ve Milli Eğitim'e bağlı bir İlköğretim Okulu kazandırmak olduğunu söyleyebilirim.

Seçimlere de 4,5 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Peki, Kurtuluş Mahallesinde tekrardan sizi aday olarak görebilecek miyiz?

 Benim bir dayım vardı, eski Görükle Dumlupınar muhtarımızın verdiği bir sözü vardı; yağmurlu mu diye havaya bakacağız... En uzun hava durumları 1 aylık gösteriyor, bizde seçimlere bir ay kala kararımızı vereceğiz. Gene Mahalle sakinlerimizin kararına bırakacağız. Derlerse ki; Muhtarım gel, diye ısrarcı olurlarsa tabii biz de buna göre kararımızı vereceğiz. Buradan ayrıca bütün mahalle sakinlerimize, vatandaşlarımıza selamlarımı iletmek istiyor, sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bursa’mızın en genç ve aktif muhtarlarından olan Görükle-Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Sayın Mehmet Aydın SALDIZ’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.


HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.