Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORNA VE KLASİK OTOLARDA BURSA'DA 1 NUMARA ‘ÇAT ÇAT’

Bursa'da Oto Elektrik İşleri, Çat Çat Korna ve Klasik Oto dendiğinde akla gelen ilk işletme olan "ÇAT ÇAT OTO ELEKTRİK’ in işletmecisi Bursa'nın köklü ailelerinden Pehlivan Ailesine mensup, Sayın Doğan Pehlivan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2017 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KORNA VE KLASİK OTOLARDA BURSA'DA 1 NUMARA ‘ÇAT ÇAT’

Korna ve Oto Elektrik üzerine rakip tanımayan Çat Çat kurumsallaşmayı hedefliyor.

Doğan Bey, Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Tabi ki,1990 yılında Bursa'da doğdum.90'lı yıllarda Çarşamba Mahallesinde büyüdüm, o zamanlar Çarşamba Mahallesi çok güzel bir semtti ve komşuluk müthişti. Babam eski galericiydi ve alım-satım işleri yapıyordu.  Her zaman işyerine gidip gelmelerle bende bu sektöre ısındım ve çok sevdim. Babamı 3 sene kadar önce kaybettik, Rahmetli Bursa'da çok sevilen ve sayılan bir kişiydi.

Çat Çat oto Elektiriğin açılması ve bu günlere gelişi nasıl olmuş acaba?

1963 yılında Niyazi Usta tarafından açılmış olan "Çat çat Oto Elektrik", Çat Çat Kornalarının da icatçısı olan değerli ustamız Niyazi Usta tarafından uzun yıllar işletilmiştir. Niyazi Ustadan sonra Dayım Ali Ustaya bıraktı. Bende dayımın yanında bu işin bütün inceliklerini öğrenmeye çalıştım. Edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlere istinaden 2016 yılından itibaren bayrağı devir aldım, ve halen Ali ustamla beraber kaldığımız yerden bazı değişiklikler yaparken müşterilerimize en iyi hizmeti verme doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Çat Çat Kornalarının Mucidi Necati Usta, demiştiniz .? Bu durum gerçekten de sizin açınızdan fevkalade güzel bir durum olsa gerek?

OTO ELEKTRİKTE TEKİZ

Evet, doğru söylüyorsunuz. Çat Çat Kornalarının halen üretimini gerçekleştirmekteyiz. Korna ve Oto Elektrik üzerine rakip tanımıyoruz. Çat Çat markasını mutlaka topluma daha iyi anlatmaya çalışıp, daha sonra da Otomotiv Sektörünün farklı birkaç dalında daha yer alma planlarımız bulunmakta. Oto Elektrik Sistemleri konusunda Bursa'nın en iyi ustalarından olan Dayım Ali Usta bu konuda zaten tek.

Otomotiv sektörünün diğer dallarında da yer alma planlarımız var demiştiniz, bunlardan bahseder misiniz?

 Servis konusunda tam anlamında onarım, yedek parça ve diğer hizmetler konusunda kurumsallaşarak klasik araçlar üzerine servise dönüştürme planlarımız olmazsa olmazımızdır. Bunu yapabilecek hem bilgiye hem de tecrübeye sahip olduğumuz inancındayım. Artık tüm işletmeler kurumsallaşmaya yöneldiklerinden bizimde birincil amacımız budur.

Daha başka neler ilave etmek istersiniz?

Maalesef son yıllarda güzel ustalar yetişmemekte, herkes cihaz ustası olmuş durumda. Teknolojinin ilerlemesiyle, cihazlarla bütün sistemler kontrol edilebilmekte, genel olarak servislerde ustalar, meydana gelmiş olan arızalarda, almış oldukları talimat üzerine arızalı parçaları hemen değiştirme yoluna gitmektedirler. Bizde ise oluşan arızalarda, parça öncelikle tamir edilmeye çalışılmaktadır. Eğer yapılabilecek bir şey kalmamışsa yenisiyle değiştirilmektedir. Zaten gerçek ustalığın açıklaması da budur kanaatindeyim.

Dürüstlüğü ilke edinerek işerine yansıtmış olan sayın Doğan Pehlivan'a bundan sonraki plan ve projelerinde de Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz ve bu tür sorun ve problemlerle karşılaşan bütün Bursalılara gönül rahatlığıyla öneriyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ.

DEMİRTAŞPAŞA

KASAP HÜSEYİN MAHALLESİ

GÖNÜL SOKAK   NO:34

TEL:0224 250 47 96

GSM:0 546 535 00 16

OSMANGAZİ/BURSA

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.