Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİTAP OKUYUCULARININ VE YAZARLARIN BULUŞMA NOKTASI

Uyguladıkları yeni Konsept ile Bursa’da kitap okuyucularının uğrak noktası olmayı başaran Kültürperest Kitapevi & Cafe'nin kurucusu ve sahibi Sayın Murat Kaplan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KİTAP OKUYUCULARININ VE YAZARLARIN BULUŞMA NOKTASI

Kültürperest Kitapevi & Cafe'nin kurucusu Sayın Murat Kaplan ‘Eylül ayından itibaren kitap kiralama sisteminin de başlayacağını buradan kitapseverlere ve okuyucularımıza müjdelemek istiyorum’ dedi.

Öncelikle Murat Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Kültürperest Kitapevi & Cafe Konsepti ile açmış olduğunuz işletmenizin öncesi, kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsan sevinirim?

Elbette, 1993 yılında kitapçılığa başladım. 1998 yılında ise ilk yayınevi tecrübemi gerçekleştirmiş oldum. 2007 yılında kendi yayınevimizi  "Siyah Beyaz" adı altında kurdum o günden günümüze 450 kadar kitap yayınladık. Yayıncılığımız bir tarafta devam ederken aynı zamanda perakende ayağımız olan Kültürperest Kitapevi & Cafe'yi 2017 yılının Şubat ayında Ahmet Taner Kışlalı Bulvarında hizmete açtık. Kitapevi –Cafe’miz iki kat üzerine toplamda 530 metrekare ve bahçelidir. Kitap, Kırtasiye, Elektronik ve Kafe bölümlerimiz olarak değişik bir Konseptle hizmet vermekteyiz. Kütüphane benzeri ders çalışma ve kitap okuma bölümümüzün de olduğunu ayrıca eklemek isterim.

Genellikle ağırlıklı olarak kitap okuyucularına öğrencilere ve öğretmenlere hizmet verdiğimizden menümüzün, bulunmuş olduğumuz bölge itibariyle çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

Bu güzel girizgah dolayısıyla Murat Bey teşekkür ediyorum. Yeni açılmış olmanıza rağmen gerçekten de güzel bir potansiyele ulaşmış durumdasınız, işletme olarak, farklılıklarınızla ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Kültürperest Kitapevi & Cafe’mizde askıda kitap sisteminin olduğunu, Eylül ayından itibaren kitap kiralama sisteminin de başlayacağını buradan kitapseverlere ve okuyucularımıza müjdelemek istiyorum. Ve yine Eylül ayından itibaren her ayın son Pazar günü, ünlü yazarlarımızın imza günlerine de başlayacağımızı ilaveten eklemek isterim.

Murat Bey, menünüzün fiyat olarak uygunluğundan bahsetmiştiniz, peki Menü içerikleriniz de neler bulunmakta?

Sıcak ve soğuk içeceklerimizin yanı sıra, Aperatif yiyeceklerimiz, pastalarımız ve atıştırmalıklarımız bulunmaktadır.

Murat Bey hiç bir sektörde sektörel sıkıntıların olmasını tabi ki de istemeyiz, fakat sektörler de bazı durumlarda sıkıntılar olmakta, sizin sektörünüz de ne tür sıkıntılar var bizlere bu konu ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Korsan kitap sektörümüzdeki en önemli sorun. Diğer bir sıkıntımız ise Telifi olmayan kitapların değişik kitapevleri tarafından tekrar tekrar basılıyor olması diyebilirim.   Bu konuya, Kültür Bakanlığı yetkililerin mutlaka gerekli hassasiyeti göstermeleri ve düzenlemeleri yapmalarını bekliyoruz.

Gelecek hedefimizde ilgili bizlere neler söylersiniz?

Yurdumuzun önde gelen İllerinde Kültürperest Kitapevi & Cafe'nin şubelerini açma planlarımız olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak kitap okuyucularına, kitapseverlere ve insanlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Bütün kitap okuyucularını ve kitapseverleri kitap evimize ve kafemize bekliyoruz. Hem kampanyalarımızı takip edebilecekleri, hem askıdaki kitaplarımız ile ilgili bilgi alabilecekleri, hem de taksitle kitaplarını alabilecekleri ve son olarak da Eylül ayı ile birlikte beğendikleri kitapları kiralayabilecekleri bir sistemle tanışacaklarından onları mutlaka Kitapevi –Cafe'mize bekliyoruz.  Kitap okuyan insanlar dünyayı daha da anlamlandıracaklarından kitap okumak ve okutmak lazım diye düşünüyorum. Genç nesli kitapla tanıştırmanın, gerçekten de bizlerin hedefi olması gerektiği inancındayım.

Kültürperest Kitabevi & Cafe gerçekten de çok hoş ve ulaşılabilir bir konumda olmakla birlikte insanlarımızın çok değişik yayınevlerinin kitaplarını bulabilecekleri aynı zamanda çay ya da kahvelerini yudumlayabilecekleri, isterlerse de yemeklerini dahi yiyebilecekleri gerçekten de çok nezih bir işletme. Bu güzel İşletmeyi Bursa'mıza kazandıran Sayın Murat Kaplan'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek planlamalarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı,   No: 50

Tel: 0224  413  12  03

Gsm: 0549  737  19  03

Facebook: Kültürperest Kitapevi & Cafe

Özlüce/ Nilüfer/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.