Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR “WOODOK DESİGN”DE

Kısa zamanda çok güzel bir gelişim göstererek sektöründe pazar payını büyük oranda arttırmış olan “Woodok Design , Kütük Masa ve Sandalye”nin işletmecilerinden Sayın Osman Kestel ile güzel ,kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR “WOODOK DESİGN”DE
Osman Bey, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz, sonrasında Woodok Design’in kuruluşuyla da ilgili bizleri ve okuyucularımıza bilgi verirseniz sevinirim?

 --- Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Osman Kestel,  Sami Öztürk  ile beraber bu işi yapıyoruz ,  ortağız aynı zamanda eşimin kardeşidir kendisi , aile İşletmesi olduğumuzu  söyleyebilirim.  1983 Bulgaristan doğumluyum. 1990 yılında Türkiye'ye göç ettik , Bursa  Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra ,Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden   mezun oldum.              Milli sporcuyum ,uzun yıllar voleybol oynadım, Büyükşehir Belediyespor , ve Oyak-Renault kulüpleri spor yaptığım kulüplerden bazıları. Üniversiteyi  bittikten sonra İlaç firmasında beş buçuk yıl çalıştıktan sonra  Türkiye'de  mobilya  sektöründeki  açığı  fark ettim . Özellikle bu üretmiş olduğumuz masaları yapan bir iki firma vardı bizde doğal kütük masa sektörüne giriş yapmış olduk böylelikle. 2014 yılında  şirketi  kurmaya karar verdik ve  “Woodok  Design”   adı altında hizmet vermeye başladık. 2 yıl sonra da bu markanın patentini aldık , şu anda bizim kendi markamız. Gözlemlediğim kadarıyla,  insanlar mobilya alırken istedikleri şeyi bulamıyordu  ,benim çevremde çok arkadaşım var,  bu tür ürünleri alabilmek için İstanbul'a,  yurtdışına gidiyorlardı ve de çok  yüksek fiyata alabiliyorlardı. Bende böyle bir atölye  kurup bunu üretmeyi düşündük,, önce mağazamız yoktu küçük bir atölyede başladık kişiye özel ürünler üreterek ,  üreterek ve sonrasında müşterinin  müşteri  getirmesi ile şu anda gerçekten güzel bir kapasiteye ulaştık.  Bursa'nın  %30’ luk ihtiyacını  biz karşılıyoruz  ,  geriye kalan %70’ lik kesimin büyük çoğunluğu İnegöl tarafından karşılanıyor. İç piyasaya sattığımız gibi Almanya,  İngiltere , Kuveyt, Danimarka , Hollanda başta  olmak üzere daha birçok ülkeye ürünlerimizi gönderdik .  Ürünlerimizi   instagram üzerinden son  kullanıcıya göndermemiz ,elbette alıcılar içinde güzel fiyat avantajı sağlıyor.  İnstagram  üzerinde olduğu gibi internet sayfamızdan da  isteyen kişiler taleplerini bizlere iletebiliyorlar.  Röportajımızın  sonunda iletişim bilgilerimizi  de paylaşacağım.

Peki ne gibi üretimler gerçekleştiriyorsunuz ?

                                                          Kütük Masa

      Özel tasarım, dünya üzerinde başka eşi benzeri olmayan birbirinden şık kişiye özel ahşap, kütük  masa, orta sehpa.

                                          Ev ve Ofis Mobilyaları

      Oturma grupları, ahşap dolaplar, kütük orta sehpa, kütük tv ünitesi ve bir çok özel tasarım ürünler.

                                                 Dekoratif Ürünler

      Kitaplık, fortmanto, askılık, ayna, duvar aplikleri, çiçeklik, sehpa, sepet v.b. bir çok özel üretim ürünler yapıyoruz.

Bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmenizineye bağlıyorsunuz?

   ---Aslında bunun  birçok nedeni var, biz kullandığımız bütün ürünlerde kesinlikle kimyasal ürün kullanmıyoruz , doğal ürün satıyoruz ve Avustralya'dan getirdiğimiz monocoart  isimli yağı kullanıyoruz. Bu ürünün avantajı tamamen organik olması, sudan bile daha temiz olmasıdır. Bu masayı alan insanlar rahatlıkla dokunduklarından  ve direk ağaçla temas etmeleri çok önemli. Bebekler emziğini koyup yemek yiyebilirler tamamen doğal olduklarından ,en çok da tercih edilme nedenlerinden bir tanesi budur özellikle yurt dışındaki müşterilerimizden.


 

Osman Bey4yıllık bir süreçte yurt dışına ihracatabile başlamışsınız , bundan sonrailerleyen süreçte hedefleriniz neler?

 --Şu an ülkemizde ekonomik bir kriz var aslında  , biz özel ürünler sattığımız için bundan pek fazla etkilenmedik .  Herkes  sonuçta  yemek masası olarak pek fazla kullanmıyor açıkçası  bu ürünleri . Biz bu işe  150 metrekarelik  bir atölyede başladık  , şu anda 450 metrekarelik imalathanemiz, 300 metrekarelikte  bir mağazamız var .   4 yıl içerisinde   bu seviyeye ulaştık. Yani bu hızla devam edersek, İnşallah daha fazla büyüyeceğiz  ,ihracatımızı  arttırmak için çaba sarf ediyoruz . İngiltere'deki bir marketle bağlantılarımız var inşallah onu hayata geçirmeyi planlıyoruz . İngiltere'deki seçimlerden dolayı bir erteleme oldu,  oradaki bu seçim sürecinin atlanması durumunda İnşallah bu projemizi hayata geçireceğiz.  Biraz hızlı büyüdük, şu an kendimize ait bir üretim yerimiz ve mağazamız var , yurdun birçok yerinden de franchising  ile ilgili talepler geliyor. Bunları  da değerlendireceğiz.

      Ayrıca ülkemizde gıda hizmet sektöründe çalışmalar yürüten birçok ülke çapında kurumsal şirketin tedariğini , ihtiyaçlarını  sağladığımızı  da söylemek isterim .  Bu manada da her türlü teklife  açık olduğumuzu ayrıca  eklerim. Dört  yıldır kazandığımız tüm parayı yine yatırıma harcadık, büyümeye çalıştık. İlk  açtığımızda tüm makinalarımız kiralıktı , şu an bütün makinalarımız kendimize ait. Bütün makinaları bünyemize kattık. Bu bağlamda Bursaspor Tv’ ye sponsor olduk 2 yıl boyunca  , Kanal D'de yayınlana  “Ver elini Aşk” dizisinin  tüm ürünlerini biz yapmıştık ana sponsorlarları  olduk.  Tabii bunların  getirileri çok oldu . Bursa'da birçok mağazanın oluşmasında kurumsal işletmelerin yapılanmasında  çalışmalar yürüttük.

Sektörde ürünlerinkalitesi de çok önemli değil mi?

  ---Elbette, en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi başka bir firmadan, ya da başka bir yerden alınan masaların  işlenmesi   iyi yapılmadığından,  yaş bir şekilde işlendiğinden ortaya çıkıyor.  Bu ağaçların nem oranının  maksimum  %12 olması lazım ,   bu böyle olmadığından sonrasında bu ağaçlar şekil değiştiriyor. Tam kurulmadığı için normal bir ışıl işlem yapılmadığı için düzgün bir ışıl işlem yapılmadığı için bunu alan son kullanıcılar ya da toptancılar bu masalardan memnun kalmıyorlar. Sonrasında internette  araştırdıkların da bunu nerede daha güzel yaptırırız diye baktıklarında bize getiriyorlar sonra biz onları kullanışlı hale getiriyoruz burada”  Her kütük masa sonuçta , kütük masa değildir” .demek istiyorum.  Mağazamızdan  alınan bir masayı minimum 50 yıl 100 yıl kullanabilirler. Hiçbir şekilde zarar görmez , sadece üzerine sürdüğümüz  yağın   5 yıl sonra özelliğini  kaybettiğinden   bakımının  yapılması gerekir.

Osman Bey , röportajımızın da yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz.Son olarak vatandaşlarımızaneler söylemek istersiniz?

-- Almış oldukları ürünün kalitesine dikkat etsinler  , doğal yağ ile yağlanmış olması ve masaya dokunduğunda direk ağaçla temas edebilme özelliğini aramaları gerekmekte , bütün bu özellikleri bizim Küçük Sanayi’deki  mağazamızda  bulabilirler .  Aynı zamanda sosyal medyadan da bizim ürünlerimizi takip edebilirler, siparişlerini verebilirler ,demek istiyorum ,  son olarak bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar dileklerimi  de eklemek istiyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

     4 yıllık bir işletme olmasına rağmen kısa zamanda Bursa'da güzel bir portföy yakalamış olan ve sonrasında ihracata da başlayarak birçok bağlantı kurmuş olan Woodok  Design’in  genç ve başarılı  işletmecileri Sayın Osman Kestel'e ve  Sayın Sami Öztürk'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyor, yurtdışı bağlantılarının artarak devam etmesini ve ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyorum.

İletişim Bilgileri:

Üçevler Mahallesi 61.Blok 37.Sk No:12 16120 Nilüfer Bursa

+90 532 350 2310

info@woodokdesign.com.tr

Facebook

Instagram

Twitter


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.