Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİŞİYE ÖZEL TASARIMDA İDDİALI KURULUŞ "YASOM TASARIM"

Kişiye özel tasarım çalışmaları ile Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Yasom Tasarım'ın kurucusu ve sahibi Sayın Yasemin Uslurak ile keyifli, güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KİŞİYE ÖZEL TASARIMDA İDDİALI KURULUŞ "YASOM TASARIM"

Yasom Tasarım'da  gerçekten de birbirinden hoş ,güzel tasarımlarınızı gördük ve çok beğendik , öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Yasom Tasarım"ın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Bahçeşehir Üniversitesi El Sanatları Meslek Yüksek Okulu mezunuyum. Okulumu  bitirdikten sonra  hemen evlendim ve oğlum  oldu. O süreçte 2012 yıllarında  çok revaçta olan hediyelik sabun tasarımları üzerine eğitimler aldım ve sonrasında da Sabunla ilgili birçok süreçlere katıldım. Sonrasında tekstil ürünleri tasarlamak amacıyla giyim iş koluna yöneldim. Busmek Kurslarında dikiş eğitimleri almaya başladım. İşlerim gayet güzel gidiyordu evde çalışan bayanlar için yapılan ,devletin uyguladığı sigortayı yaptırdım. 6 ay kadar evden eşe dosta ve yakın çevreme satışlar yaptım, bu süreç neticesinde internet üzerinden de satışlar yapmaya başladım. Derken,  işler bayağı bir ilerlediğinden  dükkan  açmaya karar verdim ve bu düşünce  neticesinde Balat'da "Yasom Tasarım" adı altında yeni yılla birlikte işyerimizi açarak  hizmet vermeye başladık.  Çalışma anlayışım olarak ilk ürünü  kendim  tasarlıyorum, sonrasında da terzilerimize kişiye özel üretimleri yaptırıyoruz.

Peki genel olarak hangi tür kıyafetlerin  üretimlerini yapıyorsunuz?

BEBEK,ÇOCUK VE ANNELERE DAİR "KİŞYE ÖZEL TASARIMLAR"

Çoğunlukla biz mevlütlük ürünler , doğum günleri ve hastane çıkış kıyafetleri üretimleri yapmaktayız. Birbirinden hoş ,güzel özel olarak tasarlamış olduğum ürünler Bursa'mızdan olduğu gibi yurt içinden ve yurt dışından dahi güzel talep görmektedir.

Hem Yurtiçinde  hem yurtdışında  güzel satış potansiyeline  ulaşmış olduğunuz görülmekte, yurt dışında genel olarak hangi ülkelere ürün göndermektesiniz?

Yurtdışında şuan yoğunlukla Amerika'dan çok sayıda sipariş almaktayız. Amerika'nın yanı sıra Hollanda, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesine de ürünlerimizi göndermekteyiz. Tabii bunun yanı sıra ülkemizde de  yurdun dört bir yanından siparişler  aldığımızı söylemek istiyorum.

Peki Yasom Tasarım'ın gelecek hedefleri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

İleriki süreçte kendimize ait bir atölye açmayı ve işlerimizi çok daha büyütmeyi hedefliyoruz . Tabii bunun yanı sıra yurt dışında da  bilhassa  Avrupa'da bir şube açma hedefimiz olduğunu da sırası gelmişken söylemek istiyorum. Franchising teklifleri  almaktayız ve ileriki süreçte de bu tür teklifleri değerlendirmeye alacağımızı da son olarak eklemek  istiyorum.

Yasemin Hanım , bu iş ve meslek  üzerine yoğunlaşmamış olsaydınız, Çocukluktaki hayaliniz hangi meslekti, hangi mesleğe girmek isterdiniz?

Anaokulu öğretmeni olmayı çok istiyordum. Hatta bununla ilgili üniversite sonrasında birçok eğitimde  aldığımı  söyleyebilirim , sonrasında  bu meslek üzerine devam ettim.

Yurtdışı siparişler, yurtiçi siparişler gerçekten güzel bir ivme yakalamış durumdasınız. Yoğunlukla tercih edilmeniz , teveccüh  görmenizle   ilgili üç unsur sıralamanızı istesem bizlere neler söylersiniz?

1- Üretimlerimizin kişiye özel olması.

2- Yasal ve Faturalı satış  hizmeti  vermemiz.

3- Ve tabii ki en önemlisi %100 antialerjik pamuk ürünlerden yapmış olduğumuz kıyafetlerimizin cilde kesinlikle zarar vermiyor olmasıdır.

 

Yasemin Hanım bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları bayağı yüksek çıkmakta, genç bayanlarda ki işsizlik ise çok daha yüksek. Bu konuyla ilgili sizde genç, başarılı bir bayan  girişimci olarak bilhassa genç bayanlara ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?  Neler öğütlersiniz ?

Maalesef gençler pek  çalışma heveslisi değil, genelde kolay ve  bol paralı işler peşinde olduklarından  uzun süreçlerde de  işsiz kalabiliyorlar .Benim onlara tavsiyem  iyi bir eğitim almaları ve sonrasında da  kendilerini  mesleklerinde  kanıtlamaları gerektiğini  söyleyebilirim .Diyerek sözlerini tamamladı.

Birbirinden güzel ve çeşitli özel tasarım ürünleri ile ünü Bursa'mızı aşarak ülke çapında ve yurt dışından dahi birçok siparişler alan Yasom Tasarım'ın genç ve başarılı sahibi hanımefendi Yasemin Uslurak'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Ahmet Yesevi Mahallesi,

Balat Caddesi

Bakgör City- 1     No: 31/A

Gsm: 0 532 451 95 36

www.yasomtasarim.com

Instagram:yasomtasarim

Nilüfer /Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.