Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KIRTASİYECİLİK EK İŞİMİZ DEĞİL, "TEK İŞİMİZ".

Gençliğinde vermiş olduğu hareketlilik ile güzel çalışmalar yürütmekte olan Dünya Kitap ve Kırtasiye'nin sahibi Sayın Nuh Güneş ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KIRTASİYECİLİK EK İŞİMİZ DEĞİL, "TEK İŞİMİZ".

Öncelikle Nuh Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Dünya Kitap ve Kırtasiye'yi  devir alışınızı ve bugünlere dek geçen süreci bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette memnuniyetle .Öncelikle bizlere böyle güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesine ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum .1987 yılında Erzurum'da doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünde son sınıf öğrencisi olduğumu da belirtmek istiyorum. Bana çalışmalarımda daima yardımcı olan eşim Bircan Güneş ise Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Üniversiteyi bitirdikten sonra satış ve pazarlama üzerine kendimi geliştirdim, elit işyerlerinde çalıştım. Sanat ve pazarlamada her geçen gün farklı şeyler öğrenerek kendimi hayatımın geri kalan kısmını  hazırlamaya çalıştım. 2015 Haziran ayında da bundan çok daha uzun yıllardır hizmet vermekte olan Dünya Kitap ve Kırtasiye'yi devraldım, o günden bugüne her zaman yenilikçi anlayış ve müşteri memnuniyeti esaslı satışlarımıza devam etmekteyiz.

Peki Nuh bey genel anlamda ürün yelpazeleriniz ile ilgili bizlere ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Kitap ve Defter grupları,

Kırtasiye Grupları,

Hediyelik Eşyalar,

Oyuncaklar, Büro ve Ofis Malzemeleri,

Kaşe, Kartuş ve Davetiye hizmetlerinin  , yanı sıra  düğün cemiyetlerinde ; Gelin ve Sünnet arabalarının süsleme hizmeti de sunmaktayız.

Meslekte çalışmalar  nasıl gidiyor? Manşette de söylediğimiz gibi kırtasiyeciliği ek  iş  olarak değil, tek iş olarak yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Evet kesinlikle kırtasiyeciliği ek iş olarak değil, tek işimiz olarak görüyoruz. Ve ona göre halkımıza hizmet ediyoruz. Şunu öncelikle söylemek istiyorum ki ; Kırtasiyecilik her kişinin işi değil "er kişinin işidir" diye düşünüyorum.  Burada hakim olan ürünlerin yanı sıra fuarlara katılarak çocuklarımıza, halkımıza  daha nasıl en kaliteli ürünleri en uygun fiyata onlara sunabilmenin yollarını araştırıyorum. Bol çeşitlilik ve  uygun fiyat sunmamız bizim bu meslekte olmazsa olmazlardandır. Esnafın en büyük engelleyici unsuru ürünleri için yok kelimesini kullanmasıdır. Kesinlikle esnaf yok kelimesini kullanmamalı ve her geçen gün ürün yelpazesini genişletmelidir .Hizmette sınır yoktur anlayışıyla çalışmalar yürütmelidir. Bizlerde burada bunları yapmanın derdindeyiz. Kırtasiyecilik öyle bir meslektir ki öğrenci ile Kırtasiye arasında resmen şefkat köprüsü kurmaktır. Bizim bu meslekte hedefimiz çocuklar ama çocuklara 100 gün boyunca  Şefkat  gösterirsiniz 100 gün sonunda bir gün kızmanıza  lüzum yok kaşlarınızı  dahi çatsanız ,hemen onu kaybedebilirsiniz böyle ince hassas ruhludurlar. Biz de onların bu durumlarını bildiğimizden çocuklarımıza gönül bahçesinden bakabilme çabasındayız.

Peki gelecek hedeflerinizden   bahsedebilir miyiz?

Allah nasip ederse daha profesyonelce işlerimizi  geliştirip gelecek nesillere daha faydalı hale getirmek  istiyorum. Tabii bunu  ilerleyen  süreçlerin de neler göstereceği hiç bilinmez, biz elimizden geldiğince en iyi hizmeti sunmak çabasındayız. Bir de tabii kesinlikle almış olduğumuz  ürünleri yüksek karla  satmıyoruz ,ufak tefek karlarla elimizden gelen  en iyi hizmeti sunma çabasındayız .Ayrıca sağlıklı ürünleri öneriyoruz, kesinlikle sağlıksız ürünleri işyerimize sokmuyoruz. Ve tabii ki israf  ,israf da çok önemli yani illaki gelen müşteriye en yüksek ücretli olan malzemeyi satmak değil uygun fiyata olan malzemeyi satarak  , Böylelikle israfında  önüne geçmeye  çalışıyorum. Çocuklarla olan iletişimimiz de onlarla bir   bağ  kurarak ,Örneğin; 1 lira 50 kuruşluk bir ürünü 1 lirasını alarak 50 kuruşunu sonra verirsin diyerek ona sorumluluk bilincini aşılamayı ,borcunu sadık olmayı pekiştirmesini  sağlamaya çalışıyoruz. Kazancımızı büyük oranda yine işyerimizin geliştirmek adına buradaki ürün yelpazesini ve fiziki şartları olumlu yönde etkileyecek yatırımlar yapmaya çalışıyoruz.

Nuh bey röportajımız bayağı bir uzadı, son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza, çocuklarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz neler söylemek istersiniz?

Öncelikle şunu belirtmem de yarar  var ki devraldığımız günden beri bizleri bir an dahi yalnız bırakmayarak, maddi ,manevi  yanımızda  olan bütün Hacivat Mahallesi sakinlerine  sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bunun yanı sıra bütün öğrenci kardeşlerime de öğrenim hayatları boyunca Allah zihinlerini daima açık tutsun  ve mutlaka hedeflerine ulaşmalarını canı gönülden diliyor ,hepsine sağlık ,sıhhat ,mutluluklar ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Hacivat Mahallesi sakinlerine sıra dışı hizmet anlayışıyla eşiyle birlikte üç yıldır güzel hizmetler sunan Sayın Nuh Güneş'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz. Ayrıca birçok yerde bu meslek erbapları İle  röportajlar yapmış olan bir kişi olarak  böylesine güzel insani ilişkiler sunan bir esnafla pek karşılaşmadım. Son olarak Nuh Beyin bu insani yaklaşımı ve kibar üslubunun da  her daim devam etmesini ayrıca eklemek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Hacivat mahallesi,

D 211  Sokak       No :10

Telefon :0 224 342 22 80

Gsm: 0 535 884 33 83

Facebook: Dünyakırtasiye

Instagram: dogangunes_0825

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.