Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEYFİNİZİN MİMARI "KAFE KUTER"

Üçevler ‘de değişik hizmet Konseptiyle Bursalılara hizmet vermekte olan Kafe Kuter’in kurucusu ve işletmecisi Sayın Orhan Sabrioğlu ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KEYFİNİZİN MİMARI "KAFE KUTER"

Kafe Kuter’in kurucusu ve işletmecisi Sayın Orhan Sabrioğlu ‘Mutfağımızda mümkün olduğu kadar donmuş ve konservatif ürünlerden uzak duruyoruz. Kendimiz için düşünmediğimiz hiçbir ürünü müşterilerimize sunmuyoruz’ dedi.
 

Öncelikle Orhan Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında Kafe Kuter'in kuruluşu ve bu günleri geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Memnuniyetle, Bursa- İnegöl doğumluyum. İlkokulu İnegöl'de, Orta ve Liseyi Bursa'da okudum. 55 senelik Bursalıyım. Bursa'nın sanayi şehri olma sürecini birebir gördüm ve yaşadım. 150 binlik nüfustan,  3 milyona dayanmış olan nüfusa ilerleyişinin tanığı oldum. Tam anlamıyla Bursa sevdalısı diyebilirim. Yeşilin her tonunu Bursa'da yaşadığımız için bizde Nilüfer- Üçevler ‘de böyle bir Botanik ortam yaratalım istedik.  2011 yılında açılışını yaptığımız işletmemizin adını da "Kafe Kuter" koyduk.

Peki, Orhan Bey bizlere menünüz ve işletmenizin fiziki koşulları ile ilgili bilgi verir misiniz?

Elbette sıcak ve soğuk içeceklerden oluşan bir menüye sahibiz bunların tamamının doğal olmasına dikkat ediyoruz Aynı zamanda çeşitli yiyeceklerimiz ile de insanların hoş ortamda bulunabilecekleri, ailelerin aynı zamanda çocuk oyun alanımızın da olduğundan, çocuklarını gönül rahatlığı içerisinde oyun alanına bırakarak keyifli anlar geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Mutfağımızda mümkün olduğu kadar donmuş ve konservatif ürünlerden uzak duruyoruz. Kendimiz için düşünmediğimiz hiçbir ürünü müşterilerimize sunmuyoruz.

İşletmemizin fiziki şartlarına gelince, toplamda 3000 metrekarelik alan üzerinde 500 metrekarelik kapalı alanımız bulunmakta. Ayrıca 12 otoluk otoparkımız da müşterilerimizin hizmetinde olduğunu söylemek isterim.

Müşterilerimizin sıcak aile ortamında kahvelerini yudumlayabildikleri gibi, kına, nişan, yaş günleri, apartman toplantıları, altın günleri gibi değişik organizasyonlarda da hizmetlerinde olduğumuzu sırası gelmişken belirtmek isterim.

Orhan Bey bizlere işletmenizin gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Nilüfer'in yeni yerleşim Bölgesi olan Üçevler ‘de sosyal dokuyu güçlendirme adına, hedef kitlesi olarak aileyi tercih etmemizin en önemli sebebi, insanların ve ailelerin birbirleri ile iletişimini sağlamak diğer aileler ile görüşmelerini tanışmalarını dostlukların oluşmasına sebep olurken keyif almaları için Kafe Kuter'in eşsiz  lezzetlerinden faydalanmaları ile beraber onlara Botanik bir havayla yeşilin tonlarını sunmayı hedeflediğimizi seçtik diyebilirim.

Orhan Bey başarılı bir işletmeci olarak son yıllarda işsizlik oranları da epeyce bir yüksek çıkmakta hele gençler arasındaki işsizlik rakamları daha da yüksek çıkmakta bu konular üzerinden gençlerimize ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

İşsizliği tamamen kader olarak düşünmek yanlış Ülkemizde ara hizmet dediğimiz ve ara eleman olarak yorumladığımız elemanların hizmet noktasında çok fazla olmadığı aşikar. Bu ara eleman eksikliğinin mutlaka doldurulması gerektiği inancındayım. Gençlerin işsizliğinin de ara elemanlığın teşviği ile çözülebileceğini düşünüyorum.

Sektörel sıkıntılar var mı?  Varsa bizlere ne tür bilgiler verebilirsiniz?

Bizim hizmet sektöründe büyük bir eleman sorunu var. Pazarlama ve Sunumda olan bu eksiklik diğer dallarda da kendini hissettirmekte. Maalesef gençlerimiz hevesle başlamış oldukları işlerde istikrarı sağlayamayarak, çok uzun süre geçmeden bırakıp gitmek istiyorlar. Bizim sektörümüzde işyerimize gelmiş olan aileler kendilerine hizmet eden elemanların sıklıkla değişmesini istemiyorlar. Bizde bu durumu önemseyerek elimizden geldiğince işi bilen kaliteli kadrolarla çalışma taraftarıyız.

Peki, Orhan Bey röportajımızın sonuna yaklaşırken vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Nilüfer'deki   Beşevler ve Üçevler bölgelerindeki insanların sıcak yaz günlerinde hoş ve sıcak anlarını paylaşmak üzere onları Kafemize  , bahçemize ve değişik lezzetlerimizden tatmaya bekliyoruz .Çevremize Değer katmayı hedefleyen bir işletme olarak bu hedefin karşılıksız kalmaması adına çevremizden de ilgi bekliyoruz .

Yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili, çocuk oyun alanı  ve açık kapalı alanları ile çevresine değer katmış olan Kafe Kuter'in  değerli işletmecisi Sayın Orhan Sabrioğlu'na Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyor ve bütün Bursalıları  bu güzel mekanla ve lezzetleriyle  buluşmaya davet ediyorum.

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.