Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESTEL’DE SPORUN GELECEĞİ EMİN ELLERDE...

Futbol, tekvando, halk oyunları, jimnastik ve voleybolda 500’ün üzerinde sporcusunun 330’u lisanslı olarak faaliyet sürdüren ORBAY SPOR Başkanı Özdaoğan ORBAY sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KESTEL’DE SPORUN GELECEĞİ EMİN ELLERDE...

 Çocuklarımızı kulübümüz bünyesinde tekvando eğitimi vererek geleceğin sağlam gençliğinin temellerini oluşturuyoruz. Gençler ve yetişkinlerimiz ise ORBAY SPOR Tesisleri’nde fitness, body ve sağlık için spor yaparak yaşamlarına sağlık, kalite, mutlulukla beraber uzun ömürlülüğü katıyoruz. ‘Sağlıklı olabilirsek, hem imanlı hem de karakterli olabiliriz. Bu da ancak ruh ve beden dengesini bir arada tutan sporlarla mümkün olabilir’ diye konuştu.

-Orbay Spor’un kuruluşundan günümüze başarılarınızı, süreci anlatabilir misiniz?

 Orbay Spor Kulübü, 10 Şubat 2004’te Özdoğan Orbay tarafından kuruldu… Kuruluşunda sadece tekvando branşı vardı… Sonra halkoyunları ve voleybol branşları açıldı… Başlangıçtaki fitness ve tekvando salonlarına, futbol okulu sahası da eklendi. Ardından futbol takımı kurarak 2017-2018 sezonunda 2. Amatör küme’de mücadele etmeye başladı. Futbolda hızla büyüyen Orbay Spor geride bıraktığımız sezon A takımın yanı sıra U11 ve U12 takımlarıyla yeşil sahalarda boy göstermeye başladı.

İLK SEZONDA 1. KÜME’YE

 A takım ligde grubunu 18 maçta 45 puanla ikinci sırada bitirip 1. Küme’ye yükseldi. Önümüzdeki sezon A takımda genç oyuncularla yoluna devam edecek olan Orbay Spor, altyapıdan gelen sporcuları üst liglere taşımayı amaçlıyor. 2018-2019 sezonunda U13, U14 ve U15 takımları da faaliyete geçirilecek.

FENERBAHÇE FUTBOL OKULU

 2017 yılının ekim ayında bünyesinde Kestel Fenerbahçe Futbol Okulu’nu da açan Orbay Spor’un lisanslı 334 sporcusu bulunuyor. Kulübün aktif sporcu sayısı ise 250. Kulübün 10 antrenörü mevcut. Futbol okulunda 140 sporcu öğrenim görüyor. Fenerbahçe Futbol Okulu’ndan 2008 doğumlu Eray Duman, Fenerbahçe U12 takımına seçilme başarısı gösterdi.

TEKVANDODAKİ BAŞARILAR

 Tekvandoda 2017 yılında Türkiye üçüncülüğü elde edildi. Genç bayanlarda İrem Albayrak 49 kiloda kulübe önemli bir başarı kazandırdı. 2018 yılında 49 kilo yıldız erkeklerde Mehmet Öksüz Türkiye ikincisi olmayı başardı. Halkoyunlarında, kulüp bazında ilk kez Kestel’i Bursa’da düzenlenen yarışmalarda temsil ederek ikinci olmayı başardı. Tekvando antrenörlüğü de bulunan Kulüp Başkanı Özdoğan Orbay tam bir spor aşığı.

BİZ OLGUSU BİZİ BU GÜNLERE GETİRDİ

 Ben değil, biz olgusuyla bu günlere gelindiğini belirten Orbay Spor Kulübü Başkanı Özdoğan Orbay, “Başta Kestel Kaymakamı İskender Yönden Bey’e, ilçede sporun gelişmesinde büyük bir emeği ile katkısı olan ve bugün spor kulübümüzün bu vizyona kavuşmasında büyük destekleri olan Kestel Belediye Başkanı Sayın Yener Acar’a teşekkür ediyorum. İlçe gençlerinin sportif becerilerinin gelişmesinde fedakarca çalışan Kestel Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Turan Yavuz’a ve kulübümüze güvenip inanan, her daim destek veren Kestel halkımıza Orbay Spor Yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.