Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESTEL'DE KALİTENİN ADRESİ "ERKAN MİŞ MİŞ KURUYEMİŞ"

Kestel'in en gözde kuruyemişçilerinden olan Erkan Miş Miş Kuruyemiş'in yöneticisi ve idarecisi Sayın Erkan Bakır ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 02:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KESTEL'DE KALİTENİN ADRESİ "ERKAN MİŞ MİŞ  KURUYEMİŞ"

Öncelikle Erkan Bey sizi tanıyabilir miyiz ? Sonrasında ise Erkan Miş Miş Kuruyemiş'in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, memnuniyetle. 1989 yılında Erzurum'da doğdum. İlk ,orta ve liseyi Erzincan'da tamamladıktan sonra uzun yıllar babamın yanında kuruyemiş ve bakliyat dükkanında ona yardımcı oldum. Sonrasında yaklaşık bir buçuk ,iki sene kadar mobilya sektörü üzerine sanayide çalışmalar yürüttüm .Ankara Gazi Üniversitesi İç Mekan Tasarımı Öğretmenliği okudum. Aynı dönemde 3 yıla yakın bağlama hocalığı da yaptım .Üniversite bittikten sonra askerden sonra Babadan kalma Erkan Miş Miş  Kuruyemiş adıyla işletmeyi devam ettirme kararı aldım ve yaklaşık 1 yıldır da işletimini yapmaktayım. Geçmişten gelen kalite ve güveni elimizden geldiğince yüksek seviyelerde tutmaya çalışmaktayız.

Peki bizlere işyerinizde ki ürün çeşitliliğinden bahsedebilir misiniz?

Kuruyemiş üzerine aklınıza ne geliyorsa her çeşidinden bulunmakta. Ayrıca bol çeşit lokumlarımız, kendi çekimimiz olan Türk kahvesi , bunların yanı sıra Türkiye'nin her bölgesinden getirmiş olduğumuz yöresel ürünler ki bunlardan örnekler verecek olursam; Erzincan tulum peyniri, Gümüşhane -Erzurum - Erzincan'a özgü meşhur  pestilleri ,Malatya kayısısı ve Gün kurusu, Aydın inciri, Konya'nın meşhur sucuklu cevizi, Erzincan'ın meşhur dut pekmezi ve şekersiz Balın  yanı sıra Elazığ Kümesi, elma, armut ve ceviz içi ,meşhur Ankara Çekirdeği başta olmak üzere daha birçok ürünümüz bulunmaktadır .Bütün ürünlerimiz Organik ve Katkı maddesi içermediğini de ayrıca sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Diğer kuruyemişçilerden farkınızı sorsam bize neler söylersiniz?

Kestel'de ilk ve tek sıcak çekirdek, tuzluk fıstık, tuzlu fındık ve benzeri üretimi yapan kuruyemişçisiyiz. Diğer kuruyemişçilerin yaptığı gibi hazır çekirdek ve benzeri ürünleri alıp satmaktansa, Daha zahmetli olduğu halde kendimiz kavurup müşterilerimize sunuyoruz. Toptancıdan aldığımız  ürünlerin fiyatı bile diğer kuruyemişçilerin aldıkları kavrulmuş ürünlerden  daha pahalıya gelmesine rağmen kaliteden ödün vermeksizin böyle bir yol izlemekteyiz. Bunun yanında el emeğimiz, işçiliğimiz, fazladan ödediğimiz elektriğe rağmen bu yolu devam ettirmekte kararlıyız. Amacımız Kestel ve Bursa halkını kaliteli ve lezzetli ürünler ile buluşturmaktır.

Gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirdiğimiz yöresel ürünleri daha da çeşitlendirmek çoğaltmak insanların özlemini çektiği yöresel ürünleri halkımızla buluşturmak diyebilirim. Kestel Metropolit  bir yer olduğu için her bölgeden insan bulmak mümkün bu zorluğun da farkında olarak yaptığımız işin ne kadar zor olduğunu  ve gelecek hedeflerimize ulaşmanın da ne kadar zor olduğunun idraki içerisindeyiz.

Görüldüğü üzere Kestel'den ve Bursa'dan yoğun ilgi ve teveccüh görmektesiniz. Peki yoğunlukla  tercih edilme nedenleriniz  neler?

Kestel'in ilk ve tek sıcak taze kuruyemişini sunan işyerimiz olduğu için ve müşterilerimizin de geldiklerinde birebir canlı olarak ürünlerimizin hazırlanışını görmeleri ve aldıkları lezzet ve tat  , en önemli tercih nedenlerinden bazılarıdır.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız , son olarak neler eklemek istersiniz?

Bu işin benim için en güzel yönlerinden biri insanlara faydalı ürünler sunabilmektir. Günlük hayatta alkol ve benzeri zararlı şeylerin yanında bizler de burada insan sağlığına faydalı ürünler sattığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Ve bu amaçla ilerleyen süreçte yöresel doğal ürünlerimizi daha da çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Çalışma saatlerimiz Sabah 08:00, gece 24:00 olduğundan bu çalışmalarda çekimlerinden arta kalan zamanlarda bana yardım eden dizi ve sinema oyuncusu ağabeyim Erdal Bakır ile birlikte çalışmalar yürüdüğümüzü son olarak eklemek istiyorum.

Erdal Bey sizden de bir kaç kelime ,cümle alabilir miyiz acaba?

Elbette, Yaklaşık 17 yıldır esnaflık yapıyorum. 2009'dan beri de profesyonel olarak dizi ve sinema oyunculuğu yapmaktayım. Çekim olduğu günler İstanbul'a gidip geliyorum. Diğer boş kaldığım günlerde ise buradaki işyerinde kardeşime yardım etmekteyim. Bu iş yerini bilen arkadaşlarım ve dost çevrem burada beni sıklıkls ziyaret ediyorlar. Hatta bazı müşterilerimiz de beni yıllardır dizilerde ve sinemada kötü adam rollerinde gördükleri  için şaşırıyorlar ve benimle fotoğraf çektirmek isteyenler dahi oluyor. Son olarak buradan başta bütün Bursa ve Kestel halkı olmak üzere ,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ı Sayın valimiz İzzettin Küçük'ü ve Emniyet Müdürümüz Osman Ak'ı  da güzel tatlarımız ve yöresel lezzetlerimizden tatmalarını için işyerimize davet etmek istiyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim Bilgileri:

Kale Mahallesi  ,    Cuma Caddesi

No 23/B  ( Kapalı otopark yanı, Furpa karşısı)

GSM: 0 542 241 40 15

Kestel/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.