Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESKİNLER ISI İLE AİLE SICAKLIĞI

Isı cihazları sektörünün Bursa'daki öncü kuruluşlarından "Keskinler Isı Cihazları “nın ikinci kuşak işletmecisi Sayın Faruk Keskin ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KESKİNLER ISI İLE AİLE SICAKLIĞI

Bursa'daki öncü kuruluşlarından "Keskinler Isı Cihazları “nın ikinci kuşak işletmecisi Sayın Faruk Keskin ‘Ev için katı yakıt sobaları ve İşyeri katı yakıt sobaları üretmekteyiz, şömineler ile birlikte toplam 40 civarında model üretimimiz mevcuttur’ dedi.

Öncelikle Faruk Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında  "Keskinler Isı Cihazları “‘nın kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1992 yılında Bursa- Osmangazi'de doğdum. Baba mesleği olması dolayısıyla daha okul çağlarımdan itibaren tatillerde işe gidip gelmelerle ısı cihazları ve sobacılık mesleği ile tanışmış oldum. Babam Mehmet Keskin( piyasadaki bilinen adıyla Dayko Usta) tarafından ilk olarak 2000 yılında kurulmuş olan "Anılsan Soba"  sonrasında 2005 yılından itibaren  "Keskinler Isı Cihazları"  adı altında üretimimizi sürdürdük ve bugünlere geldik.

Faruk Bey ne tür üretimler yapıyorsunuz?

Ev için katı yakıt sobaları ve İşyeri katı yakıt sobaları üretmekteyiz, şömineler ile birlikte toplam 40 civarında model üretimimiz mevcuttur. Satmış olduğumuz sobaların 2 yıl garantisini vermekteyiz, boya atması, döküm çatlaması gibi sorunlarda garantimiz devreye girmektedir. Yurdumuzun bütün noktalarına n11.com üzerinden ve posta ile satışlarımızın olduğunu sırası gelmişken belirtmek isterim.

Sektörel sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Üretimini yapmış olduğumuz kaliteli sobaların dünya çapında da pazarını arttırmak için ihtiyaç duyulan (CE) Belgesini ülkemizde altyapısı olmadığından yaptıramamaktayız. Bu da bizleri büyük sıkıntıya sokmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın Bu durum üzerinde hassas davranarak en kısa zamanda (CE)  belgesi verebilecek teknik ekip ve ekipmanları görevlendirmesi ve kurmasını beklemekteyiz.

Gerçekten yaşınız daha çok genç olmuş olmasına rağmen işyerinizin işletimini almışsınız. Bir taraftan da bilindiği üzere ülkemizde işsizlik oranları Gün be gün artmakta bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları daha da yüksek çıkmakta. Bu konuyla ilgili başarılı bir işletmeci olarak, gençlere neler öğrenirsiniz neler tavsiye edersiniz?

Aslında işsizlik değil de, işçisizlik sıkıntısı olduğu kanaatindeyim. Eleman sıkıntısı olduğunda işi yapabilecek genç elemanlar bulamamaktayız, gençler genel anlamda kolay işler peşindeler diye düşünmekteyim.

Biraz rüzgâr, ya da lodos olduğunda ülkemizde büyük sıkıntılar, hatta büyük aile faciaları yaşanmakta, baca temizlikleri ve kullanımı ile ilgili bizlere ve halkımıza bir bilirkişi olarak ne tür önerilerde bulunursunuz?

Şu önerilerde bulunmak isterim;

1- Tekniğine uygun imalatı, temizliği ve bakımı yapılmayan bacalar zehirlenmelere ve yangınlara neden olur. Bacalar kömür gibi fazla miktarda iz bırakan yakıt kullanıldığı takdirde 2 ayda bir, diğer yakıtlar ( sıvı ve gaz gibi) kullanıldığı takdirde ise üç ayda bir temizlettirilmelidir.

2- Kullanılan yakıtın standartlara uygunluğu kontrol edilmeli izin belgesi olmayan satıcılardan kömür alınmamalı.

3- Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı.

4- Binaların yangından korunması yönetmeliklerine mutlaka uyulmalı.

5- Baca gazlarının soğumasını azaltmak, baca tepmesini önlemek ve hava şartlarının etkisini azaltmak için Bacalar yalıtılmalı veya baca duvarı et kalınlığı en az 10 santim olmalıdır.

6- Bacalara yağmur suları, Kuşlar, Ağaç yaprakları vesaire maddelerin girmesini engellemek için mutlaka başlık kullanılmalıdır.

7- Soba tutuşturulurken yakıtın üstten yanması sağlanmalı, Böylece soba içinde ortaya çıkan zehirli gazlar yanarak sobayı terk ederler.

8-Şofben zehirlenmeleri genellikle gaz kaçaklarından değil, yeterli havalandırma yapılmayan yerlerde, oksijen oranının düşmesi sonucunda karbon monoksit oranının yükselmesi ile gerçekleştiği için şofbenin kullanıldığı yere sürekli temiz hava girmesi sağlanmalıdır.

9- Bacalar yatak odalarından, merdiven sahanlığından, bina girişlerindeki havalandırma boşluklarından, çatı arasından, banyo ve tuvaletten geçirilmemelidir.

10- Gece yatarken soba kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Diye sıralayabiliriz.

Üretmiş olduğu kaliteli sobalarla ülkemizde adından oldukça fazla söz ettirmiş olan "Keskinler Isı Cihazları “‘nın ikinci kuşak işletmecisi Sayın Faruk Keskin'e aynı zamanda kurucu Sayın Mehmet Keskin (Dayko Usta)’ya Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılı üretimlerinin ve çalışmalarının devamını  diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Duaçınarı Mahallesi, Arda Sokak No: 8

Gsm: 0536  540 18 45

Facebook: Facebook.com/ keskinlersoba

Yıldırım/ Bursa

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.