Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KENDİMİZİN YEMEDİĞİ HİÇBİR ÜRÜNÜ MÜŞTERİLERİME SUNMAYIZ...

Sektörde uzun yıllar çalışmalar yürüttükten sonra 5 yıl kadar önce kendi işyerini açarak Güzel hizmetler sunan "Alperen Unlu Mamulleri"n sahibi Sayın Çetin Sünnetçi ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KENDİMİZİN YEMEDİĞİ HİÇBİR ÜRÜNÜ MÜŞTERİLERİME SUNMAYIZ...

Öncelikle Çetin Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Alperen Unlu Mamulleri' nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?
Elbette, 1972 yılında İstanbul'da doğdum , aslen aile olarak Bilecik ili Pazaryeri ilçesi Fıranlar köyündeniz. İstanbul'dan 1973 sonlarında geniş aile olarak hep birlikte Bursa-Çirişhane Mahallesine yerleşmişiz. Sonrasında 1975 yılında babam Kemalettin Sünnetçi'nin Teleferik'ten arsa alması neticesinde o mahalleye taşındık ve hayatımıza orada devam ettirdik .İlkokulu Piremir İlkokulu'nda, Ortaokulu Çelebi Mehmet Ortaokulu'nda okuduktan sonra iş hayatına atıldım. En başta yaz aylarında ve tatillerinde simitçilik sonrasında ayakkabı boyacılığı gibi çeşitli işlerde çalıştım .1988 yılı sonlarında bir ekmek fabrikasında çırak  olarak işe başladım .Daha sonrasında çeşitli birçok fırında çalıştıktan sonra edinmiş olduğum  tecrübe ve birikimlere istinaden 2013 yılında Alperen Unlu Mamüller adıyla ilk olarak kendime ait işyerimi açtım . 5 yıldır burada vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak çabasındayız.
İşyeriniz de  hangi tür besin maddelerini üretmektesiniz?
Simit, açma ,poğaça çeşitleri ,börek çeşitleri, kek çeşitlerinin yanı sıra ilk olarak benim tasarladığım birçok kurabiye çeşitleri de  üretmekteyiz.

Peki gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Aslına bakacak olursanız uzun yıllar düşündüğüm, fakat maddi olanaksızlıklar neticesinde  hayata geçiremediğim bir hedef projem bulunmakta.  Türkiye'de 2 milyon  kadar çölyak hastası var. Bu hastalar hiçbir Unlu Mamulü tüketemediklerinden toplum arasında büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktalar. Bende bu sıkıntılara çare olmak maksadıyla çölyak hastalarının tüketebileceği  ,  glutensiz özel unlardan yapılmış baklava ve Unlu Mamülleri üretimi  projesini hayata geçirmeyi hedeflemekteyim, Böylelikle Çölyak hastası olan birçok kişinin dertlerine bir nebze olsun  derman olmayı amaçlıyorum.

Sivil toplum kuruluşlarında da görevlerde bulunuyorsunuz değil mi?
Evet, Alpagut Federasyonu Teknik Kurul Başkanı görevini yapmış olduğum  gibi geleneksel Türk okçuluğuna da  2 yıldır devam ediyorum. İzmir merkezli  Ucim adlı Derneğinde  üyesi  olduğumu söylemek istiyorum . Bu  STK  çocukları koruma ve çocuk istismarlarını  engellemek üzerine kurulmuş bir dernek yapılanmasıdır. Alpagut Federasyonu'nun çalışmaları ve Alpagut'un kelime  anlamı ile ilgili bilgi vermemi  isterseniz; Alpagut Kutsal Savaşçı anlamına gelir. Ok , cirit, kılıç gibi bütün savaş aletleri ile her an ve koşulda savaşabilen bu kutsal savaşçılar, silahsız kaldıklarında da savaşmayı devam ettirebilme özellikleri bulunmaktadır. Türkiye çapında 81 ilde temsilcilikleri bulunan ve aktif bir şekilde çalışan federasyonumuz bünyesinde antrenörlük seminerlerine  katılmak isteyenlere  başarılı oldukları takdirde  antrenörlük sertifikaları da  verilerek sonrasında, isteyen antrenörler Alpagut Sporcularını yetiştirmeye başlayabiliyorlar.

Halkımız tarafından yoğun teveccüh  görmenizi neye bağlıyorsunuz?
Kesinlikle ürünlerimizde katkı maddesi ve gıda boyası gibi malzemeler kullanmadığımız gibi yabancı firmaların üretmiş  olduğu Mamulleri de kullanmamaktayız. Her zaman doğal ürünlerle yapmış olduğumuz simit, poğaça ve diğer bütün Unlu Mamullerimiz Dr .Necla Yazıcıoğlu İlkokulu'nun yanında  olmuş ol duğumuzdan dolayı birçok öğrencimiz ve birçok öğretmenimiz tarafından da tercih edilmektedir.

Peki Çetin Bey çocukluk  hayallerinizde ne olmak isterdiniz?
Çocukken pilot olmayı, bilhassa savaş uçağı pilotu olmayı çok isterdim, ama sonraki zamanlarda öğrendiğime göre 1.80'den daha uzun olanların    Savaş Uçağı pilotu olarak kabul edilmediğini  öğrenmiştim.
Peki genel olarak Hayatınızdan memnun musunuz?
Hayatta benim şöyle bir düsturum  var.    " Yaptığın işten pişman olma, pişman olacağın hiçbir şey yapma” bu düsturuma  her zaman uyduğumdan ,şükür ki hayatımdan çok memnunum .15 yıldır evliyim, eşim Vijdan Sünnetçi ,bir oğlumuz var ,oğlumuzun adı Kemal Alperen Sünnetçi, iyi bir işimiz ve güzel bir ailemiz  olduğundan  , hepimizin   çok mutlu olduğunu söyleyebilirim.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız ,son olarak son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkıyor bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları daha da yüksek. Sizde başarılı bir girişimci olarak gençlere neler  öğütlersiniz?
Benim son  15 yılda gözlemlediğim ,Türkiye'de işsizlikten ziyade işçisizlik var. Her işi yaparım abi devri eskidendi. Mutlaka gençlerin girmiş oldukları mesleklerde kendilerini geliştirmesi ve kendilerini  Meslekte kanıtlamaları gerektiği inancındayım ,böyle olmaları durumunda çok daha mutlu olacaklarına inanıyorum .Diyerek sözlerini tamamladı.

Yapmış oldukları çeşit çeşit, özel tasarım kurabiyeler ve Unlu Mamuller ile Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Alperen Unlu Mamuller'in kurucusu ve sahibi Sayın Çetin Sünnetçi'ye bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz. Özel tasarım kurabiyeler başta olmak üzere diğer bütün yüksek kalitedeki Unlu Mamüllerini de Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarımıza, halkımıza Ayrıca şiddetli önermek istiyorum.
İletişim Bilgileri:
Çirişhane Mahallesi,
Lale Sokak       No: 34/B
( Dr .Necla Yazıcıoğlu İlkokulu karşısı)
GSM: 0 535 819 26 83
0 532 715 52 94
Facebook: Alperen Unlu Mamuller
Osmangazi/ Bursa

HABER VE FOTOGRAF : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.