Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAYHAN ÇARŞISI’NDA Kİ DEĞİŞMEYEN LEZZET DURAĞINIZ; KAYHAN TADIM PİDELİ KÖFTE ve DÖNER KEBAP

Kayhan Tadım Pideli Köfte’nin işletmecisi olmanın yanı sıra Kayhan Çarşısı’nın tek bayan yöneticisi olma özelliğini elinde bulunduran Sayın Ebru Ay ile güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştik.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KAYHAN ÇARŞISI’NDA Kİ DEĞİŞMEYEN LEZZET DURAĞINIZ; KAYHAN TADIM PİDELİ KÖFTE ve DÖNER KEBAP

--- Ebru Hanım ,öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

   --Elbette,  röportajımıza başlamadan evvel bizlere  böylesine güzel fırsat tanıdığı ve “Lezzet Durakları”  sayfasında yer ayırdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Ebru Ay ,  rahmetli dedem Sami Cengiz’in mesleği olduğundan küçük yaşlarımdan itibaren hep onun yanındaydım. Rahmetli dedem  İskender'in baş ustalarındandı.  Bize bu mesleği öğretti ,bileğimize altın bilezik taktı, çok iyi bir insandı, bir buçuk sene kadar önce kaybettik kendisini . Buradan ona dualarımı gönderiyorum .

      Mesleğe gelecek olursam; bu işte “bayan usta” yoktur . Ben pideli köfte ustası olarak 16 senedir bu işin içerisindeyim ve yaklaşık 10 senedir bu çarşıdayım. Bu iş bayan işi gibi görülmediğinden tabii bazı insanlar ilk başlarda  yadırgadı. Pideli köfte yapıyoruz  burada  ,bunun Ramazan'ı var ,yazı var, kışı var ,çok kalabalık olduğu günler var ,yoğunlaşan  hafta sonları var  ve aynı anda bu çarşıda bazı durumlarda çok fazla kişi  yemek yiyor . Tabi güzel ve kaliteli ürünlerimiz nedeniyle  bu çarşıda bana “lezzet abla” diye hitap ediyorlar .Bu meslekte,  mangalın başında devamlı ayakta durmanız lazım ve müşterileri bekletmemeniz gerektiğinden bayanlar için çok zor bir iş. Benim ustam mesleğin  bütün inceliklerini  öğrettiği için bana zor gelmiyor müşteri de tabii en fazla 5 dakika ,10 dakika bekler ondan daha fazla beklediği zaman sabırsızlanıyor ,o yüzden bu iş yapılmayacak bir iş değil ama biraz seri olunması gerekiyor.


ÇARŞIDA BANA “LEZZET ABLA” DİYORLAR..

Ebru Hanım,bizlere “Kayhan Tadım Pideli Köfte”nin geçmişiile ilgili bilgi verebilir misiniz?

   ---Tabii ki. İşletmemizin geçmişi aşağı-yukarı  1950'li yıllara dayanıyor ,rahmetli dedem  Sami Cengiz İskender'in baş ustalarından olduğundan sonrasında pideli köfteyi de  çok mükemmel yapmaya başlamış , ben  o süreçte işletmeye gidip geldikçe, kızım şu yağı tutuver, kızım şu köfteyi çeviri ver diyerek   bu işi bana öğretmiş oldu.  Evlendikten sonra eşim bana bu işi  biliyorsun  dedi. O zaman  tabi ustam da sağdı . Ben hep ona “ustam” derdim. Ustama, bir dükkan açsam bana destek olur musun? deyince  .”Tabii ki olurum” dedi. Bir müddet onunla birlikte devam ettik, sonrasında yaşlandığı için beni yalnız bıraktı. “Sen artık bunu yapabilirsin” dedi . O zamandan bu zamana ilk olarak  Kayhan  Çarşısı'nda  yer yoktu. Çarşıda bir boşluk oluştu ve tuttuk. İlk başta  dükkanımız küçüktü, yavaş yavaş üst katını sonra alt katını büyüttük sonrasında müşterilerimizi  ve işletmemizi   oturttuk .Sağ olsun müşterilerimiz de bizi çok seviyorlar.Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.

Ebru Hanım, bizlere güzel lezzetlerinizinsırrını açıklar mısınız?


LEZZETİMİZİN  SIRRI ÖNCELİKLE “TEMİZLİK VE KALİTE”

   ---Lezzetlerimizin  sırrı;  en öncelikle müşterilerimiz hijyene bakıyor . Dükkan temiz mi?  Mamüller  temiz mi?  Garsonların eli yüzü temiz mi?  Ürünler taze mi? gibi hususlara çok dikkat ediyorlar. Mesela ben kıymayı et olarak alıp sonrasında kıyma haline dönüştürüp, aşağıda  bizim mutfağımız çok büyük, hamur makinasında baharatı ile birlikte kendimiz yapıyoruz , sonrasında köfteyi bir gün bekletiyoruz  .  Daha lezzetli olması için sonrasında servis yapıyoruz.  İçinde ne olduğunu bilmediğim köfteyi kendimde yemem müşterime de yedirmem. Bu bağlamda  halkımıza her zaman  aynı tadı sunuyoruz, tabi vatandaşlarımızda bunun  farkındalar. Çünkü biz kıymayı çok dikkat ederek alırız ,  en önemli unsur bu, en iyi yerinden seçeriz, eti  kıyma haline getiririz içinin baharatlarını, ekmeğini, tuzunu, biberini, soğanını  atarız, temiz temiz yaparız , müşterimize sunarız .  Müşterimiz,  “içinde ne var” diye sorduğunda içinde ne olduğunu söyleyebilirim  ,ama başka yerden almış olsam sonuçta içinde ne olduğunu söyleyemem bu çok önemli bir unsur. Bu çarşıda kalıcı olmanız için diğerlerinden farklı olmanız için bir farkındalık yaratmanız gerekiyor. Etini  seçerken , domatesini seçerken , biberini dahi  seçerken en iyisini  seçmelisiniz  . Bir şeyin en iyisini yaptığınız zaman müşteri sizi  benimsiyor . Bir gün işletmeniz   kapalı dahi olsa başka bir yere gitmeden sizin açılmanızı beklerler. Çünkü  o kaliteden sonra başka yerlere güvenemezler.

RAMAZAN’DA ÖZEL MENÜMÜZLE HİZMETİNİZDEYİZ...

   ---Aynen öyle, Ramazan'da Çarşı çok kalabalık oluyor . Bütün işletmeler kapının önlerine masa sandalyelerini  çıkartıyorlar  . Tabii Kayhan Çarşısı pideli köftenin merkezi olduğundan bütün insanlarımız buraya geliyor , akşam saatlerinde hafif tasavvuf müziği eşliğinde güzel bir ortam oluyor.    Ramazan ayına özel içerisinde   çorbası , içeceği, tatlısı, iftariyelikleri hepsinin içerisinde olduğu bir menümüz mevcut. Bu arada hemen şimdi normal süreçte olsun sonrasındaki Ramazan ayında bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz , bu güzel lezzetlerimizden tatmalarını beklediğimizi söylemek istiyorum.


 

Bu güzel lezzetleriinsanlarımız kaç liradan tadabiliyorlar ? Bize bilgi verir misiniz?

  İKRAMLARIMIZ HER ZAMAN BOLDUR...

  ---Şöyle söyleyebilirim ; Fiyat olarak bizim çarşımızda rekabet var , burada 22 işletme olduğundan ,seçenek bol  ,bu  bol  seçenekte  elbette  rekabet ortamı oluyor. Tabii burada damak tadı ve lezzet öne çıkıyor. Genel yapmış olduğumuz   toplantıda , 15 TL olarak pideli köfte fiyatlandırıldı. Bu fiyatın içerisinde, tatlısından turşusuna , ezmesinden  acısına kadar  koyuyoruz .  Bu çarşıda ikram çok müşteri de alıştı zaten bu sisteme.  Biz burada tatlı olarak süt helvası ve Kemalpaşa ikram ediyoruz. Burada “sürümden kazanıyoruz”  diyebilirim. Zaten müşterimiz,  bizi benimsediğinden , çok uzun yıllardır burada olduğumuz için direk geliyorlar, ayakları da alıştı zaten ,  kalitemizi de bildiklerinden bu bizi bir adım öne çıkartıyor.

Ebru Hanım , yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız , son olarak Bursa'da yaşayan insanlarımıza,lezzet severlere neler söylemek istersiniz? Ne türmesajlar vermek isterseniz?


BÜTÜN BURSALILARI BEKLİYORUZ...

   --- Ramazan ayı da yaklaşıyor ,Ramazan ayında da onları bekleriz . Onun haricinde bütün vatandaşlarımıza halkımıza sağlık, sıhhat ,afiyet  ve mutluluklar diliyorum . Bizim burada  pideli köftenin yanı sıra kasap köfte, sucuk, Bursa Kebabı da bulunuyor. Müşterilerimiz ,  nasıl arzu ederse , ne isterlerse  servis edebiliriz  ,hepsini hazır tutuyoruz. Başta Pideli köfte olmak üzere bütün lezzetleri bulabilecekleri bir lezzet durağı olduğumuzu  bütün Bursalılara  söylemek istiyorum ve bu güzel lezzetlerden tatmak için Kayhan Çarşısı’ndaki işletmemize bekliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.