Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KALİTELİ EĞİTİMİN ADRESİ ‘Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi’

Bursa'nın yüz akı eğitim kurumlarından olan Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin ve Pür Dikkat Etüt Merkezi'nin kurucusu Sayın Fatma Küçük ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KALİTELİ EĞİTİMİN ADRESİ ‘Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi’

Bursa'da uzun yıllar önce açmış oldukları Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakımevi ve sonrasında da açtıkları Pür Dikkat Etüt Merkezi'nde güzel ve büyük başarılara imza atmış olan Sayın Fatma Küçük ve ekibi verdiği kaliteli eğitimle göz dolduruyor.

Öncelikle Fatma Hanım Sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Pür Dikkat Etüt Merkezi'nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

Newport davranış bölümleri mezunuyum ve Açıköğretim sosyoloji 3. Sınıf öğrencisiyim. Daha Lise yıllarından itibaren başlamış olduğum iş hayatında, mezuniyet sonrası Özel sektörde 4-5 yıl kadar çalıştım. Edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlerime istinaden 2008 yılında Eğitim Mahallesinde Yeni Ufuklar Kreş ve Gündüz Bakımevi adı altında eğitim hizmetlerine başladık. Daha sonra 2012 yılında ise Erikli Mahallesi'nde Pür Dikkat Etüt merkezini Bursalıların hizmetine sunduk.

Eğitimdeki farklılıklarınızla ilgili bizlere neler söylersiniz?

Hafta içi beş gün eğitim vermekte olan anaokulumuz sabah 7.30 akşam 18.00 saatleri arasında açık bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına ek olarak haftada 5 gün İngilizce derslerimiz branş öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. İngilizce derslerimize önceleri üç günde başlamıştık fakat daha Sonraları çocuklarımızın heyecan ve isteklerinin üzerine önce 4 güne ve akabinde de 5 güne çıkarttık. Oxfort ve Cambridge Üniversitelerinin yaş guruplarına göre İngilizce öğretim kitaplarını kullanmakta olduğumuz anaokulumuzda, bütün kitaplarımız akıllı tahtalarımızla uyumludur. Ciddi anlamda profesyonel eğitim vermeye çalışan bir kurum olarak dönem sonunda genel olarak birçok öğrencimiz gayet iyi derecede cümle ile kitap okumayı, şarkı söylemeyi, basit kelimelerle cümle kurabilmeyi gerçekleştirmektedirler. Çocuklarımızın üzülmeden, sıkılmadan baskı altında hissetmeden derslere girmeleri ve girmiş olduğu bu derslerde güzel şeyler öğrenmeleri bizim için çok önemlidir. 6 yaş grubuna mental aritmetik eğitimi branş öğretmenlerimiz tarafından verilmekte Çocuklarımız eğitimlerini tamamladıktan sonra 1. sınıfa başlamaktadırlar.

İlaveten konservatuar mezunu olan müzik hocamız haftanın bir günü müzik eğitimi vermektedir son olarak spor hocamızın da Haftada bir gün karate ve Uzakdoğu sporları eğitimi veriyor olduğunu da ilave etmek isterim.

Fatma Hanım Peki bizlere gelecek hedeflerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

En önemli hedefimiz planlarımız doğrultusunda Anaokulu ve İlkokulun birlikte olduğu bir Kurumu Bursa'ya kazandırmaktır. Buradaki esas amacımız büyük bir arazide çocuklarımızın doğa ile baş başa olabilecekleri ağaçlara hayvanlara toprağa dokunabilecekleri ve aynı zamanda insanlarla ilişkilerinin de üst seviyede olduğu bir kurum açarak doğaya, hayvanlara insanlara karşı şefkatli bir nesil yetiştirmek çabasındayız.  Bu amaç doğrultusunda projemizi en kısa zamanda hizmete geçireceğimizi buradan bütün Bursalılara şimdiden müjdelemek istiyorum.

Velilerimizin en çok merak ettiği hususlardan biri de çocuklarının gün içerisinde ne tür gıdalarla beslendikleri oluyor? Bizlere bu konu hakkında neler söylersiniz?

Yemeklerimizi kendimiz mevsimine göre mevsim sebzeleri ve diğer malzemelerden yapmaktayız. Yoğurtlarımızı kendimiz mayalayarak yapıyoruz. Margarin ve ambalajlı gıdaları kesinlikle kullanmamaktayız, çocuklarımızın ihtiyacı olan kalori değerlerine azami önem ve özen göstererek çocuklarımızın gıdalarını en güzel şekilde almaları en öncelikli prensiplerimizdendir.

Bu güzel röportajımızın sonuna yaklaşırken son olarak annelerimize babalarımıza Yani bütün velilerimize ne tür bir mesaj vermek istersiniz?

Çocukların zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında Tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en kızlı geliştiği Ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içeri kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Velilerimiz bilhassa annelerimiz bu konuya kesinlikle duygusal yaklaşmasınlar, şunu bilmelidirler ki ne kadar önce okul öncesi eğitime anaokullarına çocuklarını getirirlerse çocukların ilerleyen süreçte sosyalleşmeleri ve özgüvenlerinin artması bakımından bu bütün gelecek eğitim hayatında ve bütün genel hayatlarını etkileme potansiyeli bulunmaktadır. O yüzden biz diyoruz ki "Çocuklarımız ne kadar önce okul öncesi eğitimine başlarlarsa bu onlar için çok büyük bir avantaj teşkil etmektedir."

Sayın Fatma Küçük ve ekibine Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz aynı zamanda yeni projelerin de bir an evvel hayata geçirmelerini canı gönülden diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

YENİ UFUKLAR

152 EVLER MAHALLESİ

1.DUMLUPINAR SOKAK NO:40-42

TEL: 0 224 360 60 56

www.yeniufuklaranaokulu.com

YILDIRIM /BURSA

PÜR DİKKAT ETÜD

BAĞLARALTI MAHALLESİ

2.CADDE NO:74

TEL: 0224 340 00 62

YILDIRIM/BURSA

www.purdikkat.com

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.