Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYSİAD BAŞKANI'NDAN YERLİ ÜRETİME BÜYÜK ADIM

İYSİAD Başkanı Sayın Mehmet Yılmaz’dan Baybars Tekstil olarak milli ve yerli üretim alanında çok büyük adımlar geldi. Mehmet Yılmaz bu başarılarını Bursa Haber'e anlatı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2020 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İYSİAD BAŞKANI'NDAN YERLİ  ÜRETİME BÜYÜK ADIM

1-) Mehmet bey basın olarak biz sizleri tanıyoruz. Bilmeyenler için bize kendinizi tekrar anlatabilirmisiniz.

İsmim mehmet yılmaz 1975 Kilis doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi doğduğum şehirde tamamladım. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Uluslarası İlişkiler bölümünü okumak üzere Bursa’ya geldim.Mezun olduktan sonra özel sektörde yöneticilik yaptım. 2011 yılında Bursa Bayrak firmasını kurarak ticaret hayatına başladım . 

Duvar Kumaşı ve Transfer Baskı imalatı yapan Baybars Dijital Tekstil Baskı A.Ş. Ve Bursabayrak Firmalarının Ortağı olarak çalışma hayatımı devam ettiriyorum.

Evliyim, bir Kızım, bir de Oğlum var.

2-) İYSİAD'ı kurma amaçlarınızdan bahsedebilirmisiniz? İYSİAD'ın diğer yapılanmalardan farkı nedir?

İYSİAD’ı kurucular kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte 2013 yılında kurduk.

Bizler iş hayatına yeni girdiğimiz dönemde her konuda tek başımıza mücadele ettik. Bir fikre, istişareye ihtiyaç duyduğumuzda iş hayatındaki dostlarımıza başvurarak doğru adımlar atmaya çalıştık. 

Bizler “dilde, fikirde ve işte birlik” fikir ikliminden gelen insanlarız.

Gönül birlikteliği olan iş hayatındaki insanlarımızı iş odaklı  bir çatı altında görmek fikrimiz İYSİAD’ın kuruluşundan çok öncesinde vardı.  Bu fikri harekete geçirmek için kurumsallaşmak gerekiyordu. 

Birbirine gönül bağı ile olan insanların bir kurumsal çatı altında toplanması, aralarındaki işbirliğini geliştirerek güç birliği oluşturmasını sağlamak için  İYSİAD'ı kurduk. İYSIAD'ın açılımı İDEALİST YÖNETİCİ  SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ. İdealist ülkücü demektir. 

Bizim bir ülkümüz ve ideallerimiz var. Bizim ülkümüz, bölgesinde lider, dünyada süper güç , karnı tok, başı dik insanların yaşadığı bir Türkiye’dir.

Bu her alanda üreterek, dünyadaki rekabet gücünüzü arttırarak mümkündür. 

Biz işadamları olarak bu ülkü çerçevesinde milli düşünen milli üretime önem veren insanları biraraya getirerek işbirliği, güç birliği yapmasını istedik.

Üyelerimizin kendi aralarındaki iş birliğini arttırmak, üyelerimize gerekli eğitimleri vermek ve onların hedeflerine ulaşmasını sağlamak bizim amaçlarımız arasında. Bu amaçla her ayın 15 inde farklı mekanlarda üyelerimiz ile buluşuyoruz.

Toplantılarımızda genel manada iş güvenliği, piyasa analizleri, e-ticaret, dış ticaret, devlet destekleri, finansal okur-yazarlık, yatırım danışmanlığı vb.  konularda sunumlar yapılıyor. 

Hedefimiz bu yönde üyelerimizin gelişimine katkıda bulunarak milli ekonomiye katkı sağlamak.

İYSİAD, yönetici ve işveren üyelerimizden oluşuyor. 

Bizi diğer yapılanmalardan ayıran en temel özelliğimiz özel sektörde çalışan yönetici üyelerimizin de olması.

SİAD’lar toplumda patronlar kulübü ve ya zenginler kulubü olarak anılsa da, biz kendimizi gönlü zenginler kulübü olarak tanımlıyoruz.

3- Önceki dönemlerde uzun yıllar MHP il Yönetimlerinde ve Milletvekili adaylığında bulundunuz. Tekrar sizi siyasetin içinde görebilecek miyiz?

Siyaset bir realitedir. Bir dönem siyasetin içinde bulunanlar siyaset yapmıyorum dese bile siyasetin içindedir aslında. 

Bizler de aynı durumdayız. 

Siyaset alanında İlgisiz ve bilgisiz değiliz ama kısa vadede siyaset planlamamız yoktur.

4-) İYSİAD'ın bütçesi nereden karşılanıyor?

İYSİAD’ın bütçesi üye aidatları ve eksik kaldığında yönetim kurulumuzun fedakarlıklarının toplamıdır.

5-) Üyelikle ilgili hedefleriniz varmı?

Önceki görev süremizde üye sayımızı katına çıkardık. 

Bu dönemki görev süresi içerisinde de yeni katılımlarla üye sayımızı yine  iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Fakat sadece üye sayısını arttırmanın ötesinde kontrollü büyümeyi hedefliyoruz. Üyelik için sadece iş adamı, sadece yönetici olmak yetmiyor. Üye arkadaşlarımızın referansı ile üyelikler yapıyoruz. 

İYSİAD Türkiye ve Yurtdışı şubeleşme amacıyla kurulmuş bir yapıdır. Biz bu yapıyı kurarken önceliğimiz Türkiye’de, Türk Dünyası’nda ve Avrupada temsilcilikler açmaktı. 

Ekonomik şartlar, piyasa dalgalanmaları, hedefe ulaşmamızı geciktirdi ama hedeflerimizden hiç vazgecmedik. 

Bu noktada yapay bir oluşum değil doğal yapılanma taraftarıyız. Öncelikle illerde şubeler açmayı planlıyoruz. 

Bununla ilgili başta İstanbul ve İzmir olmak üzere illerden gelen şube açma talepleri var. Arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz.

İş dünyasındaki birlikleri ve dernekleri önemsiyoruz. Ülkemiz koca bir çınardır. Bu çınarın pek tabii ki farklı düşünceleri damarları olacak. Bizim buradaki konumumuz milliyetçi damardır.

Bizler iş dünyasında aması, fakatı, lakini olmayan katıksız Türk Milliyetçisi eksendeyiz.

Bunu rahatlıkla ifade ediyoruz.

Kurtuluş savaşı yıllarında, 15 Temmuz ihanet sürecinde gördük ki elinde silah tutan düşmanı da siyasetçiyi de besleyen destekleyen iş dünyası var. 

Bunu doğru anladığınızda İYSİAD’ın önemi daha iyi anlaşılır.

Milli değerlerine önem veren herkesi İYSİAD'ın gücüne güç katmaya davet ediyoruz.

6-) Son olarak gündem ile alakalı vermek istediğiniz mesajlarınız varsa alabilir sayın başkanım?

Son günlerde gündeminde yoğun olarak yer alan yerli otomobili çok olumlu buluyorum. 

Milli ve yerli olan her şeyi İYSİAD olarak destekliyoruz.

Biz de bireysel olarak firmamız Baybars Tekstil bünyesinde,çok öne çıkacağını düşündüğümüz, Türkiye'ye ihracat ve döviz girdisi sağlayacağını düşündüğümüz bir duvar kağıdına alternatif “Dreamwall” markalı bir duvar Kumaşı üretimine başladık.

Kumaştan üretilen, duvar kağıdına alternatif, güçlü yırtılmaz ve uzun yıllar dayanabilir, nefes alabilir, geri dönüşümü olan, çevreye ve insan sağlığına zararı olmayan, testleri yapılmış yüzde yüz yerli bir ürünle biz de Türk ekonomisine ve milli üretime  Baybars Tekstil olarak katkıda bulunuyoruz.

Bir diğer gündemimiz, İdlib de Mehmetçiğimizin sınır ötesi harekatında şehitlerimiz oldu. Çok canımız yandı. Yaşadığımız üzüntüyü kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ama bu bayrağın bir şekilde dalgalanması gerekiyor. 

Düşman kapına dayandığında iş işten geçmiştir. 

Mehmetçiğimiz olması gereken yerdedir. Türk ordusu sınır ve şehir  bekçisi değil; İstiklal bekçisidir. 

Türk ordusu işini görür, gerekeni yapar ama arkasında tek parça millet görmek ister.

Bu yüzden mevzubahis vatan olduğunda, teferruatları ve tartışmaları bir tarafa bırakarak kenetlenmek zorundayız. Vatan toprağının arsadan farkı yüksek bedeli, üstünde yaşayan milletin hatıraları ve taşıdığı milli ruhtur.

Aynı zamanda yine gündemimizle alakalı 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sevgili annem başta olmak üzere, eşim, kayınvalidem, ablam ve kız kardeşimin şahsında tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlara sadece çiçek vererek değer verilmez. Her manada kadınımıza sevgimizle, saygımızla destek olmamız gerekiyor. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kadına şiddeti kınıyorum. 

Bursa kamuoyuna Türk ve islam alemine güzel günler diliyorum.

Sayın başkan Mehmet Yılmaz'a nezaketi ve güzel dilekleri için teşekkür ediyorum. Milli atılımları, yerli üretim alanında yaptığı faaliyetleri taktir ediyor, örnek alıyor ve başarılarının devamını diliyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.