Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İRFAN SARIKAYA PROJELERİ İLE GELİYOR...

Uzun yıllar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde ve Nilüfer Belediyesi'nin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra şimdi de uzun yıllar edinmiş olduğu tecrübe ve birikimleri Fethiye Mahallesi'ne sunmak için muhtar adaylığını açıklayan İrfan Sarıkaya ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2019 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İRFAN SARIKAYA  PROJELERİ İLE GELİYOR...
Öncelikle İrfan Bey sizi tanımak isteriz?

    ---Elbette memnuniyetle. 1964 yılı  Tokat doğumlu olup bir erkek ,bir kız çocuğu babasıyım. 1969 yılından itibaren 50 yıldır Bursa Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. 1982 yılında Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Yapı bölümünden mezun oldum. 1987 yılında Bursa Belediyesi'nde inşaat teknisyeni olarak çalışma hayatına atıldım. Daha sonra çalışırken 2008 yılında Uludağ Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun oldum.  Bursa Nilüfer Belediyesi'nde inşaat teknikeri olarak belediyenin çeşitli birimlerinde görev yaptım.Şu an Ulaşım hizmetleri Müdürlüğünde yol ,asfalt ve tretuvar bürosunda inşaat teknikeri( kontrol) olarak çalışmaktayım. Türkiye Futbol Federasyonu amatör çalıştırıcı belgesine sahip olup Bursa'daki çeşitli amatör kulüplerinde antrenör olarak çalıştım.Nilüfer Belediyespor ve Fethiye İdman Yurdu Spor kulübü kongre üyesiyim. Fethiye İdman Yurdu Spor kulübünde futbolcu , antrenör ve yöneticilik görevlerinde bulundum. Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanlığı görevlerinde de bulunduğumu ayrıca eklemek isterim , halen çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak da görev yapmaktayım.

 ---- Peki İrfan Bey öncelikle bizlere Fethiye Mahallesinde muhtar olmakla ilgili düşüncenizin nedenini açıklar mısınız?

MAHALLEMİZİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİ OLALIM..

    --- Mahalle sakinlerimiz tarafından sevilen sayılan 23 yıllık bir muhtarımız vardı. Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun ağabeyimiz, büyüğümüz Hüseyin Ormanlı'nın vefatından sonra mahalle sakinlerinin   “ Sen ,belediyecilik birikimi ve tecrübenle  bu görevi en iyi şekilde yaparsın” demeleri üzerine onların  teşviği ile muhtarlığa aday oldum. Muhtarlığın sabır, hoşgörü ve cesaret isteyen bir iş olduğunu belirteyim. Mahallemizde bir yenilik isteyen sakinlerimizin vermiş olduğu destekle çocukluğumun, gençliğimin acı ve tatlı hatıralarla dolu olan büyüdüğüm gönülden bağlı olduğum sevdiğim Fethiye mahallemize ve sakinlerinin sıkıntılarını beraber aşabilmek ve belediyecilikten gelen engin tecrübemle, ayrıca kamu kurumlarındaki tecrübem , iyi olan diyaloğum ile mahallemi en iyi şekilde temsil etmek için adayım. Bugün tecrübemi, belediyecilik birikimimi, azmimi, hizmet anlamında değerlendirme zamanıdır. Gücüm sizlerden gelen destek ve bu desteğe  olan saygımdır. Mahallemizin eksiklerini ve sorunlarını çok iyi bilen birisi olarak bu sorunların çözümünde herkesin  , katkı için vatandaşın sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen  , insan odaklı katılımcı bir yönetim anlayışıyla mahalleli ve muhtarlığı  kucaklaştıran bir muhtar yönetimi hedefliyoruz. Muhtarlık siyaset üstü bir kurumdur. Muhtar seçildiğimiz takdirde asla ayrımcılık yapılamayacağını , muhtarlığa gelen bilgilerin hemen Mahalle halkıyla paylaşılacağını, ilgili kamu kurumları ,   Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışarak sorunlarımıza çözüm  bulmaları zeminini oluşturacak bir ortam yaratacağız. Vatandaşların hakkını yemeyen, yedirmeyen daima haktan ve halktan yana tavır koyan her zaman ve her ortamda kendisinden hesap sorulmasını isteyebilecek , kadar alnı açık ,cesur, kişilikli, yetenekli, girişimci, işinin ehli bir muhtar istediğinizi bilen  ve kabul eden bir kişi olarak sizlere layık olmaya çalışacağım. Fethiye mahallesi sakinleri yerel seçimlerde bana ve ekibime teveccüh gösterirlerse, “keşke oy vermeseydim” dedirtmemek için, Gece- Gündüz ekibimle mahalle sakinlerinin yanında olacağız.

FETHİYE’MİZE  HİZMET  İÇİN  ADAYIZ.

Peki İrfan Bey Fethiye Mahallesi Muhtarı olmanız durumunda ne tür hizmetler yapmayı planlıyorsunuz?

    ---- Şimdi eksiklikler ve yapacaklarımdan önce kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Hizmet yerelden genele gider bugüne kadar Muhtarlığın ne kadar önemli olduğu hissettirilememiş ,  mahallelinin adına yeri geldiğinde Avukat ,yeri geldiğinde muhtarınız olacağız. Ekibimle birlikte söz veriyoruz. Bize inanın ,bize güvenin, sorunları biliyoruz, çözümlerle geliyoruz. Fethiye Mahalle muhtar adayı İrfan Sarıkaya azaları ile birlikte biz bir ekibiz diyen adaylardan biri. Öncelikle mahallemizde imar planına uygun olarak yapılaşması tamamlanmış olan Huzur Cadde, Feza Sokak, Bayrak Sokak, Balkan Sokak, Pınar Sokak, Kırlangıç Sokak, Fen Sokak, Çavdar Sokak, Turan Sokak, Fatih Sokak  ve Pazar Sokak’ların altyapı eksiklerinin giderilmesi, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması sağlanıp, tretuvar ve asfalt yolun yenilenmesi için ilgili kurumlarla diyaloğa geçilip en kısa süre içerisinde mahallemize kazandıracağız.

   Özellikle mahallemizden geçen B-9  hattının sefer sıklığının arttırılması ve Ataevler güzergahından geçen terminal otobüsünün Mahallemizden geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı toplu taşıma Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağım. Halkımızın maksimum oranda ulaşım hizmetlerinden yararlanabilmesi için elimden geleni yapacağım. 50 yıldır Fethiye Mahallesi'nde yaşayan biri olarak mahallemizin Bursa istikametinden giriş sıkıntısı ,  problemi vardır. Daha önceki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız mahallemize Mudanya yolu üzerinden , eskiden konserve fabrikası olan Hamitler mahallesi tarafında kalan tali yol üzerinden, girişi sağlamak amacıyla bir proje hazırlattı, fakat sonra bu projeden vazgeçildi. Bu hazırlanan projenin uygulanması  teknik olarak öyle kolay değil. Bu tür projelerin hayata geçirilmesi bundan 20 yıl önce olsa olurdu. Çünkü yolun iki tarafında   verilen yapılaşmalar nedeniyle şu an olması mümkün gözükmüyor. Fakat mahallemize Bursa istikametinden girişi sağlamak mümkün. FSM Bulvarı üzerinden mevcut giriş yolu olarak kullanılan, Ata Sokak- Kırlangıç Sokak imar planında 15 metrelik yol gözükmektedir. Bu 2 sokak imar planındaki gibi açılması halinde Fethiye mahallemize giriş sıkıntısını çözmek için belediyemize sıkıntılarımızı iletip yolun ihlalli bölümünün açılması için talepte bulunarak çözümün sağlanabileceğine  inanmaktayım.

KAZANAN FETHİYE MAHALLESİ OLACAK..

 Ayrıca Mahallemiz sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda;

-- Mahallemize taziye evi yapılması,

-- Hanımlar için lokal binası yapılması,

-- Mahallemizdeki okul yetersizliği sebebiyle okul ihtiyacının karşılanması sorunlarını gidermek için girişimlerde bulunacağız.

  Bursa'nın köklü kulüplerinden olan Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübümüze yönetim kurulu, teknik kadro ve başta şampiyonluğa oynayan namağlup durumda olan A Takım ve tüm kategorilerdeki takımlarımıza şahsım ve ekibim adına başarılar dilerim.

  İnşallah Dostluk ve kardeşlik içinde çok güzel bir seçim olur ,  kazanan Fethiye Mahallesi olması dileğimle adaylığımın hem bana , hem ekibime , hem de mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.


 

HANIMLAR LOKALİ:

     Hanımlar Lokalimizin Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmasını talep edeceğim. Hanımlar Lokali kendine zaman ayırmayı bilen hanımların buluşma merkezi olacak. Hanımlar Lokalinin bünyesinde ; step, aerobik, fitness, masa tenisi, halk oyunları gibi spor faaliyetlerinin yanı sıra  İngilizce, bilgisayar, diksiyon, Türk halk müziği, kişisel gelişim gibi alanlarda yetiştirme kursları da verilecektir. Hanımlarımızın kültürel yönden kendilerini geliştirebilmeleri için lokal bünyesinde kütüphane bölümü oluşturulacaktır. Sadece lokal faaliyetleri çalışmaları  ile sınırlı kalmayıp, şehir içi ve şehirlerarası turlarla ve pikniklerle devam edecektir. Hanımlar Lokalimizde 3-6 yaş arası çocuklara el becerisi kazandırma ve onlara hoş vakit geçirme amaçlı oyun odası bölümü oluşturulacaktır. Hanımlar Lokali altına yapımı düşünülen kafeterya ve bahçesinde doğum, kabul günü kermes vesaire etkinliklerde yapılabilecektir.


 

TAZİYE EVİ:

Taziye; Yakını ölen bir kimseyi teselli etme, sabır ve başsağlığı dileme anlamına gelmektedir. Ailenin acısını paylaşmaya ve sabır telkin etmeye  yönelik bir gelenektir.

    Bu geleneğimizi yaşatmak için ihtiyaç duyulan  mekanın  Nilüfer Belediyesi ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla yapılmasını talep edeceğiz. Taziye evinde;  bölgedeki hemşerilerimizin taziye kabullerini daha elverişli koşullarda yapabilecekleri bir ortam sağlanacaktır.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.