Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İRFAN KOÇ İLE GÜNDEM ÖZEL

Uludağ Akaryakıt Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İrfan Koç ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İRFAN KOÇ İLE GÜNDEM ÖZEL

-İrfan bey, öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Kritik bir zaman diliminden geçiyoruz, yaklaşık 2 yıl önce 15 Temmuz başarısız hain darbe girişimi yaşanıldı ve 2. yılını kutluyoruz. Bu bağlamda bizlere, Bursa halkına neler söylemek istersiniz?

  15 Temmuz dünyada benzeri olmayan bir olaydı ve kendi ülkemizde yıllarca örümcek ağı gibi her tarafı sarmış bir FETÖ terör örgütü var. Beklemediğimiz bir şey değildi ama o teşebbüs çok ağır oldu. Kendi askerimiz kendi polisimize ya da askerimize kurşun sıktı, sivil vatandaşlarımız şehit oldular ve gazilerimiz var. O gece çok ağır bir geceydi, dolayısıyla ülke bunun bedelini çok ağır ödedi. Hala daha izleri silinmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız olaylar karşısında çok dik durdu, o dik duruşu vatandaşlarımızı da cesaretlendirdi. Ülke bütünleşti. Gerek 2015, gerekse bugünkü genel seçimlere baktığımız zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza verilmiş olan oyların da bir nedeni de budur. Çünkü; FETÖ belası da her an kapıda, hala tehlikesi atlatılmadı. FETÖ çok ciddi cezalar, yargılamalar alıyor. Şahsi fikrim olarak; benim içime sinmiyor ve kabullenemiyorum. İdam olmalıdır, bu vatan hainlerinin hiçbir karşılığı yok, bu yapılanların bedelini nasıl ödeyeceklerini bilmiyorum. Bu cezalar da onlara yetersizdir.  Aileleri dağıttılar, bir sürü mağdur olan insanlar var. Biz çok mesafeli durduk, bana çok inandırıcı gelmediler. Destek verenler oldu, destek verenlere bugün dönüp baktığımız zaman çıkarları söz konusudur. Kendi çıkarları konusunda kul hakkı yemişlerdir. Bu Allah’ın bir takdiridir bana göre, bu kadar ikiyüzlülük ancak böyle tespit edilebilirdi. Ekonomiye, ülkeye çok zarar verdiler. Amerika FETÖ’yü daha halen kendi ülkesinde barındırıyor. Niye iade etmiyor? Gelsinler, burada yargılansınlar, hesap versinler. Bir sürü masum insan öldü. Ne denebilir ki? Sözün bittiği yer…

  OHAL uzun bir süre devam etti, 2 yıl doldu, bana göre ihtiyaçtan dolayı doğmuş bir meseleydi. Bir iş adamını, bir iş hanının işini veya bir ihracatı etkilemedi. OHAL teröre karşı yapılmış bir mecburiyetti. Bu da ortadan kalktı ve hükümet sistemi devreye girdi, dolayısıyla buna çok ihtiyaç kalmadı. Yeni hükümet sisteminde artık işlerin daha kolay, hızlı ve pratik yürüyeceğine inanıyoruz.

-Bursa’nın başarılı iş adamlarından, girişimcilerinden biri olarak, bundan sonraki süreçte neler söylemek istersiniz? Sizce bundan sonra önümüz daha mı açık?

Önümüz tabii ki açık, bundan sonra hem daha hızlı hareketler edilecek, hem de daha hızlı kararlar alınacak. Bugün baktığımız zaman çok hızlı değişimler oluyor, bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Son olarak; birkaç gündür gündemimizde olan Adnan Oktay olayı var, bu tarz cemaatlere kanmamamız gerekiyor. Devlet var, cemaat yok! Okuyan ve öğrenmek isteyen insanların cemaatlere çok ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Herkes buna benzer cemaatlere dikkat etsin. Vicdan kabul etmiyor, bu insanlar ağır ceza almalıdır.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin gelecekte çok daha başarılı olmanızı ümit ve temenni ediyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.