Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNSAN NE YERSE "O"DUR

Şehrimizin değerli Tıp Doktorlarından Hatice Kösecik ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İNSAN NE YERSE  "O"DUR

Hatice Kösecik ‘Bütün ev hanımlarına, hayatlarını baharatlandırmalarını, özellikle zencefil ,karanfil, zerdeçal, nane, kekik gibi güzel ve yararlı baharatları  mutfaklarından eksik etmemelerini bilhassa önermek istiyorum’ dedi.

Öncelikle Hatice Hanım sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise halkımıza  ne tür hizmetler vererek yardımcı olduğunuzu bizlerle ve okuyucularımız ile  paylaşırsanız sevinirim?

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Ayrıca, İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde  Akupunktur Eğitimi aldım. Bunlara ilaveten Aile Danışmanlığı ve Aile Psikolojisi Eğitimleri de aldığımı eklemek isterim.

Hangi  tedavi uygulamalarında hizmet verdiğimize gelince;

-- Akupunktur tedavisi,

-- Aile Danışmanlığı Hizmetleri,

-- Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı   ve

-- Zayıflama

Ana başlıkları altında  toplayabilirim.

Akupunktur ;  Özellikle ağrı tedavisinde ve psikolojik durumlarda etken olan çok özel bir tedavi şeklidir. Eğil  ellerde Tıp Doktoru tarafından yapılması  büyük önem arz etmektedir.

Akupunktur tedavisi uygulamakla  birlikte, daha çok aile danışmanlığı şeklinde hizmet vermekteyim. Sağlıklı beslenmede ise "Yaşam tarzını değiştirme esaslı yemek stili" uygulamaya çalışıyoruz.

Etraftaki  birçok kişinin ,çeşitli isimler adı altında ,değişik çalışmalar yürüttüğü, sağlık hizmeti verdikleri  görülmekte. Bu konularla ilgili vatandaşlarımızın, insanlarımızın nerelerden sağlık hizmeti alabilecekleri ile ilgili ne tür önerilerde bulunursunuz?

Halkımıza, tıp doktoru olmayanlardan kesinlikle  sağlık hizmeti almamalarını öneriyorum. Bilhassa,  hacamat hizmetleri, akupunktur tedavileri  gibi ya da çakraları açıyorum diyenlerden, tütsüler ile farklı tarzda masaj hizmeti verenlerden,  kısacası merdiven altı işletmelerden, uzak durmaları onların sağlığı için, iyiliği için ve ruhsal dengeleri için büyük önem arz etmektedir.

Enerjini açıyorum, çakranızı açıyorum deyip de sizde  negatif enerjiler yüklenmiş olduğunu söyleyerek kendini şifacı diye tanıtan, ve bu çalışmalarında dini alet eden insanlardan da uzak durmalarını şiddetle önermek istiyorum. Bunu tekrar tekrar söylüyorum ama gerçekten çok önemli bir mevzu bu konunun vatandaşlarımız  arasında mutlaka idrak edilmesi çok önemli bir durum  diye düşünüyorum.

Peki Hatice Hanım, insanlarımıza dengeli beslenmeleri ile ilgili neler yapmaları ve neler yapmaları ile ilgili ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Dengeli beslenme tamamen rejim yapma yada  gıdayı tamamen kesmek  değildir. Ne yerseniz yiyin ama akşam mutlaka belirli bir saate kadar yiyin, bu saatte genelde akşam 20:00' gibidir. Bu saatten sonra  sıvı  içecekleri rahatlıkla almaya devam edebilirler (asitli içecekler  hariç).  Kesinlikle çiğneme kaslarını küçük bir fındık dahi olsa belirli bir saatten sonra çalıştırmamaları büyük önem arz etmektedir.

Şeker ve Tuz;

Vücudumuzun hiçbir şekilde şekere ihtiyacı yoktur. Ama az miktar da olsa mutlaka tuza  gereksinim  duymaktadır. Türkiye'de üretilen kalın doğal tuzları da  rahatlıkla  tüketebilirler.

Su;

Su vücudumuz için çok önemli. Vücudumuz % 60 - 70'i  oranında su ihtiva etmektedir. Ve günlük olarak iki, iki buçuk litre su tüketimi vücudun ihtiyacı bakımından olmazsa olmazdır. Eğer hazır su almıyorlarsa  mutlaka mutfakta musluktan temin ettikleri suları cam sürahiye doldurup en az bir saat beklettikten sonra tüketilmesi  oldukça önemlidir.  Plastik kap ve sürahileri   kesinlikle  mutfağımıza sokmamalı, su ve içeceklerimizi mutlaka cam sürahi ve kaplarda dinlendirmeli ve  sonrasında tüketmeliyiz.

İşlenmiş Gıdalar;

İşlenmiş her türlü besin maddeleri vücudumuzda bir çok yan etkileri bulunmaktadır. İşlenmiş gıdalardan  uzak durmalıyız.

Ev Yoğurdu;

Yoğurdun  mutlaka özellikle evde yapılmasına önem gösterilmelidir. Dünyada son zamanlarda yapılmış olan araştırmalarda hazır yoğurdun meme kanserine etken olduğu ortaya çıkmıştır. Ve tabii  böyle  durumlar genel anlamda sağlığımızı bozduğu gibi Psikolojimizi de bozmaktadır.

Diğer bir  yanlışlık ise, sıcak suya bal katmaktır. Suyun bu durumda  mutlaka ılık su olması ve balın ılık suya katılması gerekmektedir.

Çay;

Sağlık için en yararlı maddelerden biri de   çaydır.  Çayın  kesinlikle yanlış demlenmemesi ve en geç yarım saat içerisinde taze olarak tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü çay aslında antioksidandır, fakat bayat çay ise  kanser yapıcıdır.

Yeşil Çay;

Diğer bir bol bol tüketilmesini önermiş olduğum çay türümüz  ise  "Yeşil Çay"dır. Yeşil çay çaydan iki buçuk kat daha fazla antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırır, zayıflamaya etkisi vardır. Ama iki buçuk dakika içerisinde dökme Yeşil çay alınıp hemen tüketilmelidir. Günde  4 çay bardağı  kadar yeşil çayın özellikle kadınlarda kalp krizini engellediği deneyler neticesinde ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Bütün ev hanımlarına, hayatlarını baharatlandırmalarını, özellikle zencefil ,karanfil, zerdeçal, nane, kekik gibi güzel ve yararlı baharatları  mutfaklarından eksik etmemelerini bilhassa önermek istiyorum . Bol bol  doğal yeşillikleri doğal bir şekilde tüketmelerini de salık veriyorum.

Hatice Hanım gerçekten de bu güzel tavsiyeleriniz ve dikkat çektiğiniz hususlar için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sayın  Hocam röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylemek istersiniz?.

Dünyanın en iyi doktorları "Doktor sükunet" ve "Doktor Neşe"dir.

Hangi tedavi yöntemlerini  uygularsak uygulayalım, kişinin iyi olacağına inanması ve kullanacağı  maddeyi (besin maddeleri) sevmesi ve onun bir şifa kaynağı olacağına İnanması çok çok önemlidir. Diyerek sözlerini tamamladı.

Birçok hocamızla birçok değişik  konular üzerine sohbetler, röportajlar gerçekleştirmiş bulunmakta birlikte gerçekten de halkımıza güzel bilgilerle hem önerilerde bulunan hem, uyaran Değerli Doktorumuz   Sayın Hatice Kösecik'e  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Çamlıca Mahallesi,

Menekşe Sokak,

Yeşil Vadi Sitesi   Zemin Kat

Gsm: 0 505  346 49 18

Nilüfer/ Bursa

Haber ve Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.