Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNKAYA MUHTARI ÖZKAN BOZ İLE ÇOK ÖZEL...

Güzel Bursa’mızın Osmangazi İlçesine bağlı Tarihi Ulu Çınarı ile meşhur İnkaya Mahallemizin iki dönemdir muhtarlığını yürütmekte olan Sayın Özkan Boz ile güzel, detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İNKAYA MUHTARI ÖZKAN BOZ İLE ÇOK ÖZEL...
Röportajımıza başlamadan evvel Özkan Bey bizlere kendinizi tanıtabilir misiniz? Sonrasında ise tarihi özelliği olan İnkaya Köyümüz ile ilgili bilgileri okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek isterim. 1973 yılında İnkaya köyünde doğdum, doğma büyüme bu köylüyüm. Hatta Çınar'ın altında ki evimizde doğduğumu söylemek istiyorum. Köyümüzün ve Çınarımızın tarihine gelirsek, Bursa 1. Murat Camii yaptırırken buradan su alıyorlar, burası caminin Vakıf arazisi olduğundan bizimkilerinde içerisinde olduğu iki aileyi buraya yerleştiriyorlar, ilerleyen süreçte daha birçok ailenin de katılmasıyla köyümüz meydana gelmiş. Takriben hem köyümüzün, hem de Çınarımızın tarihi 610-620 yıl geriye gitmiş olduğu yapılan araştırmalarda da ortaya çıkmıştır. Tabii tarihi çınarımızın altından su kaynağı geçiyor olması bu bölgedeki ekim dikim yapılan arazide olmaması neticesinde Çınar burada serpilmiş büyümüş. 200-300 metre ileride bir tarlada bir tarım arazisinde olmuş olsaydı bu yıllara kadar gelememe ihtimali çok büyüktü. Köyümüz ve tarihi çınarımızla ilgili kısa bilgiden sonra isterseniz okul hayatımla devam edeyim. İlkokulu çocukluğumda köyümüzde okudum. O zamanlar burada okul vardı benden birkaç yıl sonra ilkokul kapandı. O süreç sonunda Erkek Lisesi'ne başladım ve her gün okula yürüyerek gidip geliyordum. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye devam etmeyip askerlikten sonra burada hayatıma devam ettim.  21 yıllık evliyim, dört kız ve bir erkek çocuğu babasıyım. En büyük kızım Emine İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünde eğitim görmekte, Sena Bursa Anadolu Lisesi’nde, Sude Tofaş Fen Lisesi’nde, sonrasında olan ikizlerimiz Berra ve Eymen İlkokul 2. Sınıfta eğitim-öğretim hayatlarına devam etmekteler.  Çocuklarım gerçekten çok başarılılar okullarında olsun hayatlarında olsun bizi daima memnun ettiler. Dedelerine çektikleri kanaatindeyim.

Sayın Muhtarım rahmetli dedeniz ve babanızda İnkaya’ya muhtar olarak hizmet ettiler değil mi?

 Evet, rahmetli dedem Veysel Boz köyümüzün 20 yıl muhtarlığını yaptı. Ben 19 yaşındayken dedemiz rahmetli oldu, sonrasında babam Mustafa Boz 25 yıl mahallemizde muhtar olarak görev yaptı. Babam resmen köyümüzün kıdemli muhtarıdır, ben onun yanındayken bana kimse muhtar demez. Sonrasında 2009 seçimlerinde ben mahalle halkımızın da teşviki ve isteği ile seçimlerde mahallemizde muhtar adayı oldum ve kazandım. 2014 seçimlerinde de kazandım iki dönemdir mahallemize en iyi hizmeti sunma çabasındayım.

Peki, Sayın muhtarım 9,5 yıldır muhtarsınız, bu süreçte köyünüzde neler değişti hangi hizmetlerin gelmesine aracılık ettiniz?

 Öncelikle ben buradan Osmangazi Belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Doğalgaz köyümüze gelmiyordu, getirmiyorlardı. Eski granit taşlar olduğundan buraya giremeyiz bayağı uğraş neticesinde sadece 100-200 eve gaz vereceklerinden pek istekli değillerdi. Sonrasında Osmangazi Belediyemizin büyük özverisi ile ve yapmış olduğu diğer çalışma ile birlikte mahallemize doğalgazı getirmiş olduk. Bunun yanı sıra Osmangazi belediyemizle birlikte bir halı saha yaptık, bu proje gençler ve çocuklarımız için çok iyi oldu. Bunun yanı sıra elektrik dileklerimizin de yenilenmesi çok güzel oldu buradan sırası gelmişken değinmek istediğim diğer bir husus Türk Telekom'un kabloları arazide, tarlalarda  büyük sıkıntı yaşatmakta yerlere düşmesi neticesinde sıkıntılar yaşanmasına rağmen, aradığımızda  maalesef karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Bu konuyla da, ilgili mercilerden yardım beklediğimizi söylemek istiyorum.

Peki, Sayın muhtarım insanların yaşadığı yerde ihtiyaçlar eksiklikler bitmez, hali hazırda mahallenizin ihtiyaçları ile ilgili neler söylemek istersiniz?

 Turist otobüsleri mahallemize geldiklerinde park edecek yer olmadığını, sizler de buradan Uludağ istikametine giderken, gelirken veya geçerken görmüşsünüzdür. Bu büyük araçların park sorunu büyük sıkıntı yaşatmaktaydı. Osmangazi Belediyemiz mahallemizin girişinde yol boyunda, genişletme çalışmaları yapmakta, bu çalışmalar neticesinde takriben 2000 metrekarelik alan kazanımı olacak,  böylelikle gelen park etmek isteyen otobüsler sıkıntısız hizmet verecekler. Osmangazi Belediyemizin yapmış olduğu bu projenin yılbaşına kadar hizmete girmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra şu an yarım kalan tek projemiz kamulaştırması da yapılmış olan Hizmet binası. Hizmet binamızın yanında bir meydan ve çocuk parkının da olduğu bir sosyal aktivite ve faaliyet yerimiz mevcut. Bunun yanı sıra sulamalar ile ilgili her sene bir boru ihtiyacımız oluyor, bunun haricinde çok da abartılı bir ihtiyacımızın olduğunu söyleyemem.

Muhtarım tabii seçimlere de takriben 5 ay kadar bir süre kaldı,2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrardan aday olacak mısınız?

 Sağlık, sıhhatimiz el verdiği sürece elbette Mahalle hakkımızın da istemesi durumunda hizmetlerimizi sürdürme çabasında olacağız.

Sayın muhtarım son olarak vatandaşlarımıza, mahalle sakinlerimize neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

 Köyümüzün gençleri şehirde çalışmaya başlasa da her zaman tarımla alakalılar, köyleri ile alakalılar. Fabrikada çalışsalar da saat beşten sonra gelip ekiyorlar, dikiyorlar. Köyümüzde iletişim dayanışma çok üst safha da. Ben buradan bütün mahalle sakinlerimize, insanlarımıza sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum, herkese selamlarımı iletmek istiyorum.  Diyerek sözlerine son verdi.

 İnkaya’ya ve Tarihi Ulu Çınara yürekten bağlanmış ve hatta hemen onun altında doğmuş olan İnkaya’mıza iki dönemdir muhtar olarak hizmet vermekte olan Sayın Özkan Boz’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz. Ayrıca gerçekten mükemmel bir performans gösteren çocuklarına da eğitim hayatlarında ve sonrasındaki iş hayatlarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.