Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMKÂNLAR DÂHİLİNDE HAYALİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

Emek, Adnan Menderes Mahallesi’nde faaliyet gösteren TAŞİKİZLER DÖŞEME sahibi Muammer Taş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İMKÂNLAR DÂHİLİNDE HAYALİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

Öncelikle bizleri Bursa Haber Gazetesi olarak konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

 Muammer TAŞ, 1977 Giresun Tirebolu doğumluyum. 2002 yılında Bursa’ya geldim. Bursa’da ikamet ediyorum. Ben mobilya sektöründe 1992’den beri varım. Meslek Lisesi mezunuyum. KONFOR, BELLONA, ALFEMO gibi firmalarda teknik servislik yaptım. BAYSALLAR Mobilyanın 15-16 yıldır teknik servisliğini yürüttüm. Rahatsızlığımdan dolayı da kendi iş yerimi açtım. 4 çocuk babasıyım. 2 kızım, 2 oğlum var. Kızlarım ikiz olduğu için, kızların bereketi üzerine ve soy ismimiz olduğu için dükkânımızın adını “İKİZLER” koyduk. 2018 Haziran 15’te resmi olarak işletmemiz faaliyete girmiş bulunmaktadır. Tek kişi çalışıyorum, yeri geliyor eşimin desteğiyle yürütüyoruz. Yeniyiz, beklentilerimizi henüz tamamlamış değiliz. İhtiyaçlarımız var. Yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyoruz.

-TAŞİKİZLER Döşeme’de neler yapıyorsunuz? Yaptığınız çalışmalardan bize bahseder misiniz?

 Bizim ana hedefimiz; tamir, bakım ve onarım adı altındadır. Evde bulunan koltuk, kanepe, çekyat, sandalye gibi köşe takımları, mutfak köşe takımları, müşterimizin isteğine bağlı kumaş değişimi, sünger değişimi, varis içerisindeki arıza, kırık, bakım ve onarılması gereken yerlere müdahale etmek ve halkımıza hizmet etmekteyiz. Yaşam faaliyetimizi sürdürebilmek amaçlı çalışıyoruz. Ekonomi şartların ilerlediği gibi bir koltuk takımı 6000-8000-10.000 arası değişiyor. Bize gelindiğinde yapılması gereken şey en iyi kaliteye ulaştığımızda kumaşın veya süngerin hemen hemen 3500-3600 TL’ye takımların komplesi kaplanmış oluyor. Yeni nesile çekiyoruz. Kişinin evindeki 16-17 yıllık eski koltuk takımları alınıyor. Gördüğü yerdeki veya mağaza gördüğü teşhirdeki fotoğrafını getiriyor. İskelet uyumlu ise biz bunu istediği modelde yeni nesile çekmiş oluyoruz. Tasarımını yeniden düzenliyoruz. Kombineli modeller artık piyasada çok güncel, 2 renk, 3 renk kombinler oluşturuyoruz. Şuana kadar yaptığımız yerlerde herhangi bir sıkıntı yaşamadık, herkes memnun kaldı. Bu şekilde elimizden geldiğince devam ediyoruz. İşte yeni değiliz ama mahallede yeniyiz.

 Ben aynı mesleği Giresun’da da bir süre yürüttüm. 2003’te buraya gelince yeniden başlar gibi olduk. Dolandırıldık, kapattık. 2018’de tekrar bu faaliyete geçtik. Artık yılların tecrübesi diyerek devam ettik. Şuanda adımlarımızı çok daha kontrollü atmaya çalışıyoruz. Birden şahlanmamaya çalışıyoruz. Yaptığımız işi bizim geriye dönüşümüz olacağı için her şeye daha itinalı, daha özverili olarak gayret gösteriyoruz.

-Giresun’dan beri bu işi yapıyorsunuz. Bazı şanssızlıklar yaşamış olmanıza rağmen tecrübeler edinmişsiniz. Peki, bundan sonraki ilerleyen süreçte ne gibi hedefleriniz var?

 Mahalle arası döşemeciliklerde, koltuk döşemeciliğinde bizler gibi yetişenler yok. Bizim elemanlara da ihtiyaçlarımız var. Bu işin altyapısından gelebilecek elemanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Fabrikalarda ya çakmacı, ya sünger kesimci, ya dikimci ya da kesimciler mevcut. Topyekûn aynı işi yürüten kişiler yok. Topyekûn götürebilen grup yok. Bulunduğumuz bölge 110.000 nüfuslu bir bölge, şuanda 3 kişiyiz. Bursa geneline bakıldığında Esnaf Sanatkârlar Birliği’nden aldığımız tüyolara göre toplam Bursa’da 16-17 kişiyiz. Eskiden çıraklık dönemleri vs. oluyordu. Meslek Liseleri’nde atölyelerde bizler öyle yetiştirildik. Meslek Liseleri’nde fabrikalara gönderilip her iş bize yaptırılıyordu. Şimdi fabrikasyonlarda o şekilde değil. Kişiye tek iş veriliyor, ya sünger keser, ya diker, ya çizimini yapar orada öğrenir ya da çakımını yapar. Bizim de geleceğimiz biraz sıkıntılı, bunu çocuklarımıza da öğretip ilerletmek. Bu tarz döşemecilerin Sanayide olmaması için mahalle arasında olması gerekiyor. Bir kuaförün, bir fırının mahalle içerisinde olması gibi bu tarz işlerinde mahalleler arasında olması gerekiyor. Sanayi Bakanlığı da, Vergi Dairesi de aynısını söylüyor. Sanayi tipi çalışacak olursak topyekûn imalat olarak, bu da mahalle içerisinde olmuyor. 

 İlk hedefimiz olarak biz de imalat düşünüyorduk. Hesaplarımız tutmadı. Tutamayınca da mecbur mahalle arasında bir yer düşündük. Tamir yapmak yeni yapmaktan çok daha zor, kişinin elindeki ürünü alıp yeni nesile çevirmek, onun hayalini süsleyebilmek, onun hayalini gerçekleştirebilmek bizler için gerçekten zor.

-Bu bölge halkına, Emeklilere ne tür mesajlar vermek istersiniz? Ev hanımlarına neler söylemek istersiniz? Buraya geldiklerinde neler bulabilecekler?

 “Bizim ürünümüz de yeni olur mu?”  veya “Çok canımız sıkıldı atıp yenisini alalım mı?” mantığıyla Milli Ekonomiye destek amaçlı elimizdeki iskeleti çöpe atıp, yakmak, yıkmak yerine bilen kişilerden veya bizlerden destek alınarak ürünün yenilenmesini, 15-20 yıl daha kullanılabilecek olduğunu temin edip, milli serveti çöpe atmak yerine geri dönüşümde kullanılabilir. Ürünüm eski çöpe atalım, yenisini alalım mantığıyla gidildiğine aldığı üründen de aynı randımanı alamıyorsunuz. Firmalarla da tartışma çıkıyor. Yastığı vs. farklı gelebiliyor. Biz burada birebir hizmet verebiliyoruz. 3-4. el firma değiliz. Yastığı vs. problem olduğunda müdahale edebiliyoruz. Biz ki onların elinin altında biriyiz. Canı sıkıldığında da uğrayabiliyor. Bilgi almak istediğinde de uğrayabiliyor. Biz her konuda yardımcı oluyoruz.

 Mahalle halkına çok yabancı değilim. Gelen kişi mahalle halkıdır. 17 yıldır birçok kişiye hizmet verdik. Hemen hemen %25’i gibi bir grup sima olarak tanıyor. Diğer bir yönümüz de mobilya montajlarında teknik ve tecrübelerimiz mevcuttur.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak kabul ettiğiniz ayrıca teşekkür ediyoruz. İlerleyen süreçlerde çalışma hayatınızda çok daha başarılı olmanızı diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Adnan Menderes Mh. Cumhuriyet Cd. 8. Camii Sk. No:3 Emek/BURSA

Tel: 0536 957 01 35

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.