Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İÇ SAVAŞTAN TÜCCARLIĞA SIFIRDAN BAŞARIYA…

Halep'te doğup, iç savaş neticesinde Yurdumuza gelmiş olan genç girişimci Sayın Ali Eldik ile bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İÇ SAVAŞTAN TÜCCARLIĞA SIFIRDAN BAŞARIYA…

Genç girişimci Sayın Ali Eldik ‘İşyerimizde her türlü beyaz et ve kırmızı et ürünleri bulunmaktadır. Her zaman  taze ve kaliteli ürünleri almak isteyen bütün   kardeşlerimizi her iki şubemize de  beklemekteyiz’ diye konuştu.

Öncelikle Ali Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasın da ise Eldik Et' in kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsınız sevinirim.

Elbette, Öncelikle bana Bu güzel fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederim. 1990 yılında Suriye'nin Halep şehrinde doğdum. Orada 10. Sınıfa kadar eğitimime devam ettim.  2011 yılında iç savaş yüzünden Bursa'ya yerleştik.

Okuyucularımıza Eldik Et ile ilgili bilgiler vermem gerekirse;

İlk olarak büyük dedem Ramazan Eldik  tarafından 1931 yılında Halep'te kurulan işletmemize sırasıyla dedem Muhammed Ali Eldik , sonrasında babam Zekeriya Eldik ve son olarak da babamdan sonra üç kardeşim ile birlikte Ben Ali Eldik diğer kardeşlerim İbrahim Eldik ve Abbas Eldik ile birlikte işletmekteyiz. Başaran Mahallesi ve Selamet Mahallesindeki 2 şubemizin  yanısıra Bir de imalathanemiz bulunmaktadır.

Peki Ali Bey işyeriniz de hangi ürünlerin satışlarını yapmaktasınız?

İşyerimizde her türlü beyaz et ve kırmızı et ürünleri bulunmaktadır. Her zaman  taze ve kaliteli ürünleri almak isteyen bütün   kardeşlerimizi her iki şubemize de  beklemekteyiz.

Daha başka neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

İç savaş neticesinde Suriye'de büyük sıkıntılar yaşadık büyük felaketlerle karşı karşıya kaldık. Sonrasında mecburen buralara gelmek zorunda kaldık burada da Türk milletinin ve halkının gerçekten de bizlere büyük yardımları ve destekleri oldu, devlet olarak da gayet büyük destekler verdiler ayrım yapmadılar onlara buradan tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Ama bazı zamanlarda bizim yapmış olduğumuz yanlışlıklar olması durumunda bizleri uyarsınlar. Kesinlikle Bizler burada kavga ve gürültü olmasın istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bizlere elinden gelen yardımı desteği sağladı. Biz burada 3 Kardeşim ile birlikte üç senedir vergimizi ödeyerek çalışmalar yürütüyoruz. Böyle yıllardır vergisini ödeyen esnaflara ve tüccarlara vatandaşlığa geçmesi konusunda kolaylık sağlanmasını beklemekteyiz. Çünkü bankalarda olsun, resmi kurumlarda olsun büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

Müşteri potansiyeliniz olarak bizlere bir oran verebilir misiniz?

Yarı yarıya , aşağı yukarı %50 Suriyeli, %50 de Türk vatandaşlarına hizmet vermekte  olduğumuzu söyleyebilirim.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Son olarak neler eklemek istersiniz?

Kadirşinaz Türk halkına ve Türk Devleti'ne gerçekten minnettarız. Ve her zaman her koşulda kardeşçe yaşamamız gerektiği inancındayım.  Buradan herkese bütün Müslüman alemine Sevgilerimi ve saygılarımı iletmek istiyorum.

3 yıldır ülkemizde beyaz et ve kırmızı et satışı gerçekleştirmekte olan Eldik- Et'in dördüncü kuşak işletmecilerinden olan Ali Eldik' e Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz. Ülkemizde 3 yıl çalışırken vergi levhasını çıkartarak düzenli bir şekilde vergisini ödeyen bir kişiden bahsediyoruz. Ayrıca  Ali Eldik'in babasına ve kardeşlerine de  ayrıca şükranlarımızı iletmek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Başaran Mahallesi, Hakan Caddesi,

No:66

Tel: 0537 717 33 52

0539 676 69 19

Facebook: alieldik.com

Osmangazi /Bursa

Hazırlayan ve Fotoğraf:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.