Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBRAHİMPAŞA’DA GÜZEL ÇALIŞMALAR

Bursa'mızın en eski mahallelerinden İbrahim Paşa Mahallemizin muhtarı Sayın hanımefendi Mizyal Tunçman ile güzel, keyifli bir o kadar da bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İBRAHİMPAŞA’DA GÜZEL ÇALIŞMALAR
Öncelikle muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında İbrahimpaşa Mahallesi’ne muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Ben doğma büyüme Bursalıyım ve bu mahallede dünyaya geldim.  Babam 2000 yılında rahmetli oldu ve o yıla kadar toplam 39 yıl mahallemizin muhtarlığını yaptı. 2000 yılında Mahalle sakinlerimiz de biz bu aileye alışık deyip bana muhtar olmamı teklif ettiler ve beni Muhtar yapmak istediler. Ben de böylelikle babamdan sonra mahallemizin 2000 yılında yeni muhtarı olmuş oldum. Babamın adını da sırası gelmişken zikretmek istiyorum. Kendisi Hasan Basri Saraçoğlu 39 yıl mahallemizin Muhtarlığını yapmıştır. 2000 yılından bu zamana muhtarlık görevini ben sürdürmekteyim.

Peki, bu süre zarfında İbrahimpaşa Mahallesi’nde neler değişti?

 Eski ve yerleşik bir mahalle olduğu için aslında pek fazla bir değişiklik olduğunu söyleyemem. Osmangazi belediyemiz birçok kaldırım ve tretuvar çalışmaları yaparak yenilemeler yaptı. Yine apartmanlarda sıfır olanlar değiştirilemedi, onlara taş döşemeler gelecek. Büyükşehir belediyemiz harabe durumunda olan hamamımızı restore ettirdi. Onun altında kağıt toplayıcıların elinde olan boş bir alanımız vardı orası kültür merkezi oldu, bu yerleri bizlere Büyükşehir Belediyemiz kazandırdı. Çünkü küçük bir mahalle olduğumuzdan ve Yeşil Alan, Çocuk Parkı alanlarımız ve otopark olarak büyük sıkıntılar var.  Esnaf sabah geldiğinde araçlarını park ediyor gelen gidenler de park ettikleri için büyük sıkıntı var. Bizim gibi merkezdeki İbrahim Paşa Mahallesi, Nalbantoğlu,  Hocaalizade’de maalesef buralarda hiç çocuk parkı yok. Eskiden Akbıyık Caddesi'nde Caminin bahçesinde iki salıncak vardı çocuklar oraya gidiyordu orası da kaldırıldı. Otopark sorunu yüzünden bir çok eski Mahalleli mahallemizi terk etti. Mahalle sakinleri araçlarını yerlerinden kımıldatmak istemiyorlar, çünkü aracını çıkarttığı zaman döndüklerinde yer bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını biliyorlar. Mutlaka bu iki konu özelinde mahallemizde acil bazı düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyorum.

İbrahim Paşa Mahallesi'nde otopark ve çocuk oyun alanları mevzusunda büyük sıkıntı olduğunu biz de görmekteyiz. Peki, son olarak Sayın muhtarım seçimlere de az bir süre kaldı, yeni dönemde Muhtar adayı mısınız?

 Tabii uzun yıllardır mahalle muhtarı olduğumdan. Kim nerede oturuyor hepsini ezbere biliyorum. Artık burada muhtar-mahalle sakini ilişkisi değil de akraba, komşu ilişkisi yaşadığımı söylemek istiyorum. Son olarak Büyükşehir Belediye başkanımızın da çalışma sistemi çok güzel bazen bizi toplantıya çağırıyor diğer daire başkanları ile buluşmamızı sağlıyor,  çözüm odaklı çalışılıyor. Eski BUSKİ binasının olduğu cadde çok tenha, boş o caddelerimizin her iki belediyemizden de canlandırılmasını istiyoruz. Çünkü orada harabe evler de olduğundan uyuşturucu yatağı oldu. Ayrıca 3 tane harabe evlerimizin Büyükşehirden ricam yıkılmasıdır. Etrafa da çok büyük tehlike saçıyorlar Osmangazi Belediyemizden yarım kalan kaldırım, tretuvar çalışmalarını tamamlanmasını bekliyoruz. BUSKİ’den de bu kadar girişimlerde bulunduk ama bir sonuç alamadık dere yatağımızın ıslahı ve temizlenmesini beklediğimizi son olarak eklemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bursa'nın en eski mahallelerinden İbrahimpaşa Mahallemizin 19 yıldır muhtarlık görevini yapmakta olan Sayın Hanımefendi Mizyal Tunçman’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.