Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzur evi gibi cafe

Her kesimden insanların uğrak mekanı olan Klas çınar kafe sahibi Reşat şenyıldız bursa habere konuk oldu

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Huzur evi gibi cafe

Devlet büyüklerinin de uğrak  mekanı olan klas çınar kafe işletmecisi herkesin yakından tanıdığı pazarcılar odası eski başkanı Reşat şenyıldız a neden klas çınar kafeyi tercih ediyorlar diye sorduk 

 Bunun sebebinin önce huzurlu bir mekan olduğunu vurgularken 7 den 70 e herkes ailecek gürültüsüz bir ortamda yemeklerini yiyip kahve yudumlarken sohbetlerini edebiliyorlar diye belirtti, ayrıca sayın şenyıldız her geçen gün müşteri sayımız artıyor bunun nedeni ise klas çınar kafe ye gelen insanlar çevresindeki insanları da buraya yönlendiriyorlar şehrin Tam merkezinde huzur dolu sohbet etmek isteyenleri klas çınar kafeye bekliyoruz ifadelerini kullandılar 

Türk Kahvesinin tarihçesi

1543 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirdi.

Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.

İlk olarak 1554 yılında Tahtakale’de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı. Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu.

Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu.

Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı.

İLETİŞİM                                                                                                                 

Adres şehre küstü mahalle muhtarlığı yanı

Tel: 2260091

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.