Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HÜRRİYET’İ ÇOK SEVİYORUM...

Bursa’mızın güzide mahallelerinden Hürriyet Mahallesi'nin yeni bayan muhtarı Sayın Fatma Tunçezer ile güzel , kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2019 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HÜRRİYET’İ  ÇOK  SEVİYORUM...
Sayın muhtarım , öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

    --- Elbette ,  memnuniyetle .  Özellikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için size ve gazetenize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1955  Yugoslavya   göçmeni olarak Osmangazi Hürriyet'e yerleşmişiz ,  yıllardır buradayım . 3 çocuk annesiyim. İki kızım bir oğlum var. Ayrıca çocuklarımdan 5 tanede  torunum var.  Çok mutluyum onlarla gurur duyuyorum. 25 yıl İpekiş  A.Ş’ de  çalışma hayatım var , sonrasında kendimin ve halkımızın teveccühü ile Hürriyet Mahallesinde muhtar adayı oldum. 1950'li yıllardan itibaren Ahmet Ağabeyimiz , sonrasında Vahdettin  Ağabeyimiz , Mesut Ağabeyimizden sonra  şu anda mahallemizin  dördüncü  Muhtarı  olarak ben seçildim. Mahalle sakinlerimiz ,  çok iyi insanlar gerçekten bana çok güzel bir şekilde  teveccühlerini  gösterdiler onlara  buradan tekrardan teşekkürlerimi  iletmek istiyorum.

    ----Muhtar adayı olmam konusunda  bundan önceki dönemde de halkımız tarafından öne çıkmam istenmişti , Fakat o zaman anneme ve torunlarıma baktığımdan ve de yeni  emekli olduğumdan, sıcak bakmamıştım. Daha Sonra 2016 yılında eşimi kaybettim, kendimi o zamandan sonra halkıma , mahalleme , küçük ,büyük herkese adadım . Zaten duygusal bir yapım vardı ,  bu bağlamda halkımıza daha da yakınlaştım. Onlar da biliyorum beni çok seviyorlar ve bu seçimlerde tekrardan aday olmam da ısrar ettiler. Ben yine sıcak bakmamıştım  , Mesut Ağabeyime   karşı saygısızlık olarak düşündüm fakat kendileri  rahatsız olduğundan dolayı o şekilde ifade  edilmesinden  dolayı ben de adaylığımı 15 gün içerisinde okeyledim. Broşürlerimizi  bastırdık, azalarımızı oluşturduk ve böylelikle kapı kapı gezerek oy istedik. 49 tane sokağımızın  hepsini gezdik ,  herkesten  oy istedik.   Mahalle sakinlerimiz de aday olmama çok sıcak baktı büyüklerim de çok  destekledi . Çekişmeli  bir seçim neticesinde son sandıkta Muhtar olmakta  beni ziyadesiyle memnun etti. Hepimiz  sevinç çığlıkları attık, çalışmalarımızın  , emeğimizin karşılığını almış olduk.  Çok güzel bir sonuç aldık.

Sayın muhtarım hangi projeleri öneçıkartmak istiyorsunuz?Mahallenizdene gibi eksiklikler var?

   ---Öncelikle pazar alanımızla ilgili sıkıntı var, halkımız  yıllardan beri pazarın üstünün  kapatılmasını istiyor. Bizde  bununla ilgili projemizi   sunduk,  büyüklerimizden talep ettik uygun olursa olacak , eğer uygun  olmazsa daha  başka projelerimizde var . Olmazsa üzerinin kapatılmasını  arz edeceğiz . Mahalle olarak   daha başka   eksikliklerimizde var. Çevre düzenlemeleri, peyzajları hallediyoruz , bu konuda Osmangazi Belediyemiz çok duyarlı telefon ettiğimizde anında gerekli hizmeti alıyoruz  . Sonuçta yeni bir başlangıç yaptık ,inşallah ilerleyen süreçte çok farklı  hizmetleri mahallemize getireceğiz. Zaten seçim öncesinde halkımıza  bu konularla  ilgili bildirimde bulunmuştum. Her ay halkımızla  toplantılar düzenleyerek  mahallenin ihtiyaçlarını , eksikliklerini  birebir mahalle sakinlerimizle fikir  alışverişinde bulunarak bunları ortaya çıkaracağız.  Sonrasında buralardan çıkan sonuçları belediyemizle paylaşacağız ve  mahallemizin hak ettiği hizmetleri  getirmek için ben ve azalarım durmaksızın çalışmalar yürüteceğiz. 50 yıldır bu mahallede yaşıyorum . Hürriyet Mahallesini  çok seviyorum . Mahallemiz  genellikle Bulgaristan göçmeni olmak üzere göç almış bir Mahalle uzun yıllardır yaşamış olduğum mahalleye Muhtar olarak hizmet edebilmek hayalimdi bu hayali gerçekleştirmiş oldum . Çok mutluyum.

Yavaş yavaş röportajımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, son olarak neler eklemek istersiniz?Mahalle sakinlerine ne tür mesajlar vermek isterseniz?

    ---Özellikle Mahalle sakinlerine  teşekkür etmek istiyorum onları çok seviyorum. Onların da beni çok sevdiklerine  inanıyorum . Çünkü her gün çeşitli  kutlamalarla bana geliyorlar mutluluklarını ifade ediyorlar . Bundan sonra daha güzel çok güzel bir şekilde  birlikte  çalışacağız ve güzel hizmetleri mahallemize getireceğiz .  Son olarak başta Mahalle sakinlerimiz olmak üzere bütün Bursalılara sağlık, sıhhat, afiyet  ve mutluluklar diliyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.




HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.