Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HOCATAŞKIN MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BEKLİYOR...

Üç dönemdir Hocataşkın Mahallesinde güzel çalışmalar yürüten Mahalle Muhtarı Ufuk Varveren ile güzel bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HOCATAŞKIN MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BEKLİYOR...
Sayın muhtarım öncelikle 14,5 yıldır görevdesiniz bu süre içinde Hocataşkın Mahallesinde neler değişti acaba? Sonrasında da bizlere mahallenizin ne tür eksikleri olduğu ile ilgili bilgiler de verirseniz sevinirim?

 Bursa Büyükşehir Belediyemiz, mahallemizde atıl vaziyette olan Beyazıt Paşa Medresesi’ni tarihi kimliğine uygun olarak restore ettirdi. Sonrasında mahallemizde bulunan Eski Gasilhane kaldırıldı, etrafı kamulaştırılarak orada bulunan Feyzullah Paşa Mescidi gün yüzüne çıkartıldı. Bunun yanı sıra çocuk parkımız ve Somuncu Baba Aşevi hizmet vermeye başladı. Yine Büyükşehir Belediyemiz Hocataşkın Hazretleri'nin türbesini düzenledi.  Bu tür çalışmalar yapıldı böylelikle mahallemizin tarihi kimliği ortaya çıkarılmaya çalışıldı. Bunun yanı sıra Hocataşkın Mahallesi tarihi kentsel 2. derece sit alanı olduğundan mahallemizdeki birçok bina 80-90 yıllık eski yapılardan ibarettir ve bunlar en fazla iki buçuk kat olarak yapılmış olduğundan hem kullanışsız hem de eskimiş vaziyettedirler. Bu yüzden haber manşetinde de değinmiş olduğumuz gibi mahallemizde, acil kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması istiyoruz.

 Mahallemizde 4 tane tarihi cami bulunmaktadır. Bunlar Hocataşkın Camii. Beyazıt Paşa Camii, İbni Bezzaz Camii ve Feyzullah Paşa Medresesi’dir. Aynı zamanda Yeşil Camii ve Emir Sultan Camii arasında kalan 650 senelik tarihi geçmişi olan Ruhani bir mahalledir. Böyle tarihi geçmişi olmasının yanı sıra söylemiş olduğum üzere yapılar alçak katlı ve çok eskimiş durumdadır ve bu yüzden halkımız artık eski evlerde kalmak istemediklerinden eski mahalle halkımız büyük oranda mahallemizi terk etmiş durumda olup onların yerine gelen kişiler ise maalesef eski tarihi kimliğe sahip mahallemize sahip çıkmamaktadırlar. O yüzden gün geçtikçe mahallemizde ikamet eden sayısı azalmaktadır.

 Bursa’mızın en eski yerleşim yerlerinden olan mahallemizin en öncelikli sorunu kentsel dönüşüm çalışmalarının bir türlü başlayamayışıdır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Yıldırım Belediye Başkanımızdan da kentsel dönüşüm çalışmalarına bir an evvel mahallemizin de dahil edilmesini ben Mahalle Muhtarı Ufuk Varveren ve bütün mahalleliler olarak beklemekteyiz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak Hocataşkın Mahallesi Muhtarı Sayın Ufuk Varveren’e çalışmalarında ve gelecek hedeflerin de başarılar diliyoruz.


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.