Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİZMET İÇİN VARIM!

Bursa’mızın Merkez Osmangazi İlçesine bağlı Selimiye Mahallesi muhtarı Sayın Mustafa Demir ile güzel, detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HİZMET İÇİN VARIM!
Sayın Muhtarım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bilgilerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Öncelikle bizi ziyaret etmiş olduğunuzdan dolayı sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Allah sizden razı olsun. Ben Selimiye Mahalle Muhtarı Mustafa Demir, 1953 yılında Elazığ'da dolmuşum, ilk orta ve lise öğrenimimi Elazığ'da tamamladıktan sonra 1973 yılında Hava Teknik Okulu Komutanlığı Sınavını kazanarak İzmir'de bir yıl okuduktan sonra 15 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Hava Kuvvetleri kademesinde tekniker olarak görev yaptım. 1987'de astsubaylığa yükseltildim. 1988 yılında kendi isteğimle sağlık nedeniyle malulen emekli oldum.1988’den 2000 yılına kadar baba mesleği olan inşaat müteahhitliği yaptım. Bu süreçte Elazığ'da inşaat sektöründe yap-sat projelere imza attım. 1999 depreminden sonra Bursa’ya yerleşmeye karar verdik. Bursa'ya geldiğimizde de 2000 yılından 2014 yılına kadar esnaflık yaptım. 2013 yılında eski muhtarımız Sami Vardar Bey’in rahmetli olmasından dolayı 2014 muhtarlık seçiminde mahallemizde muhtar adayı oldum. O seçimde 6 bayan, 6 erkek toplam 12 aday vardı. 2014 seçimlerinde en yakın adaya 180 küsur oy fark atarak seçildim, buradan bütün mahalle sakinlerime teveccühleri için teşekkür etmek istiyorum. O günden bugüne kadar mahallemizde çok güzel hizmetlerde bulunduk.

Peki, Muhtarım bu süreç zarfında Selimiye Mahallesinde neler değişti?

Bu süreçte mahallemizde çok güzel hizmetlerimiz oldu.  Biz seçildiğimizde mahallemizde şu andaki Suriyeliler yoktu, hemen hemen hiç yoktu. 2014 yılına geldiğimizde ilk etapta Selimiye Camisi'nin önünde bulan eski muhtarlık binamızı yıkarak yeni bir Muhtarlık binamızı yaptırmaya çalıştık bu kapsamda, mahallemizde 5. Değirmen Sokak Numara 39’da bulunan iki katlı kargır binayı kamulaştırılarak, yıkıldı. 2016 yılında muhtarlık binamızın temelleri atıldı. Bu binayla mahalle halkına, sakinlerine daha iyi hizmet verme çabasını ortaya koymuş olduk. Bu binamızın yapılışında Mustafa Dündar Başkanımıza ve Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bey'e buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 2017 yılında da binamıza bitmiş bir şekilde geçtik. Ayrıca muhtarlık binamızın mahallemizin merkezinde olmuş olması da kullanışlı olması açısından çok elverişli oldu. Sonra ne yaptık, ilk önce Selimiye Çocuk Parkımızın durumu çok kötü vaziyetteydi ve içi toprak olduğundan ve cam kırıkları olduğundan etrafa ve çocuklara tehlike arz ediyordu. Dolayısıyla buranın zeminine dökme plastik kauçuk uygulandı, bu tür bir zemin hiçbir yerde yok. Bu ilk olarak mahallemizde uygulandı. Sonra ne yaptık Şehit Asteğmen Vahit Ardıçlı Parkımız Osmangazi Belediyemiz, Park Bahçeler Müdürlüğünün desteği ile A'dan Z'ye yenilendi. Mahallemizde 2015-2016 yıllarında uyuşturucu kullananlarla ilgili sıkıntılar çok vardı, bizde iki yıl Emniyet Müdürlüğü'ne gidiş gelişler neticesinde geçtiğimiz yıl mahallemizde toplam 4 kameradan ibaret Selimiye çocuk parkımızın yanına Mobese kameralarını yerleştirerek bu tehlikenin önüne geçmiş olduk. Mahallemizde sosyal etkinliklerimiz çok oldu. Ramazan'da Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Ramazan İftar programları düzenlendi yine Büyükşehir Belediye başkanımızın desteği ile il dışı kültür gezileri kapsamında Edirne'ye Konya'ya Çanakkale’ye ve daha birçok yere geziler düzenlendi. Mahallemizin birçok sokağında olan karanlık bölgeler elektrik direklerine çift taraflı armatürler takılarak aydınlatılmış oldu. 4,5 yıldan beri halkımızın hizmetinde, elimizden geldiğince en iyi hizmeti onlara sunma çabasındayız.

Peki, Sayın muhtarım Selimiye Mahallesinde acil olarak hangi ihtiyaçlarınız var? Bunlarla ilgili kamuoyunun bilgilenmesi açısından bizlere neler söylemek istersiniz?

 Çarşamba Bölgesi'nin kentsel dönüşüme acil olarak ihtiyacı var. Mesela bizim kendi mahallemizde yüzlerce Suriyeli muhacir kardeşlerimiz var. Muhacir kardeşlerimizin sosyal yaşantısı ile bizim sosyal yaşantılarımız farklı olduğu için bazı sorunlar çıkabiliyor, şu an bu olaylar yatışmış olmakla birlikte her an patlak verebilir. Çünkü onlarla bizim yaşantımız çok farklı. Bunun yanı sıra birçok kereler UEDAŞ’a başvurmuş olmamıza rağmen maalesef mahallemizdeki Havai Elektrik kabloları yeraltına çekilemedi. Önümüzdeki programda, Önümüzdeki programda dinilerek böylelikle yıllar geçmiş oldu. Bu konuda UEDAŞ yetkililerinden hassasiyet beklediğimizi iletmek istiyorum. Bununla ilgili yetkililerden talebimiz oldu maalesef net cevap alamadık onlardan artık ve bu işlerin yapılması ile ilgili bir tarih beklediğimizi buradan söylemek istiyorum.  Mahallemiz çok eski bir mahalle 100 yıllık bir mahalle, nerden biliyorsunuz derseniz; işte görüyorsunuz Selimiye Cami’sinin tarihi orada. Mahallemizde toplam 273 bina var, 1924 dairemiz var, 170 küsur iş yerimiz var, 6 tane kamu dairemiz var şimdi bunlara bakınca çok ufak bir mahalle gibi gözükse de bayağı büyük bir mahalleyiz. Toplamda 13 sokağı,4 Caddesi ve 4000 nüfusu var. Mahallemizde mutlaka kentsel dönüşüm yapılmak zorunda. Kentsel dönüşüm olursa, buradaki Suriyeli sorunu da çözülür mecburen binalar yıkıldığı zaman tahliye olacaklar, öteki türlü sorun daha da artacak. Ayrıca İntizam - Selimiye Mahallesi Otoparkının üzerine Başkanımızdan bir Basketbol Sahası sözü almıştık onun hayata geçmesini bekliyoruz. Ayrıca Şehit Asteğmen Vahit Ardıçlı Parkımıza da mutlaka Mobese kamerası ihtiyacının olduğunu söylemek istiyorum.  Bizim Osmangazi Belediyesi'nden tek istediğimiz şey, çöp kovalarının durumunu halletmesi olacaktır. Bu kovalarının durumu gerçekten içler acısı. Bazıları bu kovalara iyi bakarken bazıları pek ilgilenmiyor bazıları belediye alsın koysun diyor. Mevcutların çoğu da kırık olmasından dolayı etrafa kötü kokular saçıyor, sineklenmeler oluyor, bu konu ile ilgili her hafta mahallemizde ilaçlama oluyor bu ilaçlamada tabi halkın sağlığı ile ilgili sıkıntılar yaşatıyor. Parklarımızın her gün temizliği yapılıyor olmasına rağmen maalesef hakkımız ve Suriyeli Muhacir kardeşlerimizin hor kullanmasından dolayı her zaman düzenli ve temiz olamıyor.

Sayın muhtarım röportajımızın sonuna yavaş yavaş yaklaşmış bulunmaktayız, son sorum, gelecek seçimlerde tekrardan Selimiye Mahallesi Muhtarı adayı olacak mısınız?

Sağlığımın, sıhhatimin yerinde olması durumunda Mart 2019 seçimlerinde tekrar aday olduğumu buradan belirtmek istiyorum. Tabii burada halkımızın teveccühü, isteği çok önemli biz elimizden geldiğince mahallemizin ihtiyaçlarını sona erdirmeye, gidermeye çalışıyoruz. Burada son olarak bütün mahalle sakinlerimize, vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.