Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİÇBİR ÇOCUK "LİMİTSİZ" DEĞİLDİR...

Kentimizin Başarılı Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Sayın Ömer Kocael ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HİÇBİR ÇOCUK "LİMİTSİZ" DEĞİLDİR...
Öncelikle Ömer Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise kendi kliniğinizin açılışı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

   ---- Tabi ki, memnuniyetle. Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Afyon'da bir süre pratisyen olarak görev yaptım. Sonrasında Bursa Uludağ Çocuk Psikiyatri bölümüne başladım, yaklaşık 5 yıl orada çalıştım. İlerleyen süreçte bir yıl kadar da Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Psikiyatristi Uzmanı olarak çalıştıktan sonra yaklaşık 1 sene kadar önce kendi özel Kliniğimde halkımıza hizmet vermeye başladım. Çocuk doktoru olan eşim Fatma Kocael ile 3 yıldır evliyim.

Öncelikle Ömer Bey doktorluk nasıl bir meslektir?Doktor olmak için neler gereklidir?

      ---Doktorluk çalışmak, özveri hatta kendi hayatından da fedakarlık yapmayı gerektirir.  Tabii en öncelikli Doktor olmak isteyen kişinin insanları sevmesi gerekir. Ayrıca sosyal açıdan ihtiyaç duyan bir insanın Doktor olması insanlarla iletişiminin iyi olabilmesi, empati kurabilmesi ve en büyük gereksinim duyduğu şey ise sabırlı olması gerekmektedir. Bu sorununuza böyle bir cevap verebilirim.

Sizce en muteber, en güzel hekim-hasta ilişkisi nasıl olmalı?

     ---- Hastanın doktora, doktorunda hastaya saygılı olduğu. Yine az önce saymış olduğum gibi empati yapabileceği bir ilişki en doğru ilişkidir. Hasta doktorun işinin zorluklarının farkında olmalı, Doktorda hastanın kendine yönelik aciliyet gerektirdiği tutumlarda bulunmasını Doktor anlayışla karşılamalı, hastada  doktorun hem iş yoğunluğundan dolayı hem de yaşadığı hayatın stresinden dolayı ona sabır göstermelidir.

Uzun yıllar Tıp eğitimi almışsınız ve sonrasında çocuk psikiyatri bölümünü seçmişsiniz, peki niçin bölümü tercih ettiniz?

    ---- Belki de geçmişte yaşadığım hayatın zorluklarından olabilir. Çocuklukta yaşadığım zorluklardan dolayı çocuklara yardım etme isteğimin arttırdığını söyleyebilirim. Tıp Fakültesi'ne girdiğimde ilk istediğim çocuk psikiyatristi olmaktı ve de o öyle oldu.

Kendinize "rol model" aldığınız hocalarınız oldu mu?

    ------ Evet, oldu.  Prof. Dr Yankı Yazgan ve yine Prof. Dr Bengi Semerci'yi sayabilirim. Bu iki hocamı da öğrenim hayatım boyunca ve sonrasında hep örnek aldım.

Peki çocuk psikiyatristi olmak için bu bölümü seçmiş olan öğrencilere neler söylemek istersiniz?O yollardan geçmiş biri olarak ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

   ----Çocuk psikiyatristliğini seçtikten sonra ailelerin dertleriyle dertlenmek en önemli görevimiz oluyor. Tabi bunu yaparken dış taraftan bakmak olayların kendi hayatlarımızı da etkilememesi gerekir. Örneğin ben ilk taciz olayı ile karşılaştığımda kendi kız kardeşimi sabahtan akşama kadar defalarca arıyordum. Bu süreçler ailelerde travmatik olabiliyor bu travmadan kendimizi arındırmalıyız ve bu şekilde başkalarına da yardımcı olmalıyız. Yeni mezun Tıp öğrencilerine bu şekilde birkaç öneri sunabilirim.

Hobileriniz veya sizi tanımlayan özelliklerinizden bahsedebilir misiniz?

    ----Hobilerim arasında fotoğraf çekmeyi sayabilirim. Bunun yanı sıra basketbol, futbol oynamayı ekleyebilirim ve tabii eşimle birlikte gezmek de yapmak istediğim şeylerin  en başında gelen olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Peki en çok karşılaşmış olduğunuz vakalar, hastalıklar, rahatsızlıklar neler?

    ----Daha çok dikkat eksikliği - hiper aktivite bozukluğu, Bunun yanı sıra aile tutum problemleri, depresif çocuklar, otizmli çocuklar, sınav kaygısı yaşayan ve bu yüzden hayatı sıkıntılı yaşayan çocuklar, madde kullanımı olan çocuklar  anne baba ayrılması sonrası yaşanan sıkıntılarla ilgili karşılaştığımız rahatsızlıklar, gelişim geriliği olan çocuklarımız başta olmak üzere kliniğimizde bu tür vakaların takip ve tedavi süreçlerine yardımcı olarak gerekli yönlendirmeleri yapabilmekteyiz.

Sayın hocam röportajımızın da sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son sorumuz ise biraz özel bir soru ama bunu da tabi size sormak istiyorum.

  Yaşamınızı etkileyen en mucizevi olay nedir?

    ----- İnsanın hayatını şekillendiren huzur ve mutluluğun devamını sağlayan en önemli olay doğru eş seçimi diye düşünüyorum. Ben de bu konuda şanslı olanlardanım. Bu soruya "eşimle karşılaşmak" demek istiyorum.

    Belki de röportajımızda ki bu en zor ve kritik soruya çok güçlü bir cevap verdiniz.

       Bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Sayın  Ömer Kocael'e ve değerli eşi Sayın Fatma Kocael'e  çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılarının devamını diliyoruz.


 

İletişim Bilgileri:

Yeni Karaman Mahallesi,

Sanayi Caddesi      No: 150/24

Umi Plaza      Kat: 3     Daire :24

Tel: 0224 240 2122

GSM: 0551 170 3848

www.omerkocael.com

Facebook:dromerkocael

Instagram:dr_omerkocael

Osmangazi /Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.