Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER ŞEY, ÜÇEVLER MAHALLESİ İÇİN...

Bursa’mızın en aktif ve başarılı muhtarlarından olan Üçevler Mahallesi Muhtarı Sayın Musa YILMAZ ile mahalle çalışmaları ve hizmetlerini de ele almış olduğumuz güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HER ŞEY, ÜÇEVLER MAHALLESİ İÇİN...
Muhtarım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Üçevler Mahallesine muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim? 

 Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1966 Bursa - Korubaşı Köyü doğumluyum. 1988 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesinde işçi olarak işe başladım. 27 yıl Büyükşehir Belediyesinde çalıştıktan sonra mahalle sakinlerimizin ısrarıyla bundan önceki dönemde ilk olarak aday olmuştum. Ama o zaman 2009 seçimlerinde fazla çalışamadığımdan olmadı, kazanamadım. 2014 yerel seçimlerinde tekrar aday olduğumda planlarla, projeler ile çalıştım ve böylelikle mahalle halkımızın da teveccühü ile muhtar oldum. 4 buçuk yıldan beri mahallemize elimizden gelen her türlü hizmeti getirme çabasındayım. Eksikliklerimizi, projelerimizi, yapacaklarımızı o dönemde Mahalle sakinlerimize anlattık, tabii daha önceki uzun yıllar belediyede çalışmış olduğumuzdan, bürokrasiyi tanımış olmamızın avantajını da kullanarak böylelikle seçimlere girdim ve seçildim. Zor mu oldu? Tabii ki zor oldu koşturmasak çalışmamış olsak olmazdı.

Peki, Muhtarım seçimlere de dört, dört buçuk ay gibi bir zaman kaldı tekrardan sizi Üçevler Mahallesinde muhtar adayı olarak görebilecek miyiz?

 Evet, yine adayım, çünkü eksik kalan hizmetlerimiz, projelerimiz var. Bu dönem yaptığımız altyapı çalışmalarını önümüzdeki dönem tamamlamak istiyoruz. Çünkü yeni mahalle olduğumuz için çok göç alan bir mahalle, altyapıdan tuttun, elektriğine, sosyal işlerine, parkına, okuluna, sağlık ocağına kadar hepsi eksikti. Bunlara ilaveten, en çok talep edilen şey PTT Şubesiydi. Kültür gezileri istekleri vardı. Bunların hepsini gerçekleştirdik. PTT şubesini mahallemize getirdik, ulaşımla ilgili terminal otobüsümüz yoktu, onu hallettik. Meslek kursları isteniyordu onları açtık. Hatta Nilüfer Belediyesi bu kurslarla ilgili çok güzel, kullanışlı bir bina kazandırdı mahallemize. Kültür gezileri de düzenlendi, İstanbul, Çanakkale ve Konya gibi şehirlerimize. Güzel bir dönem geçti bunun yanında okulumuz yoktu mahallemizde; şu an 1300 ortaokula giden, 1600 ilkokula giden çocuğumuz var, bir tane okulumuz var. Kültür Mahallesi'nde Şehitler Okulu var onu Üçevler' e de kazandırdık, şu an ortaokula giden çocuklarımız orada eğitimlerine devam etmekteler. Yeni bir okul projemiz var, Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirdik, ihale sürecine gelmiş durumda inşallah bir okul daha kazandıracağız mahallemize, sağlık ocağında da eksikliğimiz vardı. 12.000 hastaya hizmet verebilecek 4 hekimimiz vardı ama bu yeterli değil, nüfusumuz 30.000 olduğundan tabii bu çok yetersiz kalıyor. Bu sıkıntımızı il ve ilçe sağlık müdürleri ile paylaştık, bununla ilgili de belediyeden destek aldık,  projemiz hazır, bir hayırseverle 2019 yılında bu projeyi de hayata geçirmeyi planlamaktayız. Ayrıca Cami alanımız da hazır bu projenin de tamamlanması için hayırsever bir iş adamımıza ihtiyaç olduğunu buradan belirtmek istiyorum.

Gerçekten dört buçuk yılda Üçevler Mahallesi'ne birçok hizmet gelmesine aracılık etmişsiniz. Peki, acil olarak ne gibi ihtiyaçlarınız var?

 En acil ihtiyacımız olarak, Okul ve Sağlık Ocağı ihtiyaçlarımızın olmasını sayabilirim. Çocuk oyun alanları ve parkları bakımından oldukça şanslıyız. Her sene birkaç parkımız devreye giriyor, sıkıntılarımız bu konularda yok. Ancak ilk geldiğimde altyapı çalışmaları eksiklikleri çoktu, fakat BUSKİ Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz projelerle bunların hepsini tamamladık. Buradan BUSKİ Genel Müdürüne de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten mahallemize çok güzel hizmetleri dokundu.

Peki, Sayın muhtarım Üçevler Mahallesi ile ilgili hayalleriniz nelerdir?

 Üçevler yeni bir mahalle, göç alan bir mahalle olduğu için hizmete doymaz. Hizmet yapmak için koşturmak gerekiyor, koşturmadan olmuyor ama en büyük hayalim Çalı yolunda büyük bir park var, bir de Demirci ile Üçevler arasında yeşil alan var,  İkisine de büyük bir park ve sosyal tesis kazandırmak istiyorum. Tabii sadece bunu Üçevler Mahallesi için değil, Demirci ile birlikte de kullanabiliriz. Bu bölgede böyle bir tesise gerçekten büyük ihtiyaç var. Demirci, Üçevler arasında sosyal bir tesis olursa, Beşevler’den başlayıp, Kültür Mahallesi, Demirci, Kayapa, Yaylacık ve Tahtalı’da yaşayan bütün vatandaşlarımız bu tesislerden faydalanabilir bu bölge için gerçekten güzel bir proje olabilir, bu saymış olduğum bölgede 100 binin üzerinde yaşayan nüfus olduğunu da ayrıca unutmamamız gerektiğine inanıyorum. Bunun yanı sıra, şu an Üçevler Spor Kulübü’müzün yeri, tesisi yok. Sadece Nilüfer Belediyemizin yaptığı bir halı saha var, orada antrenman yapıyorlar ama tesis olmadığı için altyapı çalışmaları olsun, duş alma, sosyal etkinlik binası eksikliğini çok yoğunlukla hissetmekteyiz.

Sayın muhtarım röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Üçevler Mahallesi sakinlerine ne tür mesajlar vermek istersiniz?Neler söylemek istersiniz?

 Onlar, muhtarlarına güvensinler, ben onların hizmetkârıyım, her şey “Üçevler Mahallesi “ için diyorum ve bütün mahalle sakinlerimize, vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak bizleri konuk ettiğiniz için size teşekkür ediyor çalışmalarınızda ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.