Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER İLÇEDE OLABİLECEK BÜTÜN HİZMETLER, ÇAMLICA’DA MEVCUT...

Çalışmaları ve hizmet anlayışıyla Bursa’mızın en aktif muhtarları arasında kendine en önlerde yer bulmuş olan Nilüfer İlçemizin güzel mahallesi Çamlıca’nın muhtarı Sayın Orhan Öztürk ile güzel, keyifli aynı zaman detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HER İLÇEDE OLABİLECEK BÜTÜN HİZMETLER, ÇAMLICA’DA MEVCUT...
Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında mahallenize muhtar olmanızı ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

 Röportajımıza başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1961 Büyükorhan doğumluyum. İki kız, bir oğlan olmak üzere 3 çocuk babasıyım, yedide torunum var.  2004 seçimlerinde Çamlıca'da muhtar adayı oldum ve seçildim o günden bugüne mahallemize en iyi hizmeti sunma çabasındayım.

Sayın muhtarım, aşağı- yukarı 14 -15 sene olmuş muhtar olmanızdan günümüze dek geçen süreç. O zamandan günümüze neler değişti? Bunlarla ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

 2004 seçimlerinde Çamlıca yeni kurulan bir mahalleydi ve nüfusu takriben 3.000-3.500 civarındaydı.  Şu an nüfus 19.000 -20.000 civarı olduğunu söyleyebilirim. Hizmetlere gelince Anadolu'da küçük bir kasabada ilçe de olması gereken ne varsa, Çamlıca Mahallemizde de tamamı vardır. Yetersiz mi? Elbette, yetersiz olan noktalar var. Aydınlatmada yetersiz olan yerlerimiz var insanların var olduğu, yaşadığı yerlerde sonuçta ihtiyaçlar her zaman devam eder. Tabii bunları teker teker saymak istemiyorum yapılmış hizmetleri onu yaptım, şunu yaptık diyerek söylemek istemiyorum ama siz sorduğunuz için tabii biz de cevap vermek zorundayız. Eksiklerimiz var mı? Var. % 90 altyapısı bitti. Park, bahçe, eğlence, spor alanları bizim dönemimizde 13- 14 tane çocuk oyun parkı insanların dinlenebileceği parklar spor alanları yapıldı. Tabii bunlar yeterli mi? Elbette yetersiz bunları da yapmaya devam edeceğiz. Çamlıca gelişen, hızlı göç alan bir mahalle olmasına rağmen adeta Bursa’mızın gözbebeği, eskiden Bademli, Bademli denilirken şimdi artık herkes Çamlıca'ya bu gözle bakıyor. Bursa'nın en güzel mahallelerinden biri, temiz havasıyla gerçekten yaşanılacak güzel bir mahalle, ayrıca doğaya ve ormanlara çok yakın. Mahallemizde oturan halkımız bilinçli insanlarımızla dolu bir mahalle, nezih bir mahalle diyebilirim.

Sayın muhtarım, peki Çamlıca Mahallesi'nin acil ihtiyaçları ile ilgili neler söylemek istersiniz?

 Öncelikle aciliyet gerektiren hizmetlerin başında ulaşım gelmekte. Belediye otobüslerinin Heykel’e gidişleri, dönüşleri olsun çok kalabalık olabiliyor ve insanlar uzun süre duraklarda bekliyorlar. Bunun mutlaka düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum.  Burulaş genel müdürünün Mahalle komitemizde anlatmış olduğu projeye göre, yani uygulanması düşünülen yeni projede mahallelerden paralel istasyonlara besleme hattı çalışarak 20 dakikada bir otobüs giderken, 5 dakikaya inmesi planlanmakta. Örnek olarak;  Acemler, Beşevler, Küçük Sanayi İstasyonuna götürülerek oradan seri bir şekilde metrodan istedikleri yerlere halkımızın ulaşması planlanmaktadır. Bu projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Diğer bir sıkıntı da terminal otobüsü, Terminal otobüsü Çalı’dan kalkıp, sırasıyla Demirci,  Üçevler,  Kültür Mahallesi,  Konak Mahallesi ve Çamlıca’dan da yolcuları aldıktan sonra devam etmekte. Çalı’da Terminal otobüsüne binen vatandaşın terminale ne zaman ve ne koşulda ulaşacağını artık siz düşünün, mutlaka terminal hatlarına da bir çekidüzen verilmesi gerekmekte. Yine bu konuyla ilgili genel müdürün bize verdiği bilgide, Terminal otobüsleri artık mahallelere girmeyecek, bu besleme hatlara döndüğümüzde, direk hattan girecek peş peşe Terminal otobüsleri hızlı bir şekilde vatandaş mahalleden geldiğinde inecek direk terminal otobüsüne binerek terminale ulaşmış olacak. Mahalleden 20 dakikada bir terminal otobüsü kalkarken 5 dakikada bir minibüs kalkacak. ,Burulaş tarafından planlanan bu her iki projenin de hayata geçmesini beklediğimizi belirtmek istiyorum. Yol olarak Odunluk Kavşağında mahallemizin girişinde bir babamız var bu konuda Sayın Vekilimiz Mustafa Esgin’de yardımcı oldu talimat verdiler, zaten Ulaşım Daire Başkanımızda burada oturuyor onlar da söz verdiler. Odunluk Kavşağında yani Çamlıca’nın tek girişi olan o baba da akıllı kavşak mı yapılacak? Viyadük mü yapılacak? Batçık mı yapılacak?  O lambalar bir şekilde oradan kalkmalı ve mutlaka iyileştirilmelidir. Onunla beraber, Kavakdere Caddesi ve diğer ana arterlerin asfaltları çok bozuldu. Yeni bir mahalle olduğu için hızlı bir göç aldığımızda ana arterlerin asfaltları aşırı derecede bozuk. Ata Caddesi ve Kavakdere Caddesi’ndeki asfaltlar yenilenmeli oraları yenilenmeyince, ara yollara yapmış olduğunuz hizmetler çok gözükmüyor. Bu anlamda zaten Çamlıca'nın tek bir girişi var.

Sayın muhtarım yerel seçimlere de 4 ay kadar bir zaman kaldı. 2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlerde tekrardan sizi Çamlıca Mahallesi muhtar adayı olarak görecek miyiz?

 Allah nasip ederse sağlığımız, sıhhatimiz yerinde olur, o günleri görürsek tekrardan adayız. Vatandaşımız da teveccüh ederse onlara hizmetlerimiz devam edecek, kaldığımız yerden devam edecek. Vatandaşlarımızla aramız gayet iyi, mahallemizin  %80’i site bölgesi, %20’si de bitişik nizam iskân alanların da oturan vatandaşlarımız. Halkımızla aramız gayet iyi, sosyal ilişkilerimiz de oldukça güzel…

Sayın muhtarım röportajımızın yavaş yavaş sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak mahalle sakinlerine tür mesajlar vermek isterseniz?

 Çamlıca Mahallesi halkının tümünü çok seviyorum. Çamlıca’ya hizmet etmeyi çok seviyorum. Dolayısıyla 15 seneden beri bu görev başında Çamlıca halkına hizmet ediyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetleri zaten Çamlıca halkı da görüyor bunları görebilecek kalitede insanlar. Kısmet olursa inşallah Mart 2019’da adayım, vatandaşlarımız bizi tercih ederlerse devam edeceğiz. Bütün mahalle sakinlerime sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum buradan. Ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum, gerçekten Çamlıca Mahallesine yapmış olduğumuz hizmetlerin birçoğunu mahalledeki insanlarımızın desteğiyle yapıyoruz yani birçok kurumda olan vatandaşlarımız bizlere yol gösteriyor, cesaret veriyorlar. Biz gittiğimizde kapılarını açıyorlar, biz de ihtiyaçlarımızı söyleyebiliyoruz ve bu da hizmet yönünden bize yardımcı olmakta, böylece hizmetlerimizi çok daha hızlı olarak mahallemize getirmiş oluyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Sayın muhtarım bizleri muhtarlık binanızda konuk ettiğiniz için ayrıca biz de sizlere teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz,  çalışmalarınızda ve Mart 2019’da yapılacak seçimlerde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.