Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEDEFİMİZ; SÜPER AMATÖR LİG

Yavuz Selim Spor Kulübü Başkanı Yücel CAN ve alt yapı Antrenörü Fatih CEYLAN ile birlikte güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HEDEFİMİZ; SÜPER AMATÖR LİG

Yücel bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 Yücel Can, uzun süredir amatör spor kulüplerinde yöneticilik yaptım. Şubat ayında yapılan kongreyle birlikte Yavuz Selim Spor Kulübü’nde başkanlık görevini aldım. Yapılanma sürecine girdik. Kulübümüzün eski güzel günlerine kavuşabilmek için hep beraber çalışıyoruz. Bütün yönetici arkadaşlar bu işi destekliyorlar. İyi çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Amacımız;  buradaki gençleri birer erdemli insan olarak topluma adapte edebilmektir. Sporcu yetiştirmekten daha çok öncelikli hedefimiz budur.

 Her yaş grubunda varız. U-11’den başlayarak A takıma kadar varız. U-11, U-12, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17, genç takım ve A takım olarak varız. Geçen sene U-13 ve U-17’de şampiyon olduk. 13 Eylül Perşembe akşamı Şampiyonluk Gecemiz için kutlama yemeğimiz olacaktır. Tüm arkadaşlarımız ve bütün Bursa camiası, Bursa Protokolü, onun dışında ulaşamadığımız kim varsa herkes davetlidir.

-Her amatör dünya sıkıntılara açık olabiliyor. Sizin sıkıntılarınız var mı?

 Amatörün her tarafı sıkıntı, birincisi maddi sıkıntı var. Bu iş dışarıdan göründüğü gibi iki kişinin bir araya gelip sürükleyeceği düzeyde bir iş değildir. Özellikle mahalle kulüpleri için, toplumsal dinamiklerin, mahalle dinamiklerin bir arada olduğu, esnafından vatandaşına kadar herkesin bir arada olduğu bir oluşum olması gerekir. Hep takıldığımız nokta maddiyat, para problemi, malzeme problemi, yer problemi var. Bu sıkıntıları aşmak için bazısını yönetici arkadaşlar, bazılarını esnaf arkadaşlar, bazılarını da yönetici arkadaşların çevresindeki iş adamları karşılıyor. En büyük zorluluğu maddiyattır. Spora yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımında ticaret gibi bugünden yarına bir karşılığını alamazsınız. Bu bir alt yapıdır. Temel taşı gibi, bir binanın temelindeki taşı kimse görebiliyor mu? Göremiyor. Sıkıntımız buradadır. Bunları da zamanla değişik projelerle, çeşitli etkinliklerle aşmayı düşünüyoruz. Uğraşıyoruz, mücadele ediyoruz. Başaracağız!

-Peki, bu seneki hedeflerinizle ilgili, A takımla ilgili neler söylemek istersiniz?

 Bu sene iyi transferler yaptık. Eski oyuncularımızdan Arif var, onu geri kazandık, sağ olsun geldi. Hedefimiz bu sene Süper Amatör. Bizim bu seneki hedefimiz her grupta, özellikle A takımda artık yeri Yavuzselim değil, Süper Amatör’de olması gerekir diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla bu işin istişaresini yaptık, ona göre bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sene o sene diyoruz.

 Genel Kaptanımız Barış Fidan, Antrenör Nazım Efendiler ve alt yapı Antrenörü Fatih Ceylan, Başkan Yardımcımız Ercan Süslü, Transfer Komite Başkanımız Şaban Yılmaz, Naci Özatan ve yeni anlaşmaya vardığımız Hayrullah Daş, Ömer Fidan, Rıdvan Çelik, Hüseyin Celekolu, Mesut Yılmaz, Samet Tilci, Abdurrahman Aladağ, Cemal Nergis ve Ahmet Yıldırak ile bu sezon liglerde fırtınalar estireceğimize ve mutlaka şampiyon olup Süper Lig’e çıkacağımıza inandık ve yola çıktık. Genç takımımız liglerin yeni başlamasına rağmen grubunda şampiyonluğa en yakın takım olarak görünmektedir.

-Sayın başkanım, daha yeni başkansınız. Amatör dünyaya, Bursa Amatör’e neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Biz sporun insanları kaynaştırıcı ve akıl ve vücut sağlığına faydalı bir spor dalı olduğunu düşünüyoruz. Gençlerin özellikle bu tarz geri kalmış mahalleler ve gençlerin en kolay ulaşacağı sporun futbol olduğunu düşünüyoruz. Amatör camiadan beklentimiz, bir arada Bursa’da artık parmakla gösterilen takımlar kazandırmak olması gerektiğini düşünüyoruz. Hep beraber Bursa’yı Amatör’de başarılı takımlar olan bir il haline getirelim istiyoruz.

-Sayın hocam, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 Fatih Ceylan, 1986 Ankara doğumluyum. Bursa’da Haşim İşcan İlkokulu’nda sınıf öğretmeniyim. 3 senedir Yavuz Selim Spor Kulübü’yle bağlantılı olarak çalışıyoruz. Alt yapıya Antrenörüyüm. Bizim önceliğimiz burada çocuklarımıza güzel bir gelecek yaratabilmek, onları madde bağımlılığından mümkün olduğu kadar azaltmak, çocuklarımızı belirli bir seviyeye çıkarmak için okul ve kulüp olarak çalışmalar yapıyoruz.

 Kulübümüz sosyal projelere çok önem veren bir kulüptür. Çok güzel neticeler ortaya çıkardık. İlk seçtiğim öğrenciler, kurduğum takım geçen sezon şampiyon olarak U-13 ekibimiz bu sene Elit Ligi’ne çıkmıştır. Gerçekten hepsi çok karakterli öğrencilerimizdir. Karakterli diyorum çünkü; bu bizim için çok önemli, benim özellikle onlara vermeye çalıştığım şey karakter, ahlak ve düzgün insan olmak. Bunu da geçen sene gerçekten sahada kendilerini çok iyi ortaya koydular ve çok önemli bir başarı yakaladılar, kupayı kaldırdılar ve bizi çok mutlu ettiler. Ondan sonraki grup da aynı şekilde çok başarılı oldular ve şuan seçtiklerimden de çok ümitliyiz. Kulüp olarak, okul olarak hedefimiz bu çocuklarımızı çok önemli yerlere getirebilmektir. U-17’de şampiyon olduk, U-15’te şampiyon olduk, hepsinde Elit Lig’indeyiz. U-19 ekibimiz şuan 4’te 4 yaptı, yoluna devam ediyor. U-15 ekibimiz 3 galibiyet, 1 mağlubiyette grubunda lider olarak yine devam ediyor. A takım çalışmalarımız şuan için başladı. Orada da iddialıyız. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktır. Doludizgin gidiyoruz.

-Sizin geçmişte de yetiştirmiş olduğunuz çok ünlü futbolcular var. Bize onlardan bahsedebilir misiniz?

 Şuan Milli Takımı’mızda başarıyla görev yapan Mehmet Zeki Çelik kulübümüzde yetişmiş bir sporcumuzdur. Kendisi kulübün 1. hedefi olan güzel ahlak ve karakter konusunu gerçekten oynadığı futbolla ve çevresiyle gerçekleştirmiştir ve bizi gururlandırarak Milli Takım’a kadar yükselmiştir. Şuanda Fransa’da Lille forması giyiyor. Onunla gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Mehmet Zeki Çelik’ler yetişecek diyoruz ve daha iyisini yetiştireceğimize inanıyoruz.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak bizi konuk ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.