Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEDEFİMİZ ŞİMDİLİK “5S”

Sayın Başkanım Yıldırım'da yaşayanlara ve genel olarak Bursalılara neler söylemek istersiniz?

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HEDEFİMİZ  ŞİMDİLİK  “5S”

---Öncelikle Bursalılara bir şeyler söylemek isterim. Yıldırım  çok  geri bırakılmış  Yıldırım’ da her şey hasta, her şey kötü maalesef. İnsanlar şunu unutmamalı şehirler  insan vücudu gibidir, bir bölgesi beyin görevini, bir bölgesi motor görevini görür ,yani kalp görevi görür bir  bölgesi  ayaklarıdır , bir bölgesi mide görevini görür. Şimdi Yıldırım hasta iken yani sizin eliniz hastayken  siz çalışamazsınız , ayağınız hastayken yürüyemezsiniz ,sizin kalbiniz hasta iken hiçbir şey yapamazsınız  . Yıldırım hastayken Bursa’da yaşayan  insanın sağlıklı olmasına imkan yok. O nedenle  hekim elimizle   Yıldırım'a dokunup Yıldırım'ı iyileştirmemiz  lazım .Eğer ki biz Yıldırım'a bu dönemde dokunamazsak, mevcut düşünce tarzı ile  yönetilmeye  devam edersek, önümüze  ekonomik kriz geldiği zaman emin olun burada çok büyük bir infial ve çok büyük bir patlama olabilir. Yıldırım’da olacak bu patlama sonrası Osmangazi veya Nilüfer'de kimse huzurlu yaşayamaz .  Bizim tek amacımız bunun önüne bir Çin seddi çekmektir . O insanların mutlu olabilecekleri,  kentsel dönüşüm ile dönüşen bir Yıldırım'da yaşama azmini tekrar bulmalarını istiyoruz ,sinemaya gidebildikleri ,mesire alanlarında, parklarda eğlenebildikleri, spor yapabildikleri, mutlaka her gencin  spor yapması  , yeteneği varsa sanatsal faaliyet yapması taraftarıyım.  Çünkü bunlar insanın beynini geliştiren  düşünme yapılarını geliştirir,  ve Hakka giden yolu daha kolay bulurlar. Çünkü sporcu ahlaklı olur ,sanatsever bir kişi kötülük yapamaz. Çünkü sanat yapabilmeniz için onunla bir bağınız olması lazım odaklanmanız  lazım  . Güzel şeyler düşünmeniz  lazım ki o akış size gelsin hangi akış “ilham” akışı. İlham dediğiniz akışın aslında kaynağı bellidir. Odaklanırsanız, çalışırsanız azim ederseniz, eninde sonunda o ilham size ulaşıyor ve ilhama ulaştığınız zamanda neye ulaştığınızı tahmin edebilirsiniz sonra da hayattan keyif almaya başlıyorsunuz, hayatı yaşamaya başlıyorsunuz ,sonrasında da o ilhamın  nereden geldiğini araştırmaya başlıyorsunuz ,işte o zaman ona varıyorsunuz. Bizim amacımız insanların tekrar ilhama ulaşmalarını sağlamak.


 

Sayın Başkanım Yıldırım ilçesinin diğer bir önemli sorunu da sağlık, bu konu ile ilgili ne gibi projeleriniz var?Çok merak edilen bir soru olduğundan sormak istiyorum?


 

   --- Sizin de söylemiş olduğunuz gibi ilçede Sağlık kurumları ve sağlık çalışanlarının çok ciddi sorunları mevcuttur. Ciddi bir çevre ve hava kirliliği ile ciddi bir tarımsal alan ve tarım kirlenmesi mevcuttur. Çeşmeden temiz su içme sorunu , kirli su ve gider altyapı sorunu ile ibadethanelerin sorunlarının giderilmesi elzemdir. Bu konu ile ilgili çözümlerimize gelirsek beldemizde sosyoekonomik ve aslında zengin olmasına karşın kültürel bilincin istenilen seviyede yükseltilmemesi doğal olarak hem insan sağlığı hem de çevre sağlığını ciddi manada olumsuz etkilemektedir. Çevre bilinci mutlaka hızlı bir şekilde arttırılmalıdır. Tarım alanlarının temiz olmayan su kaynakları ile sulanması ve yanlış tarımsal uygulamalar sebebiyle oluşan besin değeri düşük ürünlerle beslenen toplumların sağlıklarının iyi olmasını beklemek hayaldir. Gerek hayat şartlarının getirdiği olumsuzluklar sebebiyle bozulmuş ruh sağlıklarının getirdiği olumsuzluklar gerekse kötü gıda ile beslenme sonucunda beden sağlığı bozulmuş toplumların yaşadığı stres ve kavgalar alınacak sosyal tedbirlerle ortadan kaldırılmalıdır. Bu tedbirler kronik hastalıklar ve kanser gibi öldürücü sonuçları olan hastalıkları da ortadan kaldıracaktır. Kalkınmış , refah seviyesi artmış özellikle sağlıklı bir ortam yaratmak için öncelikle çevre kirliliği yaratan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırılacak çalışmalar yürüteceğiz,  ilçemizde sağlıklı tarımın oluştuğu örnek bir yapı oluşturacağız. Bunun için gıda ve çevre analiz laboratuvarları ile işbirliği yaparak soruna kaynağında müdahale etmeyi planlıyoruz. Temiz su ve temiz tarım için eğitim ekipman ve altyapı sağlanarak  her üretim aşaması çok sıkı denetlenecek ve bu kurallara uyan çiftçilerimiz desteklenecek ürünleri tarlada bırakılmayacaktır.  Gerekirse fazla ürünler belediye tarafından alınarak okullara, yurtlara, sağlık kurumlarına, evsiz ve ihtiyaç sahiplerini bedelsiz olarak ulaştırılacaktır. Tüm aile hekimleri merkezleri en modern imkanlar ile desteklenecek ve nezih ortamlar yaratılması da önceliklerimiz arasındadır. Tüm hastane ve tıp merkezleri ile yakın çalışmalar yapılarak ihtiyaçları karşılanacaktır. İlçedeki STK ve sağlık müdürlüğü yetkilileri ile ve beden sağlığı taramaları ile rehabilitasyon çalışmaları yürütülecektir. Mahallelerde kurulacak kültür merkezlerinde sağlıklı besin ve sağlık danışmanlığı merkezleri ile birlikte alternatif tıp kürsüleri oluşturulacak, belediye olarak ilçemizdeki üniversite ve eğitim kurumları ile Çevre Sağlığı ve insan sağlığı için işbirliği yapılacaktır.



 

Sayın başkanım, röportajımız da bayağı uzadı son olarak Yıldırım'da yaşayanlara son bir mesaj olarak neler söylemek istersiniz?


 

   --- Saadet Partisi'nde  ilk konuşmayı yaptığım da orada arkadaşlarımın  gözlerinde davalarına olan inanışı gördüm , benim konuşmam sonrasında bana olan inanmışlığı  anında gözlerinde okudum  , daha sonra kadın kolları ile yapmış olduğumuz konuşmada da aynı heyecanı onlarda da gördüm  . Şimdi gördüğüm neydi biliyor musunuz?  Yıllardır milli görüş denilen bir görüşe sevgili Erbakan hocanın yıllar önce  açmış olduğu yolda , ışıkta hiç yorulmadan yürüyen insanlar gördüğünüz bu insanlar çok rahat bir şekilde iktidar partisine yanaşabilirlerdi oradaki imkânlardan  sonsuz derecede faydalanabilirler . Ama buna tenezzül etmeyip içlerinde bir Allah korkusu taşıdıkları için parasız pulsuz hep kendilerinden vererek bir davanın içerisinde koşabildiklerini gördüm. Benim için hayat boyunca  en  büyük kriter bu olmuştur  , paraya pula tapmadan arkadaşlık dostluk , bugün makam mevki için arkadaşlık eden yarın makam mevkii   kaybettiğin zaman sana arkadaşlık yapmaz , bugün paran  olduğu zaman sana arkadaşlık yapan yarın paran  olmadığında arkadaşlık yapmaz. Hayatımız hep bunlarla doludur ,Ama makamın mevkinin   olmadığı,  paranın olmadığı yerde bu kadar uzun bir zaman dostluk yapabiliyorsa insanın  zaten hayatta bulabileceği en kıymetli  değerdir.  Şimdi bu arkadaşlar  zaten siz istemeseniz bile çalışıyor  , şu anda Kadın Kolları daha biraz da aktif bir şekilde çalışıyor ama tabi erkeklerimiz de güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Kadın kollarımızın yapmış olduğu özveriye buradan onlara tekrar tekrar teşekkürlerimi  sunmak istiyorum sahada bazı durumlarda sıkıntılarla dahi  karşılaşsalar,  ellerinden geldiğince kapı kapı dolaşarak oy toplamak için  müthiş bir çaba sarf ediyorlar. Dikkat edin televizyondaki programlarda insanların  ahlaki değerlerini o kadar çok bozdular, her şeyi o kadar normalleştirdiler ki, hiçbir değerimiz kalmadı .  Bu proje o kadar büyük bir proje ki önce bizi devlet liderlerimizden kopardılar  , sonra ordumuzu  itibarsızlaştırdılar , sonra eğitim düzenimizi bozdular , şimdi en sonunda aile birliğimizi bozuyorlar. Bizleri borçlu bireyler haline getiriyorlar. Herkesin eskiden Türk milletinin en Güçlü değerleri nedir diye sorduğumuzda  saydığı  5 değeri sayabilirdiniz. Ata erkillik  ,komşu değerini bilirdik , aç kalmazdık, herkese herkes el uzatırdı, gariban fakir diye kimse yoktu.  Bütün ülkemiz fakirlikten çıkıp bütün dünyaya kafa tutacak hale gelmişti, yokluk içerisinde Avrupa'nın en güçlü devletlerine kafa tutan bir millettik.


 

      Son kapanış olarak benim arkadaşlarım şöyle güzellemeler yapıyorlar. Benim adım, Sadettin Sadi Sesli . Biliyorsunuz ,bir telefon markasının   3S’i vardı sonra 4S  çıktı. Şimdi biz 4S  yerindeyiz , Neredeyiz “Saadetli Sadettin Sadi Sesli” . Bir sonraki güncellememiz belediye kazandıktan  sonra olacak “ Sevinçli Saadetli Sadettin Sadi  Sesli”  .Artık 6-7 “S”leri  söylemek  istemiyorum onları  zamanı  gelince  açıklayacağız , İnşallah. Diyerek sözlerini tamamladı.

Sayın İlçe BaşkanımAhmet HamdiBey bu güzel röportajımızane gibi eklemeler yapmak istersiniz?

   --- Ben Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Demirkan  , Sayın Belediye başkan adayımız  dolu dolu bir insan kendi  özgeçmişini ve yapacakları projeleri izah etti  zaten , ama biz bugünün 18 Mart olması hasebiyle öncelikle Çanakkale  Savaşının  104. yıl dönümü münasebetiyle tüm şehitlerimizi  rahmet ve saygıyla anıyoruz.  İkincisi Yeni Zelanda'daki cuma namazı sırasında ölen şehitlerimizin  ruhlarına rahmetler diliyoruz , geride kalanlara acil şifalar diliyoruz. Üçüncü  olarak birileri görmüyor duymuyor ama 1389 tane il ve ilçede aday çıkarttığımızı da söylemek istiyorum  . Böylelikle belki duyarlar, görürler İstanbul'da Büyükşehir adayımızın olmadığını söylüyorlar , sonrasında Ankara'da Saadet Partisi'nin CHP'ye destek olacağını söylüyorlar.  Bizim İstanbul'da da Ankara'da da adaylarımız var ve İnşallah kazanacaklar .  Saadet Partisi olarak hiçbir partiyle ittifak etmedik, kendi adaylarımızı çıkarttık oy pusulasında da  birinci  sırada olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Başkanımızı %50 + 1 ile Yıldırım'da kazanacağını buradan taahhüt ediyoruz , inşallah buradan ona da başarılar diliyorum. Bizlere gazetenizde yer verdiğiniz için de sizlere teşekkür etmek istiyorum  başarılı  çalışmalarınızın devamını   diliyorum.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.