Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEDEFİMİZ; "HERKESİ MUTLU EDEREK DOYURMAK"

Uzun yıllar hayalini kurmuş olduğu ev yemekleri üzerine iş yeri açma hedefine ulaşmış olan Dora Ev Yemekleri & Izgara'nın kurucusu ve sahibi Sayın Fatma Dora ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HEDEFİMİZ; "HERKESİ MUTLU EDEREK DOYURMAK"

Öncelikle Fatma Hanım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Dora Ev Yemekleri & Izgara'nın kuruluşu ve bugünleregeliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

            Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat sunan Bursa Haber Gazetesi'ne  ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Berlin doğumluyum, Gurbetçi bir ailenin çocuğuyum ,1997 yılında ailecek temelli olarak yurda dönüş yaptık .9 çocuklu bir ailenin en küçük bireyiyim. Gurbetçi olduğumuz gibi aynı zamanda Doğu kökenli bir aileden gelmiş olmamızın da vermiş olduğu durumlardan dolayı bayanların çalışmasına hiç sıcak bakılmamış olmasına rağmen hayalim olan böylesine bir iş yeri açtım. Bilhassa en küçük kızım ilkokul 3. sınıfa başladıktan sonra artık benim de kendim için kariyer yapma zamanımın geldiğini düşündüm.Tabii burasını açmadan evvel de birçok süreçten  geçtiğimi söyleyebilirim. İlk önceleri bir yıl kadar evde yemek üretimi  yaptım. Sonrasında Kosgeb'den destek alarak eğitimlerine katıldım. Kendi  iş yerimi  açabilecek duruma geldiğimi de hissederek 2017 Kasım ayında  Hamitler Mahallesi Bostancı Kent 25. Etapta Dora Ev Yemekleri & Izgara adı altında hizmet vermeye başladık. 19 yıldır evliyim .4 kız çocuğu annesiyim.

Peki Fatma Hanım bizlere her gün hangi yemekleri yaptığınızıve hangi standartlarda yaptığınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

            Yemeklerimizi tamamen ev usulü ,tamamen ev hanımlarının evlerinde uygulamış olduğu sistemi uygulamaktayız. Biz kesinlikle ev lezzetini bozmadan evdeki mutfaklarımızın birebir aynısını yapıyoruz. Yazın  kullandığımız malzemeleri kış aylarında , kışın kullandığımız malzemeleri daha yaz aylarında  hazırlıyoruz. Baharatlarımı 18 yıldır Urfa'dan getiriyorum. Ege'den zeytinyağı ,Erzurum'dan tereyağımızı  özel bir şekilde işyerimize getirtiyoruz. İçli köfte ve kuru dolmalarımız ön planda olmakla beraber yöresel tatlarımızı haftanın 2 günü Pazartesi ve cuma günleri  özel olarak hazırlıyoruz. Bizim hedefimiz "herkesi mutlu ederek doyurmak" diyebilirim . Aynı zamanda porsiyon ölçülerimiz diye bir tabirimizde yoktur, isteyen ilave isteyebilir. Bunun yanı sıra işyerimizde halkımıza hizmet verdiğimiz gibi yaklaşık olarak 20 firmaya istenilen ölçekte menüler hazırlıyoruz. İsteğe göre de firmalara özel menülerde oluşturabiliyoruz. Birçok görülmemiş hizmeti sunmaya çalışıyoruz.

FİRMALARA ÖZEL MENÜLER

Yüksek kalitede üretimler yapıyorsunuz. Peki Dora Ev Yemekleri & Izgara'nın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

            Gönül rahatlığı ile söylemek isterim ki kısa zamanda güzel bir teveccüh görmemiz bizi ziyadesiyle onurlandırdı ve büyük bir de cesaret verdi. Kısa zaman zarfında müşterilerimizin de yoğunlukla Nilüfer bölgesinden olmasından dolayı İzmir Yolu güzergahında bir şube açmayı planlamaktayız.

Her sektörde karşılaştığımız sıkıntılarla sizde sektörünüzde karşılaşıyor musunuz?

            Elbette, bilhassa kuru  bakliyat grubundaki malzemelerin girdi fiyatları son zamanlarda bayağı bir yükseldi .Ancak biz  kesinlikle bu yükselmeye rağmen kaliteden ödün vermiyoruz, kaliteli malzeme kullanıyoruz ve Vatandaşlarımızın karşısına en iyi şekilde çıkmayı kendimize hedef ve görev bilmiş durumdayız. Sektörde karşılaştığımız diğer bir sıkıntı ise güzel, işini bilen profesyonel çalışanlar  bulamamamızdır diyebilirim. Sektörde  gerçekten de böyle bir açık olduğu kanaatindeyim.

Peki yoğunluklatercih edilmenizi ,teveccüh görmeniz ile ilgili üç şey söylemenizi istesem bize neler söylersiniz?

    1- Lezzet ve Damak tadı,

    2- Yöresel yemeklerimizin olması,

  3- Titiz ve temizliğimiz aynı zamanda bayan çalışanlarımızın mutfakta görevli olması diye üç ana  başlık altında toplayabilirim.

Peki hayalinizde ne olmak vardı?

            Hayalimde kendi işimi kurmak vardı ve sonuçta da kurdum .Öncelikle hep anne olmayı Kalabalık bir ailem olsun isterdim tabii ki sonrasında da kendi işimin olmasını çok hayal ederdim ve bütün hayallerime kavuştuğumu söylemek istiyorum. Bilhassa KOSGEB eğitimleri sırasında Handan Hanımın  bir cümlesi benim bu işe girmem de büyük etken olmuştu Şöyle demişti" Başarılı olduğunuz en iyi işten para kazanabilirsiniz ". O zaman ben  bu sözden  bilhassa ilham alarak kendi işimi yapmak ile ilgili netleşmiş oldum ve böyle bir sürece girdim, iyi ki de girmişim.

     Peki Fatma Hanım 10 sene sonra işletme olarak kendinizi hangi seviyede görüyorsunuz?

            En az 3 şubemiz daha olur diye düşünüyorum. Aynı zamanda sistemimizi o zamana kadar çok daha iyi oturtacağımı  ve çok daha fazla kadınımıza iş imkanı sağlayacağımızı Böylelikle ülke istihdamına da katkı sağlayacağımızı söyleyebilirim. Diyerek sözlerini tamamladı.

   

     Gerçekten de hem işletme içerisinde hem de 20 civarı firmanın  toplu yemek ihtiyacını karşılayarak kısa zamanda güzel çalışmalara imza atmış olan bunun yanı sıra kaliteli yemekleriyle Bursa'da adından oldukça fazla söz ettirmiş olan Dora Ev Yemekleri & Izgara 'nın kurucusu ve sahibi Sayın Fatma Dora'ya bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

    Yemekleri ve tatlılarıyla gerçekten de "damak çatlatan" lezzetler sunan bu güzel İşletmeyi Ben de bütün Bursalılara gönül rahatlığıyla önermek istiyorum. Lütfen not edin.

   

     İletişim Bilgileri

Hamitler Mahallesi,

Yeni Çiftlik Sokak

Bostancı Kent 25. Etap A-3 Blok

Telefon: 0 224 999 59 39

Osmangazi/ Bursa


Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.