Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEDEFİMİZ; 2023'DE 23.000 ÖĞRENCİMİZİ BURSA'DAKİ YURTLARIMIZDA BARINDIRMAK

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürü Sayın Hüseyin Uysal ile çalışmaları, faaliyetleri ve genel gündem üzerine keyifli, bilgilendirici, güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HEDEFİMİZ; 2023'DE 23.000 ÖĞRENCİMİZİ BURSA'DAKİ YURTLARIMIZDA BARINDIRMAK

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürü Sayın Hüseyin Uysal ‘Bizler çocuklarımızın yurtta zamanını en iyi şekilde geçirmesi için Devletin bütün olanaklarını seferber etmiş durumdayız’ dedi.

Öncelikle Hüseyin Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında  ise  Bursa ve ilçelerindeki  Kredi ve Yurtlar Kurumunun öğrenci  kapasiteleri  ile ilgili bilgileri bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

1968 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdum.Trabzon İmam Hatip Lisesi'ni  bitirdim. Uludağ Üniversitesi Maliye bölümü ve Ankara Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi mezunuyum .Uzun yıllar üniversitelerde çalıştıktan sonra 2015  yılının Ağustos ayında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa İl müdürü olarak göreve başladım.

Bursa'da 10 adet yurdumuz bulunmaktadır .Bunların 7'si merkezde 3'ü ise İnegöl ,Gemlik ve Karacabey ilçelerimiz de bulunmaktadır. Merkezdeki yurtlarımızın 5 tanesi Görükle'de ,1 tanesi Yıldırım'da, 1  tanesi de Altınşehir -Nilüfer'de bulunmaktadır. Bursa merkezdeki yurtlarımızın kapasitesi 7.000 kişiliktir. Bunlara ilaveten İnegöl ,Karacabey ve Gemlik'teki yurtlarımızın  kapasitesi 1.200 olduğundan, Bursa ili geneli toplam 8.200 öğrenci kapasitemiz bulunmaktadır.

Sayın Müdürüm Yurtlarınıza hangi koşullarda  öğrenci kabul etmektesiniz?   Ve yurtlarınızın imkan, olanak ve faaliyetleri ile  ilgili bizlere bilgiler  verebilir misiniz?

Müracaat eden öğrencilerimiz ile ilgili belli kriterlere sahip olanlar  şehit çocukları, gazi çocukları, yetim ve özel yeteneğe sahip olan çocuklarımız direk  olarak yurtlarımıza yerleştirilmektedirler. Geriye kalan öğrenciler  ailenin ekonomik durumu, ailede okuyan sayısı, ailede daha başka üniversiteli olup olmadığı gibi kriterler  göz önünde bulundurularak yerleştirilmektedirler.

Yurtlarımızda ki imkanlar ile ilgili bilgiler vermem gerekirse,

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki ;

Biz kesinlikle Otelcilik yapmıyoruz .Barındırma haricinde daha  birçok olanaklar sunuyoruz.Eğitim,Kültür, Spor faaliyetleri imkanları ve en önemlisi de yurt bünyesinde birçok kurs açarak bu topluma faydalı nesiller yetiştirmek bizim  birinci amacımızdır.

Yurtlarımız bünyesinde İngilizce, Almanca, Osmanlıca, Kur'an kursları gibi kursların yanı sıra gitar, saz, hat sanatları, el sanatları,  ebru, takı , folklor, okçuluk vesaire daha birçok faaliyet alanlarında, Yurtlarımızın imkanları doğrultusunda 35'e kadar çıkan kurslarımız bulunmaktadır. Geçen sene kurslarımıza 33.000 öğrencinin katıldığını ayrıca eklemek istiyorum. Tabii ki bir çok öğrencimiz birden fazla kursa katıldığından bu rakamın ortaya  çıktığını, bilmem  belirtmeme gerek var mı.   Yıl içerisinde   öğrencilerimiz kaç kursa, ya da faaliyete katılmış ise, katılmış oldukları sayıya göre kuralara girerek  81 ilden ikişer öğrencinin   arasına girmesi durumunda  yurtdışı gezilerine gidebildiklerini  ayrıca eklemek isterim.

Çocuklarımız  genel anlamda üç kişilik odalarda barınmalarına olanak sağlamaktayız. Banyo ,tuvalet ve sınırsız internetin mevcut olduğu bu yurtlarımız da 8.200 öğrencimizin hepsine sınırsız internet vermekteyiz. Ayrıca yurtlarımız da kalan bütün öğrencilerimize devlet günlük 11 TL ,aylık ise 330 TL yemek yardımı yapmaktadır.Yurtlarımız da her gün 25 çeşit yemek çıkmaktadır. Özel diyetisyenler eşliğinde öğrencilerimizin günlük kalori ihtiyaçları hesaplanarak yapılmış olan bu yemekler ,beş yıldızlı otellerdeki yemekleri kesinlikle aratmamaktadır. Ayrıca her gün bütün yemeklerden 300 gram numune alınıp ,72 saat boyunca sağlık standartları gereği bekletilmektedir.

Bunun dışında Devletimiz yine isteyen bütün öğrencilerimize aylık 470 TL  kredi olanağı sağlamaktadır.

Değinmek  istediğim diğer bir husus ise ;

Anadolu'nun değişik köşelerinden Bursa'mıza gelen bütün öğrencilerimize Şehre uyum, Üniversiteye uyum ve yurda uyum adı altında uyum faaliyetlerimiz bulunmakta bu faaliyetler doğrultusunda şehrin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor ve bu çerçevede geziler düzenlenmektedir. Böylelikle yıllarca eğitim görecekleri şehre ve Üniversiteye bir an evvel uyum sağlamaları amaçlanmaktadır.

En önemli hususlardan biri de güvenliktir. Çocukları  bizim yurtlarımız da yerleştikten sonra anne-babalar evlerinde  çocuklarını düşünmeden , aklı burada kalmadan gece uyuya bilecekler. Yurtlarımızın dört bir yanında kamera sistemi ile donatılmış, ayrıca kapılarda da güvenlik görevlileri  bulunmaktadır. Gece saat 23:00'e kadar bütün çocuklarımız yurda girmek zorundadırlar. Eğer gelmemişlerse  hemen aileler bilgilendirilmektedir. Velilerimiz şunu unutmasınlar ki yurtlarımızda kalan  bütün öğrencilerimiz,

Devletin şefkatli kollarında ve korumasındadırlar.

Bizler çocuklarımızın yurtta zamanını en iyi şekilde geçirmesi için Devletin bütün olanaklarını seferber etmiş durumdayız.

Sayın Müdürüm , Bursa bilindiği üzere yurtlar bakımından oldukça geri kalmış düzeyde sizde bu açığı kapatmak için var gücünüzle çalışmaktasınız.Bursa'da planlanan yurt projeleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bilindiği üzere Bursa'da arsa  fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle yurt projeleri de çok pahalıya mal oluyor. Ama bizler bu durumu da aşarak Uludağ Üniversitesi içerisinde yurtlarımızın bulunduğu yerde 50 dönümlük arazi içerisinde ilk etapta 3.000 kişilik yurdun projesi bitmiş yatırım programına alınmış bulunmaktadır ve bu projenin  en kısa zamanda temelinin  atılmasını beklemekteyiz.

Ayrıca bu projemizin hemen yanında  2.000 kişilik  bir   Yurt projemizin daha  bulunduğunu eklemek isterim.

Yine Mimar Sinan Mahallesi, Orhangazi yurdunun olduğu yerde 14 dönümlük arazi üzerinde 2.000 kişilik kız yurdu ve hemen üst tarafında 4 dönümlük arsa da  1.500 kişilik erkek yurdunun yapılması planlanmakta olup bu projeler ile birlikte yurtlarımız da barındırmış olduğumuz öğrenci sayımızı 16.500'e  çıkartmayı planlamaktayız.

Ayrıca yeni yapılan projeler de bütün sosyal donatı alanlarını da yapmaktayız. Yüzme havuzundan spor salonuna ,basket sahalarından futbol sahalarına, kütüphanesinden ibadethanesine ,konferans salonunda diğer etkinlikler salonuna kadar her türlü sosyal donatı alanı düşünerek yapılmaktadır.Diyerek sözlerini tamamladı.

Göreve gelmiş olduğu zamandan ,günümüze  Bursa'ya çok fazla değerler katmış olan ve girişimci ruhu ile daha da fazla, daha da büyük projeleri Bursa'ya kazandıracağına yürekten inandığım Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürü Sayın Hüseyin Uysal'a Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyor ve her zaman yanında olduğumuzu ayrıca eklemek istiyoruz.

İletişim Bilgileri:

Alaşar Mahallesi,

İstanbul Caddesi,

No: 477/2

Telefon: 0 224 368 79 81- 82- 83

Faks: 0 224 366 17 27

Osmangazi /Bursa

Haber ve Fotoğraf:  ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.