Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEDEF; 3.LİG

Ramazan bey, öncelikle bizleri Görükle’de misafir ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyoruz. Sizi tanıyabilir miyiz?

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HEDEF; 3.LİG

  Ramazan KIVRAK. 1971 Görükle doğumluyum, Görükle’de yaşamaktayım. Ticaret, serbest meslekle uğraşıyorum.

 Görükle İpek Spor,  1965 yılında kurulmuştur. O zamanlar Görükle’nin temel geçim kaynakları tütün ve koza ipek böcekçiliği olduğu için, İpek böcekçiliğinden esinlenerek Görükle İpek spor adı konulmuş. Hüseyin Akkuş zamanında 3. Lig terfi maçları oynadı, son maçta finalde elendi, gidemedi. Tek başarımız oydu, şuanda birinci amatörde devam ediyor. Süper amatöre bu sene çıkardık. Bu sene Bozbey’in desteğiyle hedefimiz BAL (Bölgesel Amatör Ligler). Görükle büyük bir yer, Uludağ Üniversitesi yanımızda, çok büyük bir potansiyel var, bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz.

  A takımı süper amatör lige çıktı. Elit ligler olarak; U12, U14, U15, U16, U17, U19 genç takımla müsabakalara katılıyoruz.

-Görükle İpek Spor köklü bir kuruluş, tesis anlamında eksiklikler var mı sayın başkanım?

  Tesis anlamında sıkıntılarımız var, sahamızın olduğu yer Uludağ Üniversitesi sınırları içerisinde, bundan dolayı Nilüfer Belediyesi oraya pek dokunamıyor,  ilave bir tesis kuramıyor. Uludağ Üniversitesi izin verilirse olur ancak. Biz sonuçta burada gençliğe hizmet ediyoruz.

-Yaşınız oldukça genç, kaç seneden beri başkansınız?

  Ben 1,5 yıldır başkanım. Takım, birinci amatör kümede düşme potasındayken, 1. Amatörde şampiyon olup süper amatör lige çıkarttık. Şimdi de BAL’a çıkmak istiyoruz.

-Belediye haricinde Görüklelilerin desteği var mı?

  Burası gelişmekte olan bir yer, öğrenci kenti. Müteahhitler ellerinden geldiğince yardımlar yapıyorlar. BAL’ı hedefleyen Görükle İpek Spor için biraz daha ellerini taşın altına koymalarını söyleyebiliriz. Hedefler yüksek, gelirlerin de yüksek olması gerekir, çünkü giderler de yüksek. Onlar bize yardımcı olsun, biz takımımızı profesyonele taşıyacağımızdan eminiz. Bu desteklerle niye bir Akhisar gibi olmayalım?

  Bursa futbolu iyi yönetilemiyor. Bir Bursaspor’un bu halde olması, bu kadar dinamiğin olduğu bir kent ve o kadar seven bir taraftarı olduğu halde istenilen sonuç alınamıyor, bir araya gelemiyoruz. 3. Lig’teki takımlarımız bir bir düştü zaten, maddi imkansızlıklar ve ilgisizlik de var tabii ki. Bu işi seven yönetici de gerekiyor.

-Bu takıma hedeflerinizi koyarken kent dinamiklerinden neler bekliyorsunuz?

  Görükle arsa konusunda, tesis yapılacak yer konusunda oldukça sıkıntılı, şuan burada sadece Uludağ Üniversitesi’nde mevcut olan stadımızın olduğu yerde bir şeyle yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ellerinden gelen desteği sunuyor. Uludağ Üniversitesi izin verse yan tarafa tesisi yapacak. Biz Uludağ Üniversitesi’yle Görükle İpek Spor olarak spor akademisiyle, hocalarla ortak iletişim halindeyiz. Koordinatör hocamız var hatta akademisyen, üst liglerde oynayan ve buraya kazanıp gelen öğrenci arkadaşları kulübe kazandırıyorlar, bize de yardımcı oluyorlar, yani hep iç içeyiz burada. Nilüfer Belediye başkanımız söz verdi izin verirlerse her şeyi yapacağına dair. Gerekli izinleri vermelerini bekliyoruz. Sonuçta Uludağ Üniversitesi öğrencileri de faydalanacak, futbolcularımızın çoğu Uludağ Üniversitesi öğrencisi. Alt yapılarda 350 lisanslı futbolcumuz var, çağımızın kötü alışkanlıklarından kurtarmak istiyoruz. Bu çocukları o sinerjilerini sahaya, spor, futbola verip o kötü alışkanlıklardan kurtarıyoruz. Büyüklerimizin de bizlere destek olmasını bekliyoruz.

Bizler tekrardan sizlere bizleri konuk ettiğiniz için, Görükle İpek Spor’a davet ettiğiniz için bizler de  Bursa Haber Gazetesi olarak Görükle İpek Spor başkanı Ramazan Kıvrak’a ve bütün yönetimdeki arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.