Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HATİCE ÇINAR: "YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR !!!"

Bursa’mızın ender bayan muhtarlarından Davutdede Mahallesi Muhtarı Sayın Hatice Çınar ile güzel, bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HATİCE ÇINAR: "YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR !!!"
Öncelikle Hatice Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

 1976 Bursa doğumluyum. Evliyim biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk annesiyim. Uzun yıllar değişik birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. 2014 seçimlerinde Davutdede Mahallesi’nde muhtar adayı olmak istedim. Üçü erkek ikisi bayan olmak üzere toplam beş adayın arasından büyük farkla muhtar oldum ve dört buçuk yıldır da mahallemize en güzel hizmeti sunma çabasındayım.

Hatice Hanım dört buçuk yıl dediniz, bu süre içerisinde değişen ne oldu? Bu konu hakkında bizleri ve kamuoyunu bilgilendirebilir misiniz?

 Bir çok cadde ve sokaklarımızda 1.791.10 Ton Asfalt, 310.02 metre bordür taşı döşendi.

 Talebimiz üzerine dükkan kiralayarak 2 branş giyim ve ev mefruşatı YILMEK kursumuz bayanlarımıza hizmet vermeye başladı.

 Geri dönüşüm hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirerek konuyla ilgili eğitim seminerleri verdik.350 Kg. Atık yağ toplandı. Atık pil elektronik atık, atık yağ toplamaya muhtarlığımızda devam edilmektedir.

 3 sokağımızın başında bulunan dere yatağına bağlı altyapı kanalizasyon çalışması yapıldı.

 Mahallemizde 5 adet mevkici bulunmakta caddelerimizi süpürmekteler, yetersiz geldiği için ayda bir sokak ve boş arsalarımızın temizliği için ekip çalışmasını belediyemizden talep ediyoruz.

 Kedi ve köpek beslenmesi için 3 noktada ev kurdurduk.

 Düzenli olarak rögar, ızgara temizliği ve ilaçlama yaptırdık.

 Camii derneğimiz, imamlarımız ve bayan hocalarımız ile sürekli iletişimde bulunup etkinliklerine katıldık.

 Okul yöneticilerimiz ile sürekli iletişimde bulunup resmi bayramlarda, etkinlik, gösteri programlarında yanında olduk, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek verdik. Öğrencilerimiz ile birlikte huzur evi ziyaretinde bulunduk.

 Engelli, hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerimizi yerlerinde tespit edip ihtiyaçlarına göre engelli aracı temin ettik, evde hizmet birimlerinden faydalanmalarını sağladık.

 Zümrüt sokağımızda kimsesiz bir yaşlımızı huzur evine yerleştirdik.

 Kurtuluş Caddemizde yıllardır evinden çıkmayan bir yaşlımızı hastaneye götürüp tedavisini ve kişisel bakımlarını yaptırdık.

 Ankara Caddemizde araç parklanması sonucu sıkıntı yaşanması sebebiyle beton ve plastik bariyer uygulaması yaptırdık.

 Engellilerimiz için kaldırımlarımıza, engellilerimizin yaşadığı binaların girişlerine ve muhtarlığımızın girişine engelli rampaları yaptırdık.

 Gazi Sokağımızda yıllardır atıl duran Kuran Kursu binamızı yetkili kişilerle görüşüp yıktırdık, yerine hafız yetiştirmek üzere yeni binamız yapılıyor. (Hayırseverleri binamızın bir an evvel bitip hizmet vermesi amacıyla katkıya davet ediyoruz.)

 Dünya kadınlar gününde düğün salonumuzda bayanlarımıza eğlence düzenledik. Yine düğün salonu ve okullarımızın salonlarında, aile içi iletişim ve tasarruf konulu seminerler düzenledik.

 Mahalle halkımız ile bir arada vakit geçirmek, kaynaşmak amaçlı kültür gezileri düzenledik.

 Yaşlı, hasta, engelli ziyareti yanında mahalle sakinlerimizin doğum, cenaze, düğün, sünnet cemiyetleri gibi iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösterdik, esnafımızın işyeri açılışında yanlarında olup hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

 Evleri yanan mahalle sakinlerimize destek olup resmi kurum ve hayırseverlerle eksiklerini gidermeye çalıştık.

 F.S.M. Caddemizdeki yeşil alanı temizletip güzel bir düzenlemeyle süs havuz yaptırarak yaşlılarımızın vakit geçirip sohbet edebilecekleri bir alan kazandırdık.

 Bayanlarımızın ücretsiz bayrak alanında seyyar bilgisayar eğitimi almalarını sağladık.

 Birçok şirketle görüşüp iş arayan mahalle sakinlerimize iş olanağı sağlayıp yönlendirme sağladık.

 ATM başvurusunda bulunduk her bankanın ATM’sinin mahallemizde mevcut olmasını sağladık.

 Kurtuluş Caddemizin tamamına fiber internet döşettik.

 Bayanlarımızın ücretsiz KETEM muayenelerini yaptırdık.

 Otobüs duraklarımızı vatandaşımızın yağmur ve güneşten etkilenmemesi için kapalı durak haline getirdik.

 Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerimize değerli esnaflarımız Börekçi Şevket ve Kural Sürücü Kursu katkılarıyla erzak yardımında bulunduk.

 7 tane metruk, kötü amaçla kullanılan tehlike arz eden evleri yıktırıp yerlerini temizlettik.

 Mahallemizde mevcutken kaldırılan PTT’mizi Çelebi Mehmet Şubesi olarak tekrar mahallemize kazandırdık.

 Yine mevcutken kaldırılan sağlık kabinimizin yerine 6 doktorla hizmet verebilecek kapasitede 46 Nolu Aile Hekimliğini Mahallemize kazandırdık.

 Şükraniye Mahalle sınırlarında olan muhtarlığımızı, daha kullanışlı bir hale getirerek Mahallemize layık hizmet binası yaptırarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

 Son olarak 8 yıl önce kaldırılan 24/B Muradiye Devlet Hastanesi aracımız yoğun çabamız sonucunda 13.08.2018 tarihi ile birlikte 24 Nolu hattımız ile tekrar seferlere başlamıştır.

Hatice Hanım gerçekten de onlarca yıla sığabilecek hizmetler sunmuşsunuz.Son olarak başta Mahalle sakinleri olmak üzere bütün Bursa’ya ne tür mesajlar vermek istersiniz?

 Saygıdeğer Mahalle sakinlerim sizleri selamların en güzeli, yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum, tüm aile bireyleriniz ile birlikte, sağlık mutluluk ve daha aydınlık yarınlar diliyorum. “Halka hizmet Hakk’a hizmettir.” anlayışı ve şuuru ile çıkmış olduğumuz bu yolda şahsımı kıymetli oy ve desteklerinizle göreve getirdiniz. Bizlerde ekibimiz ve siz değerli vatandaşlarımız ile “Birlikte yönetelim, Davutdede kazansın.”, “ İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın”  anlayışı ile insanımıza, Mahallemize kendimizi hizmet etmeye adadık. Görevimizin kutsallığını sorumluluğumuzun ağır olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Birçok sorunu olan, çözülmüş ya da çözülmeyi bekleyen sorunları, bizlere yardımcı olabilmek adına büyük bir sabırla bekleyen siz değerli seçmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli dostlar; Yaklaşık dört buçuk yıldır görevdeyiz ve bu görev sürecinde elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalıştık çalışıyoruz. Allah nasip ederse gelecek yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bir dönem daha muhtarlık görevimi yürütmek için aday olacağımı belirtmek istiyor, her zaman yanımda olan değerli Mahalle sakinlerimizden desteklerini bekliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bursa’mızın en genç bayan muhtarlarından olan Davutdede Mahallesi muhtarı olan Sayın Hatice Çınar’a bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

DAVUTDEDE MAHALLESİ 2.AÇIK SOKAK, NO:4 YILDIRIM/BURSA

TELEFON:0 224 362 98 24

GSM:0 538 231 31 22

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.